8-dages rundrejse

Inkluderet i rejsen:

 • Alle skatter og afgifter
 • Alle transfers
 • 4 nætter i Siem Reap på Mulberry***
 • 2 nætter i Battambang på Maison Wat Kor****
 • 1 nat i Phnom Phnom Penh på Sunway Hotel****
 • 7 x morgenmad (dag 2 - 8)
 • 7 x frokost (dag 2 - 8)
 • 2 x middag (dag 1 & 5)
 • Besøg ved Les Artisans d’Angkor
 • Spadseretur gennem Ankor natmarkedet
 • Besøg ved Angkor Thom & Bayon templet
 • Rundvisning og besøg ved Ankor Wat
 • Udflugt til Kbal Spean
 • Besøg ved Banteay Srei & Ta Phrom
 • Besøg ved templerne Preah Ko, Bakong og Lolei
 • Sejltur på Tonle Sap Søen
 • Besøg ved den flydende landsby
 • Sejltur fra Siem Reap til Battambang.
 • Kulinarisk byvandring i Battambang
 • Udflugt med Tuk Tuk i Battambang
 • Besøg ved Phare Ponleu Selpak
 • Byvandring i Battambang
 • Byrundtur i Phnom Penh
 • Besøg ved Wat Phnom
 • Besøg ved Phnom Penh’s centrale marked
 • Besøg ved det Kongelige palads
 • Besøg ved Sølvpagoden
 • Besøg ved National museet for kunst
 • Engelsktalende guide på udflugterne og transferen
 • Tilskud til rejsegarantifonden
 • Tilskud til udvidet ansvarsforsikring

 

Ej inkluderet i rejsen:

 • Internationale flybillet
 • Drikkepenge til guide og Chauffør
 • Visum til Cambodia (30 USD)
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider, som ikke er nævnt

Kr. 8.900 (pr. voksen)

Bestil tilbudMagiske Cambodia

 

Glæd til denne 8-dages tur gennem det magiske Cambodia. Du oplever det legendarisk Ankor Wat, Jungle Templet Ta Phrom samt byerne Siem Reap, Battambang og Phnom Penh.

 

Gå på opdagelse i det store Ankor kompleks med de flotte templer såsom Ankor Thom, Bayon, Ta Phrom og naturligvis Ankor Wat. Mærk historiens vingesus, når du går rundt i de lange gange med blandt de flot udskårne relieffer.

 

Nyd en sejltur på Tonlesap søen, og oplev den flydende landsby og et enestående økosystem. Her lever familier side om side i pagt med naturen.

 

I Battambang oplever du lokalt kolorit, når du tager på en kulinarisk byvandring gennem den gamle bydel. Her får du lov til at smage på nogle af de bedste specialiteter samtidigt med, at du møder de lokale. Glæd dig til en tur med Tuk Tuk gennem et varieret landskab til en lille landsby, hvor du går på opdagelse i de små forretninger og værksteder som sælger kunsthåndværk.

 

I Phnom Penh oplever kongepaladset, sølvpagoden med de mere end 5.000 sølvfliser og det nationale museum. Der bliver god tid til at gå på egen hånd og nyde den pulserende storby.

 


Bemærk: Rejsen er uden flybillet fra Danmark. Programmet kan kombineres med ophold i Thailand eller Vietnam. Rejsen kan også forlænges med badeferie. Spørg ved bestilling.

Dag 1: Ankomst til Siem Reap

 

Du ankommer til Siem Riep og efter du har fået din bagage, møder du chaufføren, som kører dig ind til dit hotel. Efter du har fået dit værelse er der tid på egen hånd til at slappe på værelset, ved poolen eller måske tid til at finde en hyggeligt restaurant, for at købe lidt frokost.

 

Om eftermiddagen besøger du Les Artisans d’Angkor, som er et center, som lærer unge mennesker om Khmer riges traditioner indenfor kunsthåndværk. Her findes alt fra keramik, træskærerarbejde og smykker.

 

Aftenens middag nyder du på en god restaurant i Siem Riep. Efter middagen viser guiden dig byens natmarked.

 

Måltider: Middag.

 

Dag 2: Ankor’s eventyrlige templer

 

I dag starter eventyret for alvor, når du sammen med guiden indtager Ankor komplekset. Dagen starter med et besøg ved Angkor Thom, der blev opført i slutningen af 1100-tallet. 

 

Området er et kvadratisk område på 900 ha. Vi starter ved Bayon, der var kongens tempel. Det havde 49 tårne, hvoraf de 37 er bevarede, og alle tårne er prydet med fire store ansigter af kongen. Vi går videre til Phimeanakas, og fra toppen af det pyramideformede tempel er der en fin udsigt bl.a. til templet Baphuon. Undervejs passerer vi stedet, hvor selve det kongelige palads lå, men da det var bygget i træ, er der kun dele af fundamentet tilbage.

 

Hele Ankor Thom området var hovedstad i det gamle Ankor rige indtil det 15 århundrede og var både administrative og religiøst center i det magtfulde Khmer rige.

 

Mætte af formiddages indtryk, nyder du en en god frokost på en lokal restaurant.

 

Om eftermiddagen skal du besøge rejsens højdepunkt. Det store, mægtige Ankor Wat, som er det største og mest velbevarede bygningsværk i Ankor riget. Templet ligger i en kunstig sø og fra afstand er det et fantastisk syn med sine fem store tårne. Det tog 37 år, at bygge dette templet i sandsten med udskårne figurer og relieffer, som alle sammen fortæller om det daglige liv og historie. Sammen med guiden indtager du templet og mens guiden levendegøre historien for dig, lader du dig fortrylle af det smukke tempel.

 

Resten af dagen og aftenen er til egne eventyr. Gå på opdagelse i Siem Reaps gader og find en god restaurant, hvor du kan nyde aftenens middag.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 3: Mere af de eventyrlige templer

 

Efter morgenmaden forsætter du din rejse mod nye eventyr. Sammen med guiden kører du uden for Siem Reap til Kbal Spean, som er en af de mange floder, som løber gennem junglen. Her på stedet vil du opleve en masse flotte udskæringer i sandstensformationerne, som udgør flodsengen. Udskæringerne forestiller for det meste religiøse motiver, som menes at være udskåret i det 11 eller 12 århundrede under Kong Suryavarman. Området blev opdaget af etnolog Jean Boulbet i 1969, men blev først for alvor tilgængelig for offentligheden i 1989. Sammen med guiden betragter du det skønne naturområde med den rislende flod og frodige jungle. Her nyder du en picknick frokost i det grønne, mens du lader dig fortrylle af stedets skønhed.

 

Om eftermiddagen besøger du Banteay Srei, som i dag er en almindelig landsby, men før i tiden lå her de nordligste bebyggelser i Khmerriget. Selve templet er smukt og med mange finde detaljer, som du får mulighed for at se ved selvsyn. Templet er ikke stort i forhold til de andre bygningsværker i Ankor, men et af de finere templer. Bagefter besøger du Banteay Samre, hvis navne stammer fra en etnisk bjergstamme, som boede i området. Det siges, at de var i slægt med Khmererne. Templet er et af de mere komplettet i området.

 

Efter dagens udflugt er resten af eftermiddagen og aftenen til egne eventyr.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 4: Tonle Sap søen med den flydende landsby

 

I dag skal cyklerne frem. Efter morgenmaden cykler du sammen med guiden ud til Rolous, som er en gruppe af tre templer, som kan dateres tilbage til 877. Det regnes for at være noget af det første som er bygget i starten af Khmer civilisationens opståen. Her besøger du templerne Preah Ko, Bakong og Lolei, som hver især byder på gode historier og fascinerende arkitektur. Mens guiden fortæller lader du dig fortrylle af de skønne relieffer og flot udskårne figurer.

 

Frokosten nyder du på en lokal restaurant inden du om eftermiddagen besøger Tonle Sap søens flyende landsby. Sammen med guiden sejler du en tur på søen, hvor du oplever den flydende landsby på tæt hold samtidig med guiden fortæller om dette lille samfund, som bor på søen. Undervejs oplever du en betagende natur.

 

Resten af dagen og aftenen er til egne eventyr.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 5: På vej mod Battambang

 

Efter morgenmaden tjekker du ud fra hotellet. I dag skal du med sejle på Tonle Sap søen fra Siem Reap via Sangker floden til Battambang. Glæd dig til en spændende sejllads, hvor du undervejs vil opleve en betagende natur. Frokosten er en picknick frokost, som du nyder ombord på båden mens du sejler mod nye eventyr.

 

Du er fremme i Battambang sidst på eftermiddagen, hvor du kører direkte til dit hotel for at tjekke ind. Resten af eftermiddagen er til at blive friske lidt op, inden du om aftenen tager på en kulinarisk byvandring i den gamle bydel af Battambang. Her vil får mulighed for at smage på nogle af de spændende Cambodianske specialiteter, når du besøger de mange madboderne.
Middagen nyder du på en lokal restaurant, og bagefter nyder du en drink på en lokal bar mens du oplever aftenstemningen i Battambang.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 6: Oplevelser i Battambang

 

I dag får du mulighed for at opleve området omkring Battambang. Du kører i Tuk Tuk gennem et variret landskab til du kommer til en lille landsby. Her vil guide tage med på en lille spadseretur, hvor du oplever hvordan de lokale bor og lever. Du vil se små værksteder, som fremstiller kunsthåndværk, røgelsespinde, riskager og risbrændevin. Du vil også blive budt på smagsprøver undervejs.

 

Inden frokost besøger du det lokale temple, som er fra det 11 århundrede. Her oplever du en afslappende atmosfære.

 

Frokosten nyder du på en lokal restaurant inden du om efter middagen besøger Phare Ponley Selpak, som er en Cambodiansk støtteorganisation, som hjælper udsatte børn og deres familier. Du hører om programmet og besøger nogle af familierne.

 

Sidst på eftermiddagen tager guiden dig med på en kunst og kultur byvandring, hvor du oplever kunst og kultur fra området. Du får mulighed for at besøge flere af de små butikker og gallerier, som sælger noget af de flotteste kunstværker.

 

Resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 7: På vej til Phnom Penh

 

Efter morgenmaden tjekker du ud for sammen med guiden at kører til Phnom Penh. Turen går ad små krogede veje, gennem store områder med rismarker og landbrugsjord. Turen går gennem små landsbyer, som ligger langs den støvende vej og der holdes passende pauser undervejs.

 

Frokosten nyder du på en lokal restaurant inden du først på eftermiddagen ruller ind i Phnom Penh. Sammen med guiden indtager du byen på en byrundtur med bil og til fods. Undervejs besøger Wat Phnom, som ligger på en kunstig anlagt høj midten af Phnom Penh og regnes for det sted, hvor byen blev grundlagt.

 

Turen forsætter det til centrale marked, som ligger i en art-deco bygning fra 1937. Markedet er det størst i Phnom Penh.

 

Sidst på eftermiddagen ankommer du til dit hotel, hvor resten af dagen og aftenen er til egne eventyr i denne spændende by. Gå på opdagelse og find en restaurant, hvor du kan nyde en god middag.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 8: Byrundtur i Phnom Penh

 

Dagens program byder på en spændende byrundtur til nogle af byens største seværdigheder. Efter morgenmaden tjekker du ud af hotellet og sammen med guiden begiver du dig ud på dagens program.

 

Første stop er det kongelige palads, som blev bygget i 1866 af franskmændende. Sammen med guiden får du en flot rundvisning, men du hører historien om paladset.

 

Bagefter besøger du Sølv Pagoden, som før i tiden var en træbygning men i 1962 blev den genopbygget i beton og marmor. Pagodens gulv er belagt med mere end 5.000 sølvfliser, som hver vejer 1 kg. Deraf navnet, sølvpagoden. Den er også kendt for at huse en over 90 kg tung massiv guldbuddha fra 1907.

 

Inden frokosten, som du nyder på en lokal restaurant, besøger du det nationale museum for kunst. Bygningen er designet af en fransk arkitekt i 1920 og holdt i Khmer byggestil. På museet er der udstillet kunstgenstande fra Ankor periode.

 

En spændende rejse er slut og sidst på eftermiddagen kører du til lufthavnen.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

Dag 1: Ankomst til Siem Reap

 

Du ankommer til Siem Riep og efter du har fået din bagage, møder du chaufføren, som kører dig ind til dit hotel. Efter du har fået dit værelse er der tid på egen hånd til at slappe på værelset, ved poolen eller måske tid til at finde en hyggeligt restaurant, for at købe lidt frokost.

 

Om eftermiddagen besøger du Les Artisans d’Angkor, som er et center, som lærer unge mennesker om Khmer riges traditioner indenfor kunsthåndværk. Her findes alt fra keramik, træskærerarbejde og smykker.

 

Aftenens middag nyder du på en god restaurant i Siem Riep. Efter middagen viser guiden dig byens natmarked.

 

Måltider: Middag.

 

Dag 2: Ankor’s eventyrlige templer

 

I dag starter eventyret for alvor, når du sammen med guiden indtager Ankor komplekset. Dagen starter med et besøg ved Angkor Thom, der blev opført i slutningen af 1100-tallet. 

 

Området er et kvadratisk område på 900 ha. Vi starter ved Bayon, der var kongens tempel. Det havde 49 tårne, hvoraf de 37 er bevarede, og alle tårne er prydet med fire store ansigter af kongen. Vi går videre til Phimeanakas, og fra toppen af det pyramideformede tempel er der en fin udsigt bl.a. til templet Baphuon. Undervejs passerer vi stedet, hvor selve det kongelige palads lå, men da det var bygget i træ, er der kun dele af fundamentet tilbage.

 

Hele Ankor Thom området var hovedstad i det gamle Ankor rige indtil det 15 århundrede og var både administrative og religiøst center i det magtfulde Khmer rige.

 

Mætte af formiddages indtryk, nyder du en en god frokost på en lokal restaurant.

 

Om eftermiddagen skal du besøge rejsens højdepunkt. Det store, mægtige Ankor Wat, som er det største og mest velbevarede bygningsværk i Ankor riget. Templet ligger i en kunstig sø og fra afstand er det et fantastisk syn med sine fem store tårne. Det tog 37 år, at bygge dette templet i sandsten med udskårne figurer og relieffer, som alle sammen fortæller om det daglige liv og historie. Sammen med guiden indtager du templet og mens guiden levendegøre historien for dig, lader du dig fortrylle af det smukke tempel.

 

Resten af dagen og aftenen er til egne eventyr. Gå på opdagelse i Siem Reaps gader og find en god restaurant, hvor du kan nyde aftenens middag.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 3: Mere af de eventyrlige templer

 

Efter morgenmaden forsætter du din rejse mod nye eventyr. Sammen med guiden kører du uden for Siem Reap til Kbal Spean, som er en af de mange floder, som løber gennem junglen. Her på stedet vil du opleve en masse flotte udskæringer i sandstensformationerne, som udgør flodsengen. Udskæringerne forestiller for det meste religiøse motiver, som menes at være udskåret i det 11 eller 12 århundrede under Kong Suryavarman. Området blev opdaget af etnolog Jean Boulbet i 1969, men blev først for alvor tilgængelig for offentligheden i 1989. Sammen med guiden betragter du det skønne naturområde med den rislende flod og frodige jungle. Her nyder du en picknick frokost i det grønne, mens du lader dig fortrylle af stedets skønhed.

 

Om eftermiddagen besøger du Banteay Srei, som i dag er en almindelig landsby, men før i tiden lå her de nordligste bebyggelser i Khmerriget. Selve templet er smukt og med mange finde detaljer, som du får mulighed for at se ved selvsyn. Templet er ikke stort i forhold til de andre bygningsværker i Ankor, men et af de finere templer. Bagefter besøger du Banteay Samre, hvis navne stammer fra en etnisk bjergstamme, som boede i området. Det siges, at de var i slægt med Khmererne. Templet er et af de mere komplettet i området.

 

Efter dagens udflugt er resten af eftermiddagen og aftenen til egne eventyr.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 4: Tonle Sap søen med den flydende landsby

 

I dag skal cyklerne frem. Efter morgenmaden cykler du sammen med guiden ud til Rolous, som er en gruppe af tre templer, som kan dateres tilbage til 877. Det regnes for at være noget af det første som er bygget i starten af Khmer civilisationens opståen. Her besøger du templerne Preah Ko, Bakong og Lolei, som hver især byder på gode historier og fascinerende arkitektur. Mens guiden fortæller lader du dig fortrylle af de skønne relieffer og flot udskårne figurer.

 

Frokosten nyder du på en lokal restaurant inden du om eftermiddagen besøger Tonle Sap søens flyende landsby. Sammen med guiden sejler du en tur på søen, hvor du oplever den flydende landsby på tæt hold samtidig med guiden fortæller om dette lille samfund, som bor på søen. Undervejs oplever du en betagende natur.

 

Resten af dagen og aftenen er til egne eventyr.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 5: På vej mod Battambang

 

Efter morgenmaden tjekker du ud fra hotellet. I dag skal du med sejle på Tonle Sap søen fra Siem Reap via Sangker floden til Battambang. Glæd dig til en spændende sejllads, hvor du undervejs vil opleve en betagende natur. Frokosten er en picknick frokost, som du nyder ombord på båden mens du sejler mod nye eventyr.

 

Du er fremme i Battambang sidst på eftermiddagen, hvor du kører direkte til dit hotel for at tjekke ind. Resten af eftermiddagen er til at blive friske lidt op, inden du om aftenen tager på en kulinarisk byvandring i den gamle bydel af Battambang. Her vil får mulighed for at smage på nogle af de spændende Cambodianske specialiteter, når du besøger de mange madboderne.
Middagen nyder du på en lokal restaurant, og bagefter nyder du en drink på en lokal bar mens du oplever aftenstemningen i Battambang.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 6: Oplevelser i Battambang

 

I dag får du mulighed for at opleve området omkring Battambang. Du kører i Tuk Tuk gennem et variret landskab til du kommer til en lille landsby. Her vil guide tage med på en lille spadseretur, hvor du oplever hvordan de lokale bor og lever. Du vil se små værksteder, som fremstiller kunsthåndværk, røgelsespinde, riskager og risbrændevin. Du vil også blive budt på smagsprøver undervejs.

 

Inden frokost besøger du det lokale temple, som er fra det 11 århundrede. Her oplever du en afslappende atmosfære.

 

Frokosten nyder du på en lokal restaurant inden du om efter middagen besøger Phare Ponley Selpak, som er en Cambodiansk støtteorganisation, som hjælper udsatte børn og deres familier. Du hører om programmet og besøger nogle af familierne.

 

Sidst på eftermiddagen tager guiden dig med på en kunst og kultur byvandring, hvor du oplever kunst og kultur fra området. Du får mulighed for at besøge flere af de små butikker og gallerier, som sælger noget af de flotteste kunstværker.

 

Resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 7: På vej til Phnom Penh

 

Efter morgenmaden tjekker du ud for sammen med guiden at kører til Phnom Penh. Turen går ad små krogede veje, gennem store områder med rismarker og landbrugsjord. Turen går gennem små landsbyer, som ligger langs den støvende vej og der holdes passende pauser undervejs.

 

Frokosten nyder du på en lokal restaurant inden du først på eftermiddagen ruller ind i Phnom Penh. Sammen med guiden indtager du byen på en byrundtur med bil og til fods. Undervejs besøger Wat Phnom, som ligger på en kunstig anlagt høj midten af Phnom Penh og regnes for det sted, hvor byen blev grundlagt.

 

Turen forsætter det til centrale marked, som ligger i en art-deco bygning fra 1937. Markedet er det størst i Phnom Penh.

 

Sidst på eftermiddagen ankommer du til dit hotel, hvor resten af dagen og aftenen er til egne eventyr i denne spændende by. Gå på opdagelse og find en restaurant, hvor du kan nyde en god middag.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

 

Dag 8: Byrundtur i Phnom Penh

 

Dagens program byder på en spændende byrundtur til nogle af byens største seværdigheder. Efter morgenmaden tjekker du ud af hotellet og sammen med guiden begiver du dig ud på dagens program.

 

Første stop er det kongelige palads, som blev bygget i 1866 af franskmændende. Sammen med guiden får du en flot rundvisning, men du hører historien om paladset.

 

Bagefter besøger du Sølv Pagoden, som før i tiden var en træbygning men i 1962 blev den genopbygget i beton og marmor. Pagodens gulv er belagt med mere end 5.000 sølvfliser, som hver vejer 1 kg. Deraf navnet, sølvpagoden. Den er også kendt for at huse en over 90 kg tung massiv guldbuddha fra 1907.

 

Inden frokosten, som du nyder på en lokal restaurant, besøger du det nationale museum for kunst. Bygningen er designet af en fransk arkitekt i 1920 og holdt i Khmer byggestil. På museet er der udstillet kunstgenstande fra Ankor periode.

 

En spændende rejse er slut og sidst på eftermiddagen kører du til lufthavnen.

 

Måltider: Morgenmad, & frokost

Siem Reap

 

Mulberry Boutique Hotel***

 

Flot hotel, beliggende centralt i Siem Reap og i kort afstand til butikker og restauranter. Hotellet er holdt i lyse, moderne farver. Med sine blot 13 værelser hører det til kategorien af boutique hoteller. Hotellet har pool og restaurant, som ligger omgivet af en tropisk have. Hotellet er kendt for sin hjemlige atmosfære og gode service.

 

Værelser er holdt i lyse farver og har alle aircondition, TV, minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer og WIFI mod betaling. Alle værelser har møbleret balkon med udsigt til poolen og den tropiske have. Badeværelserne er lyse og med badekar.

 

Læs mere om Mulberry Boutique Hotel

 

Battambang

 

Maison Wat Kor****

 

Glæd dig til at bo på et eco-venligt hotel i Battambang. Hotellet er bygget, som som små traditionelle huse, som alle ligger i en tropisk have. Der findes dog alle tænkelige faciliteter, såsom restaurant og en lækker pool beliggende midt i den tropiske have.

 

Værelserne er holdt i varme farver og alle har Aircondition, TV, minibar, sikkerhedsboks, Hårtørrer og gratis WIFI. Fra den møblerede terrace er der udsigt mod poolen og haven. Badeværelserne er lyse og har badekar eller bruseniche.

 

Læs mere om Maison Wat Kor

 

Phnom Penh

 

Sunway hotel****

 

Stort, centralt beliggende hotel I hjertet af Phnom Penh og i kort gå afstand til restauranter og byens seværdigheder. Hotellet har en god restaurant, spa samt wellnesscenter. Hotellet er kendt for sin gode beliggenhed og behagelige service.

 

Værelserne er holdt i varme farver og har alle Aircondition, TV, Minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer samt gratis WIFI.
Badeværelserne er lyse og har enten badekar eller bruseniche

 

Læs mere om Sunway Hotel

 

Hotellisten er vejlende, og der tages forbehold for udsolgte hoteller. Det er muligt at opgradere eller nedgradere hotellet. Spørg ved bestillingen.
Skulle hotellet være udsolgte, bliver du indkvarteret på hotel af tilsvarende standard. Den endelige og bekræftede hotelliste tilsendes sammen med flybilleter og øvrige rejsedokumenter ca. 14 dage før afrejse.

Pas & Visum

 

For skandinaviske statsborgere er visum til Cambodia påkrævet.

Visum laves ved ankomst til lufthavnen. Prisen er pt. USD 30 + evt. administrationsgebyr på USD 2-5. Husk, at medbringe et pasfoto. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst, og der skal være mindst 3 blanke sider i passet

For yderligere information se www.um.dk


Forsikring

 

Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der dækker ved f.eks sygdom, stjåle eller ødelagte ejendele. Mondo Travel samarbejder med Gouda Rejseforsikring, som tilbyder gode rejseforsikringer. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

 

Når du færdes i Cambodia, anbefales det at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapir. Enten i papirform eller tilgængeligt på telefon.


Vaccinationer

 

Kontakt din egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf: 32 68 32 68) i god tid inden aftejse til Cambodia. De vil kunne rådgive dig omkring hvilke vacinationer du bør have. Tager du livsvigtig medicin, anbefales det, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

 


Valuta & Kreditkort

 


Valutaen i Cambodia hedder Cambodiske Riel (KHR). Riel er en lukket valut og må ikke udføres af landet. Det er lettest at medbringe amerikanske dollars, som både kan veksles om til lokal valuta og flere steder også benyttes som betalingsform, og kreditkort. Med kreditkort kan man, i de fleste større byer, hæve i bankautomater og betale i nogle forretninger. Man kan også hæve kontanter i bankerne, hvis pas medbringes. Selvom kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det en god idé, at holde øje med sit kort. Det anbefales, at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 

Tidforskel

 

Cambodia er 6 timer foran. Når vi har sommertid, så er tidsforskellen 5 timer.

 


Transport

 

De køretøjer, som vi bruger i Cambodia, er ikke af samme standard, som i Europa men alle har aricondition.

 

Drikkepenge

 

Det er kutyme at give drikkepenge i Cambodia. Mange af dem, som arbejder i servicebranchen har lave lønninger, så drikkepengene er en del af deres løn. Vær derfor opmærksom på denne skik. På restauranter, så regn med at give 10 % af regningens beløb i drikkepenge. Ligeledes bør der gives drikkepenge til chauffør og guider.

 

Sikkerhed

 

Der er generelt sikkert at færdes i Cambodia. Kriminaliteten er lav men almindelig forsigtighed anbefales. Det er en god ide, at udvise forsigtighed med ens værdiggenstande og penge. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Brug hotellers safetybox til at opbevar penge, pas og kreditkort, eller opbevar dem tæt på kroppen.

 

Elektricitet

 

I Cambodia er der 220 volt, men du ha rbrug for en adapter, da de thailandske stik er anderledes end de danske.

 

Telefon og internet

 

Det er dyrt at bruge sin mobiltelefon i Cambodia, og det er ligeledes dyrt, at ringe fra hotellerne. Husk at slå datarooming fra på mobiltelefonen. De fleste hoteller har WIFI på værelserne og i receptionen, som man kan benyttes sig af mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste større byer. Skal du ringe til Danmark, skal du taste 001 45 inden telefonummeret.

 

Mad og drikke

 

Du behøver ikke gå sulten i seng. Der findes restauranter og små gadekøkkener overalt. Det Cambodianske køkken byder på en bred vifte af gode retter. Genrelt er. Mange af retterne består af ris og grøntsager og en smule kød. Mange Cambodianer spiser nudler og masser af grøntsager men ikke så meget kød. Der findes en stort udbud af restauranter overalt. Prøv evt. et af de små gadekøkkener, hvor man vil få serveret en lokal ret til en billig penge. Vær dog opmærksom på hygiejnen, som kan varierer. Generelt kan man sige, at hvis der sidder mange mennesker, så er maden god og man kan sagtens spiser der.

Prøv nogle af de lækre frugter, og det er muligt at finde friskpressede juiver overalt.

 

Drikkevand

 

Du bør ikke drikke vandet fra hanen, men køb vandet på flaske. På de fleste hoteller vil der være en gratis flaske vand på værelset. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Undgår også isterninger. Vand kan man købe overalt.

 


Kultur

 

En rejse til Cambodia byder på et møde med en anderledes kultur. Cambodianerne er utrolige venlige og gæstfrie, og alle bliver mødt med et stort smil


Med god sund fornuft, så vil man have et problemfrit ophold i Cambodia.

 

Det forventes, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod Buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. I de mere konservative landområder bør man have tøj på, der dækker knæ og skuldre, og det gælder for både mænd og kvinder. I Cambodia skal man udvise stor respekt for den kongelige familie.