4-dages rejse

Inkluderet i rejsen:

 

 • Alle skatter og afgifter
 • Alle transfers
 • 3 nætter i Siem Riep på Jaya House River Park ****
 • 3 x morgenmad (dag 2,3 & 4)
 • 3 x frokost (dag 2,3 & 4)
 • 2 x middag (dag 1 & 2)
 • Besøg ved templerne Preah Ko, Bakong og Lolei
 • Besøg ved Angkor Thom & Bayon templet
 • Spadseretur gennem Ankor Natmarkedet
 • Besøg ved Banteay Srei & Ta Phrom
 • Rundvisning og besøg ved Ankor Wat
 • Besøg i Theam’s hus
 • Sejltur på Tonle Sap Søen
 • Besøg ved den flydende landsby
 • Besøg ved Les Artisans d’Angkor
 • Engelsktalende guide på udflugterne og transferen
 • Tilskud til rejsegarantifonden
 • Tilskud til udvidet ansvarsforsikring

 

Ej inkluderet i rejsen:

 • Internationale flybillet
 • Drikkepenge til guide og Chauffør
 • Visum til Cambodia (30 USD)
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider, som ikke er nævnt

Kr. 3.900 (pr. voksen)

Bestil tilbudSiem Reap med Ankor Wat

 

Oplev det legendariske Ankor Wat og Ankor komplekset på denne 4-dages tur til Siem Reap. Turen er krydret med store oplevelser og gode historier.

 

På denne tur bor du centralt i Siem Reap. Omdrejningspunktet for denne 4-dages tur er Ankor Komplekset, og undervejs oplever du det ene storslående bygningsværk efter det andet.

 

Lad dig fortrylle af arkitekturen, når du går gennem sydporten ved Ankor Thom og når du står ansigt til ansigt med kongen, hvis ansigt pryder de mange tårne på Bayon Templet.

 

Du oplever det fascinerende Ankor Wat, som det tog 37 år at bygge. Du går gennem de lange gange og betragter de flotte relieffer udskåret i sandsten. Overalt mærker du magien og historiens vingesus

 

Dybt inde i junglen ligger Ta Phrom, som mere eller mindre har overgivet sig til Træerne. Oplev hvordan de krogede trærødder har jævnet og vælte murværket.

 

I Siem Reap oplever du en dejlig by, som emmer af liv. Her får du god tid til at gå på egne eventyr.

 

Glæd dig til et spændende møde med det legendariske Ankor Wat.

 

Bemærk: Turen er uden flybillet fra Danmark. Programmet kan kombineres med ophold i Thailand eller Vietnam og kan forlænges med badeferie. Spørg ved bestilling.

Dag 1: Ankomst til Siem Reap

 

Du ankommer til Siem Reap og efter du har fået din bagage, møder du chaufføren, som kører dig ind til dit hotel. Efter du har fået dit værelse er der tid på egen hånd til at slappe på værelset, ved poolen eller måske tid til at finde en hyggeligt restaurant, for at købe lidt frokost.

 

Om eftermiddagen møder du guiden, som tager dig med til Rolous, som er en gruppe af tre templer, som kan dateres tilbage til 877. Det regnes for at være noget af det første som er bygge i starten af Khmer civilisationens opståen. Her besøger du templerne Preah Ko, Bakong ogLolei, som hver især byder på gode historier og fascinerende arkitektur. Mens guiden fortæller lader du dig fortrylle af de skønne relieffer og flot udskårne figurer.

 

Efter et spændende besøg nyder du aftenens middag på en hyggelig restaurant.

 

Måltider: Middag

 

Dag 2: Eventyret starter

 

I dag starter eventyret for alvor, når du sammen med guiden indtager Ankor komplekset. Dagen starter med et besøg ved Angkor Thom, der blev opført i slutningen af 1100-tallet. Det er et stort område, som strækker sig over 900 ha. Du går gennem den imponerende syd port, som var indgangen til det store tempelkomples. Herefter besøger du Bayon templet, som var den daværende konges tempel. Her oplever du de mere en 30 velbevarede tårne, som hver har 4 ansigter af kongen. Du fortsætter til Phimeanakas, hvor du fra toppen af templet har en flot udsigt udover området.  Du fortsætter til det kongelige palads, som der desværre ikke er noget tilbage af, da det hele var bygget af træ og er gået til med tiden.

 

Området er et kvadratisk område på 900 ha. Vi starter ved Bayon, der var kongens tempel. Det havde 49 tårne, hvoraf de 37 er bevarede, og alle tårne er prydet med fire store ansigter af kongen. Vi går videre til Phimeanakas, og fra toppen af det pyramideformede tempel er der en fin udsigt bl.a. til templet Baphuon. Undervejs passerer vi  stedet, hvor selve det kongelige palads lå, men da det var bygget i træ, er der kun dele af fundamentet tilbage.

Hele Ankor Thom området var hovedstad i det gamle Ankor rige indtil det 15 århundrede og var både administrative og religiøst center i det magtfulde Khmer rige.

 

Mætte af formiddages indtryk, nyder du en en god frokost på en lokal restaurant.

 

Om eftermiddagen skal du besøge rejses højdepunkt. Det store, mægtige Ankor Wat, som er det største og mest velbevarede bygningsværk i Ankor riget. Templet ligger i en kunstig sø og fra afstand er det et fantastisk syn med sine fem store tårne. Det tog 37 år, at bygge dette templet i sandsten med udskårne figurer og relieffer, som alle sammen fortæller om det daglige liv og historie. Sammen med guiden indtager du templet og mens guiden levendegøre historien for dig, lader du dig fortrylle af det smukke tempel.

 

Aftenens middag nyder du på en god restaurant i Siem Riep. Efter middagen viser guiden dig Ankor natmarked.

 

Måltider: Morgenmad, frokost & middag.

 

Dag 3: Mere tempel eventyr

 

Efter en god morgenmad forsætter eventyret i Siem Riep. Du besøger Banteay Srei, som i dag er en almindelig landsby, men før i tiden lå her de nordligste bebyggelser i Khmerriget. Selve templet er smukt og med mange finde detaljer, som du får mulighed for at se ved selvsyn. Templet er ikke stort i forhold til de andre bygningsværker i Ankor, men et af de finere templer. Bagefter besøger du Banteay Samre, hvis navne stammer fra en etnisk bjergstamme, som boede i området.  Det siges, at de var i slægt med Khmererne. Templet er et af de mere komplettet i området.

 

Inden frokost besøger du en landsby, hvor du får et indblik i hvordan de lokale  lever og dyrker deres jord.

 

Frokosten nyder du på en lokal restaurant, inden du om eftermiddagen forsætter turen med et besøg ved et af de mere specielle templer.

 

Du besøger Ta Phrom, som er et af de mere specielle templer. I 1431 efter at Thai'erne havde erobret og ødelagt Ankor, blev kun nogle få munke tilbage. Kongen rejse til Phnom Penh, som nu var blevet hovedstad. I de næste mange hundrede år blev templet så godt som opslugt at junglen. Store træer med deres rødder væltede murene og erobrede templet. Træerne er vokset henover mure og tårne og har viklet sig ind i bygningerne. Man har ladet naturen beholde templet og har ikke gjort noget for at restaurerer det som de andre templer. Sammen med guiden går du gennem templet, og du bliver helt sikkert fascineret af det spektakulære syn.

 

Undervejs besøger du også Preah Khan, som var et stor temple, som var både kloster og skole for over 1.000 munke. 

 

På vej tilbage mod hotellet besøger du Theam’s hus, som er et flot hus, bygget i traditionelt khmer stil med en hyggelig tropisk have.  Theam, som er grundlæggeren, var ni år gamle, da Vietnameserne indvaderede Cambodia i 1978. Sammen med andre Cambodianer flygtede han til Frankrig i 1980. Theam begyndte at interessere sig for kunst og især Khmer kunsten og i dag har han skabt et fristed for unge kunstner, som gerne vil være om den gamle, traditionelle Khmer kunst.

 

Efter et spændende og gribende besøg kører du tilbage til hotellet, hvor resten af dagen og aftenen er til egne eventyr.

 

Måltider: Morgenmad & frokost

 

Dag 4: afrejse fra Siem Riep

 

Du tjekker ud fra hotellet inden formiddagens program byder på en spændende tur til Tonle Sao søen, hvor du skal besøge den flydende landsby. Sammen med guiden sejler du en tur på søen, hvor du oplever den flydende landsby på tæt hold samtidig med guiden fortæller om dette lille samfund, som bor på søen. Undervejs oplever du en betagende natur.

 

Frokosten nyder du undervejs inden du om eftermiddagen besøger du Les Artisans d’Angkor, som er et center, som lærer unge mennesker om Khmer riges traditioner indenfor kunsthåndværk inspireret af Khmerernes kultur. Her findes alt fra keramik, træskærerarbejde og smykker. 

 

Her efter går turen til lufthavnen og et spændende eventyr er slut.

 

Måltider: morgenmad & frokost

Jaya House River Park ****

 

Glæd dig til at bo et hyggeligt boutique hotel beliggende centralt i Siem Riep, tæt på floden og kort gåafstand til butikker og restauranter. Hotellet er en lille perle med kun 36 værelser, to pools, spa, en tropisk have og en hyggelig restaurant. Hotellet ligger i kort køreafstand til det store Ankor kompleks.

 

Alle værelser er holdt i lyse, varmer farver og har enten balkon eller terrasse med udsigt til haven. Alle værelser har aircondition, minibar, TV, sikkerhedsboks, hårtørrer og WIFI mod betaling. Badeværelserne er lyse med badekar eller bruseniche.

 


Læs mere om Jaya House River Park

Pas & Visum

 

For skandinaviske statsborgere er visum til Cambodia påkrævet.

 

Visum laves ved ankomst til lufthavnen. Prisen er pt. USD 30 + evt. administrationsgebyr på USD 2-5. Husk, at medbringe et pasfoto. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst, og der skal være mindst 3 blanke sider i passet

For yderligere information se www.um.dk

 

Forsikring

 

Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der dækker ved f.eks sygdom, stjåle eller ødelagte ejendele. Mondo Travel samarbejder med Gouda Rejseforsikring, som tilbyder gode rejseforsikringer. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

 

Når du færdes i Cambodia, anbefales det at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapir. Enten i papirform eller tilgængeligt på telefon.

 

Vaccinationer

 

Kontakt din egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf: 32 68 32 68) i god tid inden aftejse til Cambodia. De vil kunne rådgive dig omkring hvilke vacinationer du bør have. Tager du livsvigtig medicin, anbefales det, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.


Valuta & Kreditkort


Valutaen i Cambodia hedder Cambodiske Riel (KHR). Riel er en lukket valut og må ikke udføres af landet. Det er lettest at medbringe amerikanske dollars, som både kan veksles om til lokal valuta og flere steder også benyttes som betalingsform, og kreditkort. Med kreditkort kan man, i de fleste større byer, hæve i bankautomater og betale i nogle forretninger. Man kan også hæve kontanter i bankerne, hvis pas medbringes. Selvom kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det en god idé, at holde øje med sit kort. Det anbefales, at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 

Tidsforskel

 

Cambodia er 6 timer foran. Når vi har sommertid, så er tidsforskellen 5 timer.


Transport

 

De køretøjer, som vi bruger i Cambodia, er ikke af samme standard, som i Europa men alle har aricondition.

 

Drikkepenge

 

Det er kutyme at give drikkepenge i Cambodia. Mange af dem, som arbejder i servicebranchen har lave lønninger, så drikkepengene er en del af deres løn. Vær derfor opmærksom på denne skik. På restauranter, så regn med at give 10 % af regningens beløb i drikkepenge. Ligeledes bør der gives drikkepenge til chauffør og guider.

 

Sikkerhed

 

Der er generelt sikkert at færdes i Cambodia. Kriminaliteten er lav men almindelig forsigtighed anbefales. Det er en god ide, at udvise forsigtighed med ens værdiggenstande og penge. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Brug hotellers safetybox til at opbevar penge, pas og kreditkort, eller opbevar dem tæt på kroppen.

 

Elektricitet

 

I Cambodia er der 220 volt, men du ha rbrug for en adapter, da de thailandske stik er anderledes end de danske.

 

Telefon og internet

 

Det er dyrt at bruge sin mobiltelefon i Cambodia, og det er ligeledes dyrt, at ringe fra hotellerne. Husk at slå datarooming fra på mobiltelefonen. De fleste hoteller har WIFI på værelserne og i receptionen, som man kan benyttes sig af mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste større byer. Skal du ringe til Danmark, skal du taste 001 45 inden telefonummeret.

 

Mad og drikke

 

Du behøver ikke gå sulten i seng. Der findes restauranter og små gadekøkkener overalt. Det Cambodianske køkken byder på en bred vifte af gode retter. Genrelt er. Mange af retterne består af ris og grøntsager og en smule kød. Mange Cambodianer spiser nudler og masser af grøntsager men ikke så meget kød. Der findes en stort udbud af restauranter overalt. Prøv evt. et af de små gadekøkkener, hvor man vil få serveret en lokal ret til en billig penge. Vær dog opmærksom på hygiejnen, som kan varierer. Generelt kan man sige, at hvis der sidder mange mennesker, så er maden god og man kan sagtens spiser der.

Prøv nogle af de lækre frugter, og det er muligt at finde friskpressede juiver overalt.

 

Drikkevand

 

Du bør ikke drikke vadnet fra hanen, men køb vandet på flaske. På de fleste hoteller vil der være en gratis flaske vand på værelset. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Undgår også isterninger. Vand kan man købe overalt.

 


Kultur

 

En rejse til Cambodia byder på et møde med en anderledes kultur. Cambodianerne er utrolige venlige og gæstfrie, og alle bliver mødt med et stort smil

 


Med god sund fornuft, så vil man have et problemfrit ophold i Cambodia.

 

Det forventes, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod Buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. I de mere konservative landområder bør man have tøj på, der dækker knæ og skuldre, og det gælder for både mænd og kvinder. I Cambodia skal man udvise stor respekt for den kongelige familie.