8-dages kør-selv ferie

Inkluderet i prisen:

 •  Flybillet København– Athen tur/retur 
 • 1 stk bagage max 23. kg. 
 • Alle skatter og afgifter
 • 1 nat i Athen området på hotel London***+
 • 2 nætter i Nafplion området på hotel Anemos***
 • 1 nat i Olympia området på hotel Neda***
 • 2 nætter i Delphi området på hotel Pan***
 • 1 nat i Athen området på hotel London***
 • 7 x morgenmad (dag 2-8)
 • Gratis Wifi på alle hoteller.
 • Gratis parkering ved alle hoteller
 • Billeje under hele rejsen (Kat. A: Renault Twingo 1.0 eller tilsvarende)
 • Obligatorisk bilforsikring (ekstra forsikring kan tilkøbes, info tilgår ved bestilling)

 Ej inkluderet i prisen:

 • Vejskat
 • Benzin
 • Græsk turistskat (1,5 Euro pr. værelse pr. nat, som betales direkte til hotellerne)
 • Entre til seværdighederne
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Udgifter af privat karakter

Tilkøb:

 • Eneværelsestillæg             Kr. 2.200,- pr. person.
 • Halvpension                      Kr. 800,- pr. person
 • Opgradering til Kat. C        Kr. 400,- pr. booking
 • Opgradering til Kat. D        Kr. 900,- pr. booking

Fra Kr. 8.295,- (pr. voksen)

Bestil tilbudKør gennem historien på denne kør-selv-ferie gennem det klassiske Grækenland. Her venter store oplevelser, når du besøger Mykene, Nafplion, Olympia, Delfi og Athen.

 

Oplev det fantastiske Grækenland, når du bevæger dig ud i det flotte og betagende landskab. Undervejs skal du opleve en masse oldtidsminder, men samtidig får du også mulighed for at stifte bekenskab med nutidens Grækenland.

 

Oplev et af antikkens flotteste teatre, som bruges den dag i dag og som er kendt for sin enestående arkustik. Oplev borgruinen Mykene, som fortæller en enestående historie fra gamle dage. Lad dig fortrylle af Nafplion - Grækenlands første hovedstad med de små, hyggelige gader og de imponerende borge, som knejser højt over byen, og oplev et imponerende landskab, som skifter fra lavland til bjerglandskab, når du kører gennem landbrugsområder og olivenlunde. Nyd en svømmetur i det lune vand ved landsbyen Tolo og spis en god, lokal frokost i den hyggelige by.

 

Turens højdepunkt er det magiske Olympia, hvor ilden til de Olympiske Lege bliver tændt og sendt ud til olympiader i hele verden. Oplev de antikke oldtidsminder, som bare står i kø for at blive udforsket, og dyk ned i kulturen og de kulinariske oplevelser. Overalt oplever du den Græske gæstfrihed på tæt hold, noget som landet er kendt for.

 

Rejsen starter og slutter i Athen, den pulserende metropol, som viser sig fra sin bedste side både dag og nat. Her skal du opleve Akropolis - byens vartegn, som knejser højt over byen. Gå på opdagelse på markedet omkring Monastiraki-torvet og nyd en middag i Plakaområdet med udsigt til Akropolis, som hver aften er flot oplyst.

 

Vi har skabt rammerne og ordnet alt det praktiske for en kør-selv-ferie gennem det klassiske Grækenland, men det er dig som bestemmer farten.

Dag 1: Ankomst til Athen

 

Efter ankomst til Athens lufthavn, og efter du har fået din bagage, får du udleveret bilen og er klar til at tage på eventyr. Nyd den første dag og aften i Athen ved at besøge markedet ved Monastiraki-torvet og spis middag i Plakaområdet. Her findes flere gode restauranter, hvoraf flere har udsigt til Akropolis, som hver aften er flot oplyst.

 

Måltider: ingen

 


Dag 2: På vej mod Nafplion

 

Du nyder en god morgenmad, tjekker ud og pakker bilen, men inden du sætter kursen ud af Athen for at tage på eventyr, kan du med fordel besøge Akropolis.

 

Kør til hovedindgangen til Akropolis (bemærk, at det kan være lidt udfordrende at finde en parkeringsplads tæt på indgangen) og gå via den smalle, snoede sti til toppen af klippen, hvor indgangen til det berømte Akropolis ligger. Akropolis er græsk og betyder høj by. På toppen af klippen ligger resterne af Parthenontemplet og vidner om en svunden tid, hvor stedet var et administrativt og religiøst centrum. Templet blev bygget 500 år før vores tidsregning i det, som kaldes for Grækenlands gyldne periode. Husk at beundre den flotte udsigt over byen. Herfra kan man virkelig se, hvor stor Athen er.

 

Kør nu ud af Athen og sæt kursen mod Nafplion. Undervejs kan du besøge Korinth kanalen, den 6,3 kilometer lange, menneskeskabte kanal, som det tog 13 år at udgrave. Oplev hvordan den borer den sig gennem klipperne, og da kanalen stod færdig i slutningen af 1800-tallet, blev den betragtet som et teknologisk vidunder.

 

Fortsæt herefter af små veje til du sidst på eftermiddagen ruller ind i Nafplion, som efter den græske revolution fra 1821-1828, blev Grækenlands første hovedstad. Byen er en charmerende storby med flotte bygninger, spændende butikker, restauranter og cafeer. Højt hævet over byen kan man se to venetianske fæstningsværker. Besøg f.eks den imponerende Palamidi-borg under dit ophold. Herfra har du en fantastisk udsigt over byen og over Den Argoliske Bugt.

 

Efter du har fået dit værelse kan du udforske byen og finde en hyggelig restaurant, hvor du kan nyde en god middag.

 

Måltider: Morgenmad

 


Dag 3: På opdagelse i Epidauros og Mykene

 

Efter morgenmaden kan du køre mod Epidauros. Her kan du besøge det berømte og antikke teater, som er opført i det 4. århundrede f.Kr. og er berømt for sin formidable akustik. Teatret har plads til 14.000 tilskuere og er et arkitektoniske mesterværk, som kun har været restaureret minimalt, siden det blev bygget. Hvert år bruges det fortsat til opførelser af antikke skuespil.

 

Efter besøget kører du ad små veje, gennem olivenlunde mod byen Mykene, som var en slags borg, beliggende på toppen af en klippe med en fantastisk udsigt over en stor slette. Mykenes historie strækker sig mere end 5.000 år tilbage i tiden, og borgen blev strategisk placeret, så det var let for kongen at forsvare den mod angreb udefra. Betragt de imponerede grave, som er udformet som gigantiske kuppelgrave og besøg det tilhørende museum, hvor der er udstillet flere af de spændende fund fra området.

 

Fortsæt herefter til badebyen Tolo, hvor du har mulighed for at nyde en forfriskende dukkert i det dejlige hav. Nyd eftermiddagen i den hyggelige by og du kan med fordel spise middag, inden du kører tilbage til hotellet i Nafplion igen.

 

Måltider: Morgenmad

 


Dag 4: På vej mod Olympia

 

Du tjekker ud efter morgenmaden og dagens køretur byder på smukke scenerier, når du krydser det bjergrige Peloponnes. Du kan køre gennem Sparta og gør et stop i den hyggelige by Mistrás, som er en byzantinsk by, grundlagt omkring år 1260. De fleste af byens kirker og klostre er fra det 13. og 14. århundrede, og de er især kendt for deres helt fantastiske freskoer.

 

Besøg en af de flotte kirker, inden du fortsætter turen mod vest og kører forbi byen Kalamata.

 

Du er fremme i Olympia sidst på eftermiddag, og efter du har fået din værelse kan du udforske byen og finde en hyggelig restaurant, hvor du kan spise middag.

 

Måltider: Morgenmad

 

Dag 5: Oplevelser i Olympia

 

Efter en god nats søvn og en dejlig morgenmad, forsætter du ud på nye eventyr. I dag kan du besøge Olympia. Templet, er dedikeret til olympiadens fader Zeus, og det var her, de første Olympiske Lege blev afholdt omkring år 776 f.Kr.

 

Størstedelen af helligdommen blev revet ned i år 426 og derefter ødelagt ved et jordskælv i det 6. århundrede. Udgravningerne begyndte i 1875, og det er resultatet af de udgravninger, du ser i dag. Vidste du, at i 1896 genoptog man de moderne Olympiske Lege? Legene startede naturligvis i Athen, efter den olympiske ild var blevet tændt på Olympia. I dag tændes den olympiske ild stadigvæk på Olympia og sendes herfra ud til De Olympiske Lege rundt omkring i verden.

 

Fortsæt nu mod Patra, hvor du kan besøge den ortodokse kirke Agios Andreas, hvor apostlen Andreas ligger begravet. Kirken er et vigtigt pilgrimsmål for mange ortodokse kristne, og i kirken findes flere relikvier fra Skt. Andreas, som er opbevaret i et lille skrin. Her kan du blandt andet se et stykke af hans finger, toppen af hans kranie og en lille del af det kors, han blev korsfæstet på.

 

Fortsæt nu turen over den flotte Rio Antirio-bro og videre mod Delfi ad en imponerende kyst- og bjergvej. Undervejs kører du igennem flere store olivenlunde, inden du ankommer til dit hotel i Delfi.

 

Efter du har fået dit værelse og er blevet frisket lidt op, kan du gå på opdagelse i Delphi og finde en hyggelig restaurant, hvor du kan spise en god middag.

 

Måltider: Morgenmad

Dag 6: Oraklet i Delphi

 

Nyd morgemaden i fred og ro inden du tager fat på dagens program.

 

I dag kan du besøge det antikke Delfi. Når du kommer frem, så gå en tur gennem helligdommen til du kommer til Apollontemplet - viet til den græske gud Apollo, som blandet andet var gud for spådomme. Ifølge sagnet dræbet Apollon slangen Python, der herskede over Delfi. Herefter blev Delfi gjort til helligdom og man kunne herefter komme til templet og få et godt råd. Her sad spåkvinderne og formidlede hvad guden Apollon fortalte. Selve templet var bygget af sten og er blevet genopbygget flere gange, da både jordskælv og brand har hærget det. I dag er det kun søjler og dele af fundamentet, som står tilbage.

 

Besøg det interessante museum, hvor du finder en del af stedets vigtigste fund - herunder den berømte vognstyrer og Sfinxen fra Naxos.

 

Resten af eftermiddagen kan bruges til at køre en tur i området og måske finde et godt sted at spise frokost.

 

Du overnatter i Delphi.

 

Måltider: Morgenmad

 

Dag 7: Athen

 

Efter en god morgenmad pakker du bilen og sætter kursen mod Athen. Undervejs oplever du det variede landskab fra bilens vinduer. Efter ankomst til Athen, tjekker du ind på dit hotel. Efter du har fået dit værelse kan du med fordel nyde en god frokost i området omkring hotellet.

 

Eftermiddagen kan du bruge til at udforske lidt mere af Athens seværdigheder. Start turen på Syntagmapladsen med parlamentsbygningen, hvor du finder Den Ukendte Soldats grav. Der går vagter ved graven døgnet rundt, og de er klædt i traditionelle dragter med kvast på skosnuderne. Besøg Panathinaiko Stadion, hvor De Olympiske Lege blev genoptaget i 1896 og besøg resterne af Zeustemplet og Hadrians triumfbue.

 

Foretag de sidste indkøb i de mange butikker, som ligger i byens centrum. Handelsgaden finder du lige over for Syntagmapladsen, og midt på gågaden finder du også en byzantisk kirke klemt inde mellem de mange butikker, som også er et besøg værd.

Nyd en middag i Plakaområdet med en flot udsigt til Akropolis.

Måltider: Morgenmad

 

Dag 8: Hjemrejse

 

Du tjekker ud efter morgenmaden og efter ankomst til Athen lufthavn afleverer du bilen. Husk, at få den tanket helt op, inden du afleverer den.

 

Inden længe sidder du i flyet på vej mod Danmark med mange gode oplevelser i bagagen.

Athen området:

 

Hotel London – Athen***+

 

Lækkert hotel, som ligger i udkanten af Athen, nærmere bestemt i Glyfada. Området kaldes også for Athens Riviera. Hotellet ligger blot 100 meter fra stranden og marinaen, og der er kort gå afstand til indkøbsmuligheder, restauranter og cafeer. Hotellet er holdt i pæne, lyse farver og der er gratis parkering.

 

Værelserne er lyse og pæne og har alle aircondition, sikkerhedsboks, TV, minibar, gratis WiFi og hårtørrer. Der er møbleret balkon til alle værelser. Badeværelserne har enten badekar eller bruseniche.

www.londonhotelathens.com

 

Nafplion området:

 

Hotel Anemos***

 

Glæd dig til at bo på et ny renoveret hotel i Nafplion. Hotellet ligger tæt på den gamle bydel og i kort gå afstand til forretninger, restauranter og seværdigheder. Der er gratis parkering og hotellet er kendt for sin gode service og centrale beliggenhed.

 

Alle værelser er holdt i lyse, pæne farver. Fra balkonen er der udsigt udover byen. Alle værelser har aircondition, TV, sikkerhedsboks, hårtørrer og gratis WiFi. Badeværelserne er pæne og med enten badekar eller bruseniche.

 

www.anemosroomsnafplion.grOlympia området:

 

Hotel Neda***

 

Hotellet ligger centralt beliggende i Olympia og i kort afstand til seværdigheder, restauranter og butikker. Hotellet har restaurant og en bar på toppen, hvorfra der er en flot udsigt. Hotellet har en lille hyggelig pool med bar, hvor der serveres snacks og drinks. Hotellet har gratis parkering.

 

Alle værelser er holdt i pæne farver og fra den møblerede balkon er der udsigt udover bjergene. Alle værelser har aircondition, TV, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi og hårtørrer. Badeværelserne er med badekar eller bruseniche.

 

www.hotelneda.gr

 


Delphi området:

 

Hotel Pan***

 

Hyggeligt hotel beliggende centralt i Delfi, hvor er der gratis parkering tilknyttet. Hotellet er pænt og kendt for sin gode service.

 

Alle værelser har aircondition, TV, sikkerhedsboks og gratis WiFi. Badeværelserne er med enten badekar eller bruseniche.

 

www.panartemis.gr

 

 

Bemærk, at hotellisten er vejlendende. Den endelige hotelliste sendes sammen med flybilletter og vouchers ca. 14 dage før afrejse. Skulle et eller flere af hotellerne være udsolgt vil du blive indkvarteret på andet hotel af tilsvarende standard.

 

 

Praktisk information Grækenland

 

Pas & Visum

 

Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet og medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på


Forsikring

 

Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa og derfor heller ikke i Grækenland. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30-40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Mondo Travel ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse.

 

Mondo Travel anbefaler Gouda Rejseforsikring, som tilbyder gode rejseforsikringer. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.


Medicin

 

Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

 


Valuta & Kreditkort

 

I Grækenland benyttes Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. På trods af græsk finanskrise fungerer banksystemet og betalinger med kreditkort som før. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale kreditkort, derfor anbefaler vi, at man medbringer lidt kontanter. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 

Tidsforskel

Grækenland er 1 time foran.

 

Transport

 

Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

 


Drikkepenge

 

Det er kutyme at give drikkepenge i Grækenland Mange af dem, som arbejder i servicebranchen, har lave lønninger, så drikkepengene er en del af deres løn. Vær derfor opmærksom på denne skik. På restauranter, så regn med at give 10 % af regningens beløb i drikkepenge. Ligeledes bør der gives drikkepenge til chauffør og guider.

 


Hotellerne

Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

 


Sikkerhed

 

Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

 

Elektricitet

 

I Grækenland er der 220 volt, men du kan få brug for en adapter, da stiktyperne kan variere.

 

Telefon og internet

 

Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå data-roaming fra på mobiltelefonen. Der findes internetcaféer mange steder, dog er forbindelsen ikke altid så god som herhjemme. På flere hoteller kan man få adgang til pc med internet mod betaling


Drikkevand

 

I Grækenland anbefaler vi, at man køber vand på flaske, selvom vandet godt kan drikkes fra hanen, men det smager anderledes end i Danmark, fordi det renses med flere kemikalier og tilsættes klor.

 


Rygning

 

I Grækenland er rygning forbudt på offentlige steder og arbejdspladser.

 

Prisniveau

 

Prisniveauet er en del lavere end i Danmark. Dagligvarer koster ca. 70 % af, hvad de koster i DK og restaurantpriserne ligger på ca. 90 % af priserne i Danmark.

 

Kultur

Ved besøg i kirker forventes det at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker, moskéer og andre hellige bygninger – spørg lokale på stedet.

 

 

 

Information gældende leje af bil gennem Mondo Travel ApS

 

Inkluderet i prisen:

 • Ubegrænset kilometer (U.N.L.)
 • Tredjepartsforsikring (T.P.I.)
 • Selvrisikoreducering (F.D.W.) Gælder dog ikke dæk, spejle, ruder, dele af bilens undervogn og indvendige skader.
 • Tyveriforsikring
 • Airport Service Charge (ASC)
 • Vejhjælp
 • Afhentning og aflevering inden for stations åbningstider.
 • VAT 24%

 

Ej inkluderet men kan tilkøbes ved afhentning:

 • Benzin
 • Afhentning og aflevering uden for stations åbningstider: Ca. € 25 Euro pr. gang.
 • Autostol: € 5 pr. dag, betales på destinationen. Autostolen opfylder lokale sikkerhedskrav (men modsvarer nødvendigvis ikke skandinaviske krav). Kontakt os i forbindelse med din booking og oplys, hvis du ønsker autostol samt barnets alder.
 • GPS – Navigation System € 8,- pr. dag (max. € 105,- pr. leje)
 • Ekstra Chauffør : € 6,- pr. dag (max. € 105,- pr leje)
 • Personlig ulykkesforsikring (PAI), dækker assistance, reparation og lægeassistance for alle personer i bilen.: € 7,- per day
 • Vejskatter
 • Benzin : Når du modtager bilen er tanken fuld og den skal afleveres med fuld tank. Husk, at tjek betingelserne inden du skriver under på lejekontrakten.

 


Bemærk:

 • Er du ude for en ulykke eller laver skaden på bilen, så kontakt vores lokale samarbejdspartner, som hjælper dig. Nummeret oplyses ved bookningen.
 • Forsikringen dækker ikke, hvis skaden skyldes brud på færdselsreglerne, eller hvis føren af bilen har være påvirket af alkohol eller narkotika.
 • Åbningstider: mandag-søndag: 7-22

 

Betingelser:

 • Lejen er pr. 24 timer. Den 25. time er gratis. En ekstra dag vil blive lagt til lejen fra den 26. time.
 • Ved udlevering af bilen bliver der blokeret et beløb på dit kreditkort svarende til mellem € 700 og
  € 1.200,-, alt afhænging af bilens kategori. Beløbet bliver frigivet når bilen afleveres.
 • Føren af bilen skal være 25+ år for at kunne indgå lejemål af bilen.
 • Bilen bliver leveret med fuld tank og skal derfor afleveres med fuld tank, ellers vil der blive pålagt en afgift på € 1,75 pr liter samt et fee på € 10 + moms.
 • Alle biler er forsikret:
  • mod skader på tredjepart (undtagen chauffør) og dødsfald op til € 1.000.000,- pr skadeslidte.
   materielle skader på tredjepart (undtagen køretøj) up to € 1.000.000,-
  • mod brand.
 • Forsikringen dækker ikke dæk, spejle, ruder, dele af undervognene samt indvendige skader.
 • Hvis bilen bliver beskadiget eller stjålet, som følge af chaufførens skødesløshed vil chaufføren blive draget til ansvar for bilens værdi på skadestidspunktet.
 • Skadeadministrationsafgift: I tilfælde af skade er det lejens ansvar at betale et ikke refunderpart fee på € 15 + moms til at dække administrationsomkostningerne.
 • Bøder som følge af overtrædelser af færdselsloven betales af lejer.
 • Administrations fee for bøder: Hvis lejer ikke betaler bøderne i forbindelse med overtrædelse af færdselsloven, vil bøde blive betalt af udlejer og regningen på bøden vil blive fremsendt til lejer med et administrations fee på € 20 + moms.
 • I tilfælde af lejer mister nøglen er lejer ansvarlig for en ny nøgle, som koster mellem € 80 - €200 + moms, altafhængig af bilmodel.
 • I tilfælde af lejer afleverer bilen i en sådan stand, at det kræver special rengøring vil lejer blive pålagt en afgift på € 80 + moms
 • Priser og betingelser kan ændres uden varsel.