8-dages kør selv ferie

Inkluderet i rejsen:

 •  Flybillet København - Kreta tur/retur
 • Alle skatter og afgifter
 • 3 nætter i Tavronitis området på hotel Lycasti Maisonettes***
 • 2 nætter i Plakias området på hotel Horizon Beach***
 • 2 nætter i Gournes området på hotel Your Memories***
 • 7 x morgenmad (dag 2-8)
 • Gratis Wifi på alle hoteller.
 • Gratis parkering ved alle hoteller
 • Billeje under hele rejsen (Kat. A: Renault Twingo 1.0 eller tilsvarende)
 • Obligatorisk bil- og tyveriforsikring (ekstra forsikring kan tilkøbes, info tilgår ved bestilling)

 

Ej inkluderet i prisen:

 • Vejskat
 • Benzin
 • Personlig ulykkesforsikring (PAI)
 • Græsk turistskat (1,5 Euro pr. værelse pr. nat, som betales direkte til hotellerne)
 • Entre til seværdighederne
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Udgifter af privat karakter


Tilkøb:

 • Eneværelsestillæg Kr. 1.995,- pr. person.
 • Halvpension (6 x middag, dag 2-7) Kr. 775,- pr. person
 • Opgradering af bil til Kat. C Kr. 400,- pr. booking
 • Opgradering af bil til Kat. D Kr. 900,- pr. booking

Fra Kr. 6.900 (pr. voksen)

Bestil tilbudGlæd dig til at opleve Kreta i dit eget tempo. Vi har sat rammerne for en kør-selv ferie, men det er dig som bestemmer farten.

 

Oplev det vestlige Kreta, når du med base i Tavornitis området begiver dig ud på eventyr. Herfra kan du besøge Chania by med de gamle snoede gader og den hyggelige havn. Tag på opdagelse i Soudabugten eller begiv dig ud på en vandring i Samariakløften, en 18 km vandretur, som tager dig gennem noget at det smukkeste natur på Kreta.

 

Undervejs skal du også besøge Rethymnon, som er en anden hyggelig by beliggende på den nordlige del af Kreta. Her er det den lange, imponerende strandpromenade, som er det naturlige omdrejningspunkt.

 

I syd, bor du i Plakias området. Her kan du opleve det skønne Preveli kloster, når du vandre af små stier til toppen af klippen, hvor klostret ligger. Herfra er der en skøn udsigt udover havet.

 

Din base i øst hedder, Gournes. Herfra kan du tage på opdagelse på den østlige del af Kreta. Besøg Toplou klostret, som er kendt for sin vinproduktion og besøg en af Europas eneste palmeskove, som ligger ved Vai.

 

Læg turen forbi Agios Nikolaos, som viser sig fra sin bedste side. Herfra kan du tage båd til øen Spinalonga, som var øen hvor man deporterede de spedalske til i gamle dage.

 

Intet besøg på Kreta uden et besøg på Knossos. Oplev det velrestaurerende område og lad dig fortrylle af stedets skønhed og fordyb dig i 4.000 års Minorisk kultur. Glem ikke at besøge Heraklion og spadserer en tur gennem byens gader og besøg byens marked og det arkæologiske museum.

 

Vi har sørget for at alt det praktiske er på plads, så du kun skal koncentrer dig om at køre og opleve Kreta i dig eget tempo.

Dag 1: Ankomst til Kreta

 

Efter ankomsten til Chania og efter du har fået din bagage får du udleveret bilen. Sæt kursen mod Tavronitis området, som skal være din base de næste par dage. Efter du har fået dit værelse kan du nyde en drink i baren eller udforske området omkring hotellet.

 

Måltider: ingen

 

 

Dag 2 – 3: Tavronitis området og det vestlige Kreta

 

Med base i Tavronitis området, så har du mulighed for at opleve en masse spændende ting på det vestlige Kreta.

 

Besøg Chania by, hvor du kan starte på byens marked. Her finder du en masse spændende delikatesser, honning og mærk duften af krydderierne, som kildre dig i næsten. Gå en tur gennem de mange små gader og lad dig fortrylle af byens skønhed. Den gamle havn er det naturlige omdrejningspunkt i byen. Her kan du finde dig en hyggelig restaurant og nyde en god græsk frokost mens du kigger på livet.

 

Er du til vandring, så tag de gode sko på og kør til Samariakløften. Kløften er på 18 km og den tager dig gennem noget at det smukkeste natur på øen.

 

Kør en tur til Soudabugten. Her kan du besøge mindekirkegården for de der faldt under 2. verdenskrig.  Fortsæt fra mindekirkegården op i bjergene til Douliana, som er en lille, by, hvorfra der er en fantastisk udsigt udover Almirada bugten. Her kan du besøge Saint John kløften, hvor du kan spadserer en tur ind gennem kløften, og betragte den skønne natur med de vilde blomster og orkideer.

 

Måltider: morgenmad

 

 

 

Dag 4 – 5: Plakias området og det sydlige Kreta

 

 

På vej mod Plakias kan du stoppe i Rethymnon, en anden af de mange spændende byer på Kreta. Nyd en spadseretur gennem de gamle gader, hvor arkitekturen er en blanding af Venesiansk og Tyrkisk. Her kan du besøge Arkadi klostret, som er en slags mindesmærke for de faldne i kampen for friheden under den tyrkiske besættelse. 

 

Besøg den hyggelige by Margarites, som er kendt for sin keramik produktion. 

 

Stedoni grotten er også et besøg værd med sine mange stalakitter, som er formet gennem milioner af år.

 

Oplev noget af Kretas fantastiske natur, når du kører gennem Kourtaliotiko kløften. Husk at gøre passende stop undervejs for rigtig at nyde udsigten. 

 

Stop bilen og tag traveskoene på og besøg Preveli klostret, som ligger højt på en klippe. Turen derop kan være lidt anstrengende men der en betagende udsigt udover havet, som er hele turen værd.

 

Plakias er en hyggelig kystby med en lang, skøn badestrand med det fineste sand. Her skal du være et par dage, så der bliver tid til at udforske den lille by

 

Måltider: morgenmad

 

 

Dag 6 – 7: Heraklion området og det centrale samt østlige Kreta

 

Nyd naturen, når du kører fra Plakias mod Gournes, som ligger uden for Heraklion. 

 

Besøg Heraklion, som er en moderne storby med mange spændende muligheder. Parker bilen ved havnen og tag på opdagelse til fods i byen. Besøg det arkæologiske museum, hvor mange af de fund, som er gjort på Knossos er udstillet. Gå en tur gennem de gamle gader og besøg det lokale marked eller find dig en god restaurant for at få noget godt at spise.

 

Begiv dig ud på en lang heldags tur til Toplou klostret, som ligger længst mod øst. På vejen kan du besøge Agios Nikolaos, inden du fortsætter langs Mirabello bugten, og stopper i den lille Minoiske by, Gournia. Husk at gøre passende stop undervejs for at nyde den flotte udsigt. Forsæt af små veje til byen Sitia, som er en hyggelig by med en lille havn og videre mod Toplou klostret, som ligger i et naturskønt område. Klostret er kendt for sin vinproduktion, som munkene gerne fortæller om, og du bliver helt sikkert også inviteret til at prøvesmage de liftlige dråber.

 

Fra klostret kan du fortsætte gennem bakker, små dale, og videre gennem et tørt klippelandskab til du kommer til Vai, som er en af de smukkest strande i Grækenland. Her oplever du den eneste naturlige palmeskov i Europa. Nyd eftermiddagen på denne skønne plet, inden vi kører tilbage til Gournes igen.  

 

Bemærk, at turen fra Vai til Gournes tager ca. 2 ½ time, så du kan med fordel stoppe i Agios Nikolas og spise aftensmad inden du forsætter til Gournes.

 

Dag 8: Hjemrejse

 

Du har hele dagen, da flyet først afgår om aftenen. Derfor kan du med fordel besøge Knossos paladset, som ligger udenfor Heraklion. Gå på opdagelse i de gamle velbevarede ruiner og fordyb dig i mere end 4.000 års Minorisk historie.

 

Inden du forlader Heraklion kan du med fordel besøge frilandsmuseet, Lychnostatis, som er bygget op som en typisk, gammel Kretensisk landsby. Her får du et godt indblik i, hvordan folk boede, levede og arbejdede for flere hundrede år siden. Gå gennem den flotte have og mærker duftene fra de mange krydderier, blomster og træer. Undervejs kan du kigge i de flotte huse, som hver fortæller en spændende historie fra gamle dage.  

 

Spis middag enten i Rethymnon eller Chania inden du kører til lufthavnen for at afleverer bilen. Husk at få den tanket op inden du afleverer den.

 

Du lander i Danmark sidst på aftenen med nogle gode oplevelser i bagagen efter nogle dejlig dage på Kreta.

Tavronitis området:

 

Hotel Lycasti Maisonettes***

 

Et dejligt hotel beliggende 18 km vest for Chania i et naturskønt område tæt på stranden.  Hotellet har gratis parkering, restaurant og en hyggelig have og en pool med liggestole, hvor man kan sole og slappe af. Hotellet er holdt i lyse, moderne farver og er kendt for sin gode service.

 

Alle værelser har et lille kitchenette, hvor man kan lave sig en kop kaffes, om man kan nyde fra den møblerede balkon med udsigt til haven. Alle værelser har aircondition, TV, gratis Wifi og hårtørrer. Badeværelserne har enten badekar eller bruseniche.

 

https://lycasti-hotel.gr

 

 

 

Plakias området:

 

 

Hotel Horizon Beach***

 

Hotellet ligger centralt og i kort gå afstand til restauranter og indkøbsmuligheder. Tæt ved hotellet er en dejlig sandstrand med liggestole og parasoller mod betaling. Der er gratis parkering ved hotellet.

 

Alle værelser er holdt i pæne farver og fra den møblerede balkon er udsigt udover havet. Alle værelser har aircondition, TV, køleskab, hårtørrer og gratis WiFi. Badeværelserne er pæne og har enten badekar eller bruseniche.

 

http://www.horizonhotelplakias.com

 

 

Gournes området:

 

Hotel Your Memories***

 

Lækkert resort beliggende 15 kilometer fra Heraklion. Hotellet har stor pool med liggestole og parasoller samt en lille have. Der er gratis parkering ved hotellet og der findes restaurant. Overalt hersker der en familiær og hyggelig stemning, som hotellet er kendt for.

 

Alle værelser er smagfuldt indrettet og har et lille kitchenette. Udover det har alle værelser aircondition, TV, køleskab, hårtørrer og gratis Wifi. Fra den møblerede balkon er der udsigt udover poolen. Badeværelserne er lyse med enten badekar eller bruseniche.

 

http://www.yourmemorieshotel.com

 

 

Praktisk information Grækenland

 

Pas & Visum

 

Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet og medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på


Forsikring

 

Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa og derfor heller ikke i Grækenland. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30-40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Mondo Travel ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse.

 

Mondo Travel anbefaler Gouda Rejseforsikring, som tilbyder gode rejseforsikringer. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.


Medicin

 

Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

 


Valuta & Kreditkort

 

I Grækenland benyttes Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. På trods af græsk finanskrise fungerer banksystemet og betalinger med kreditkort som før. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale kreditkort, derfor anbefaler vi, at man medbringer lidt kontanter. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 

Tidsforskel

Grækenland er 1 time foran.

 

Transport

 

Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

 


Drikkepenge

 

Det er kutyme at give drikkepenge i Grækenland Mange af dem, som arbejder i servicebranchen, har lave lønninger, så drikkepengene er en del af deres løn. Vær derfor opmærksom på denne skik. På restauranter, så regn med at give 10 % af regningens beløb i drikkepenge. Ligeledes bør der gives drikkepenge til chauffør og guider.

 


Hotellerne

Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

 


Sikkerhed

 

Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

 

Elektricitet

 

I Grækenland er der 220 volt, men du kan få brug for en adapter, da stiktyperne kan variere.

 

Telefon og internet

 

Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå data-roaming fra på mobiltelefonen. Der findes internetcaféer mange steder, dog er forbindelsen ikke altid så god som herhjemme. På flere hoteller kan man få adgang til pc med internet mod betaling


Drikkevand

 

I Grækenland anbefaler vi, at man køber vand på flaske, selvom vandet godt kan drikkes fra hanen, men det smager anderledes end i Danmark, fordi det renses med flere kemikalier og tilsættes klor.

 


Rygning

 

I Grækenland er rygning forbudt på offentlige steder og arbejdspladser.

 

Prisniveau

 

Prisniveauet er en del lavere end i Danmark. Dagligvarer koster ca. 70 % af, hvad de koster i DK og restaurantpriserne ligger på ca. 90 % af priserne i Danmark.

 

Kultur

Ved besøg i kirker forventes det at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker, moskéer og andre hellige bygninger – spørg lokale på stedet.

Information gældende leje af bil gennem Mondo Travel ApS

 

Inkluderet i prisen:

 • Ubegrænset kilometer (U.N.L.)
 • Tredjepartsforsikring (T.P.I.)
 • Selvrisikoreducering (F.D.W.) Gælder dog ikke dæk, spejle, ruder, dele af bilens undervogn og indvendige skader.
 • Tyveriforsikring
 • Airport Service Charge (ASC)
 • Vejhjælp
 • Afhentning og aflevering inden for stations åbningstider.
 • VAT 24%

 

Ej inkluderet men kan tilkøbes ved afhentning:

 • Benzin
 • Afhentning og aflevering uden for stations åbningstider: Ca. € 25 Euro pr. gang.
 • Autostol: € 5 pr. dag, betales på destinationen. Autostolen opfylder lokale sikkerhedskrav (men modsvarer nødvendigvis ikke skandinaviske krav). Kontakt os i forbindelse med din booking og oplys, hvis du ønsker autostol samt barnets alder.
 • GPS – Navigation System € 8,- pr. dag (max. € 105,- pr. leje)
 • Ekstra Chauffør : € 6,- pr. dag (max. € 105,- pr leje)
 • Personlig ulykkesforsikring (PAI), dækker assistance, reparation og lægeassistance for alle personer i bilen.: € 7,- per day
 • Vejskatter
 • Benzin : Når du modtager bilen er tanken fuld og den skal afleveres med fuld tank. Husk, at tjek betingelserne inden du skriver under på lejekontrakten.

 


Bemærk:

 • Er du ude for en ulykke eller laver skaden på bilen, så kontakt vores lokale samarbejdspartner, som hjælper dig. Nummeret oplyses ved bookningen.
 • Forsikringen dækker ikke, hvis skaden skyldes brud på færdselsreglerne, eller hvis føren af bilen har være påvirket af alkohol eller narkotika.
 • Åbningstider: mandag-søndag: 7-22

 

Betingelser:

 • Lejen er pr. 24 timer. Den 25. time er gratis. En ekstra dag vil blive lagt til lejen fra den 26. time.
 • Ved udlevering af bilen bliver der blokeret et beløb på dit kreditkort svarende til mellem € 700 og 
  € 1.200,-, alt afhænging af bilens kategori. Beløbet bliver frigivet når bilen afleveres.
 • Føren af bilen skal være 25+ år for at kunne indgå lejemål af bilen.
 • Bilen bliver leveret med fuld tank og skal derfor afleveres med fuld tank, ellers vil der blive pålagt en afgift på € 1,75 pr liter samt et fee på € 10 + moms.
 • Alle biler er forsikret:
  • mod skader på tredjepart (undtagen chauffør) og dødsfald op til € 1.000.000,- pr skadeslidte.
   materielle skader på tredjepart (undtagen køretøj) up to € 1.000.000,-
  • mod brand.
 • Forsikringen dækker ikke dæk, spejle, ruder, dele af undervognene samt indvendige skader.
 • Hvis bilen bliver beskadiget eller stjålet, som følge af chaufførens skødesløshed vil chaufføren blive draget til ansvar for bilens værdi på skadestidspunktet.
 • Skadeadministrationsafgift: I tilfælde af skade er det lejens ansvar at betale et ikke refunderpart fee på € 15 + moms til at dække administrationsomkostningerne.
 • Bøder som følge af overtrædelser af færdselsloven betales af lejer.
 • Administrations fee for bøder: Hvis lejer ikke betaler bøderne i forbindelse med overtrædelse af færdselsloven, vil bøde blive betalt af udlejer og regningen på bøden vil blive fremsendt til lejer med et administrations fee på € 20 + moms.
 • I tilfælde af lejer mister nøglen er lejer ansvarlig for en ny nøgle, som koster mellem € 80 - €200 + moms, altafhængig af bilmodel.
 • I tilfælde af lejer afleverer bilen i en sådan stand, at det kræver special rengøring vil lejer blive pålagt en afgift på € 80 + moms
 • Priser og betingelser kan ændres uden varsel.