7-dages rundrejse

Inkluderet i rejsen:

 • Flybillet Chiang Rai - Bangkok
 • Alle skatter og afgifter
 • Alle transfers
 • 1 nat i Phitsanulok på Amarin Lagoon Hotel***
 • 1 nat i Sukhothai på The Legendha Sukhothai***
 • 2 nætter i Chiang Mai på The Empress Hotel Chiang Mai****
 • 1 nat i Thaton på Mae Kok River Village Resort**+
 • 1 nat I Chiang Rai på The Legend Chiang Rai Boutique River Resort****
 • 6 x morgenmad (dag 2-7)
 • 7 x frokost (dag 2-7)
 • 6 x middag (dag 1 -6)
 • Besøg i Ayuthayas historiske park
 • Besøg i Sukhjothais historiske park
 • Besøg ved risfarm i Sukhothai
 • Besøg ved Wat Phrathat Lampang Luang
 • Besøg på Doi Sutep bjerget og templet
 • Besøg i Chiang Dao grotten
 • Sejltur på Kokfloden
 • Besøg ved den gyldne trekant
 • Sejltur på Mekong floden
 • Engelsktalende guide på udflugterne og transferen

Ej inkluderet i rejsen:

 • International flybillet
 • Drikkepenge til guide og Chauffør
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider, som ikke er nævnt
 • Udgifter af privat karakter

Fra Kr. 8.900 (pr. voksen)

Bestil tilbud 

Thailand – livsstil og kultur

 

Oplev det bedste af Thailand, når du rejser fra syd mod nord på denne spændende rejse. Undervejs vil du opleve betagende natur, lokal kolorit og spændende seværdigheder.

 

Oplev det gamle Ayutthaya, hvor du sammen med guiden spadserer gennem de gamle ruiner, mens du hører historien om en svunden tid.

 

I Sukhothai forsætter fortællingen om grundlæggelsen af Siam, som landet hed inden det blev omdøbt til Thailand. Mens guiden fortæller, lader du dig fortrylle af stedets skønhed.

 

Du får mulighed for at få et indblik i en risbondes hverdag, når vi besøger en lokal farm. Her får du selv mulighed for at prøve at pløje, så og høste med vandbøfler.

 

Længere mod nord besøger du Chiang Mai, som er en af de hyggeligste byer i Thailand. Her møder du et smilende og venligt folk, som stolt viser deres by frem. Besøg det berømte natmarked og gør en god handel.

 

Ved Thatorn bliver du mødt af en betagende natur, som ikke kan undgå at tage pusten fra dig. Glæd dig til at sejle på Kok floden, hvor du oplever små samfund langs floden.

 

Turen slutter langt mod nord, på grænsen ind til Burma. Her kan du se ind til Burma og Laos, når du står ved den gyldne trekant.

 


Turen har fast afgang hver søndag fra Bangkok hele året. Du rejser sammen med deltager fra andre lande og programmet følger en fast rute og kan ikke ændres. Turen kan også laves som en skræddersyet privat tur, med ophold i Bangkok samt badeferie. Spørg ved bestillingen.

 

Bemærk: Turen er uden flybillet fra Danmark

Dag 1: Eventyret starter

 

I dag starter eventyret for alvor. Efter en tidlig morgenmad sættes kursen ud af Bangkok mod Ayutthaya, som indtil 1767 var hovedstad i det daværende Siam. Sammen med guiden besøger du nogle af de mange gamle ruiner, som ligger i området. Mens guiden levendegør historien lader du sig fortrylle af stedets skønhed.

 

Frokosten nydes i Lopburi og inden turen forsætter til Phitsanulok besøger du Prang Sam Yod og abetemplet.
Sidst på eftermiddagen ankommer du til Phitsanuloke, hvor du skal overnatte.

 

Middagen nyder du op hotellet og bagefter tager guiden dig med på byens natmarked. Her får du mulighed for at opleve en masse spændende ting. Hvis du er mere sulten, så sælges der friturestegte insekter.

 

Måltider: morgenmad, frokost & middag

 

Dag 2: På vej mod Sukhothai

 

Efter morgenmaden og inden Phitsanuloke forlades besøger du Thailands flotteste buddafigur, som står i Wat Mahathat templet. Figuren regnes for en af de vigtigste figurer og er fra perioden, hvor der var velstand i landet.
Fra bilens vinduer oplever du et landskab med rismarker, så langs som øjet rækker. Inden på markerne ser du bønder gå og arbejde enten med deres traktor eller vandbøffel.

 

Midt på formiddagen ankommer du til Sukhothais historiske park, som ligger der hvor Thailands første hovedstad blev grundlagt. Sukhothai var hovedstad fra 1257-1379 og den historiske park er en samling af de gamle templer og bygninger fra den tid. Parken er på UNESCOS verdensarvsliste og består af mere end 200 pagoder. Sammen med guiden besøger du nogle af de gamle tempelruiner mens du for historien fortalt.

 

Inden frokost, som du nyder på en lokal restaurant, besøger du en lille landsby, som laver lerpotter efter en gammel tradition. Alle potter er håndmalet og du får selv mulighed for at prøve at sætte dit præg på en af potterne.

 

Sidst på eftermiddagen besøger du Sri Satchanalai, som var en af yderposterne i det gamle Sukhothai kongerige. Her besøger du nogle af de gamle tempel og paladsruiner.

 

Mæt af indtryk tjekker du ind på dit hotel sidst på eftermiddagen, hvor der bliver mulighed for en afkølende dukkert i poolen. Middagen nyder du i hotellets restaurant.

 

Måltider: morgenmad, frokost & middag

 

Dag 3: Sukhothai, Lampang og Chiang Mai

 

Formiddagen står i risens tegn. Du besøger en lokal risfarm, hvor du får en grundig introduktion til risproduktionen i Thailand. Du ser hvordan de spirede riskorn bliver plantet ud i den oversvømmede mark til de høster den modne ris. Alting foregår som i gamle dage med vandbøfler og du får selv mulighed for at prøve at både pløje, så og høste ris.

 

Frokosten nyder du sammen med risbønderne i udkanten af deres mark.

 

Efter frokost fortsætter du mod Lampang. Her besøger du Wat Phrathat Lampang Luang, som før i tiden var hjemsted for den lille hellige smaragbuddha, som nu står på Grand Palace i Bangkok.

 

Gennem det et varieret landskab fortsætter turen til Chiang Mai, som du ankommer til sidst på eftermiddagen.

Efter du har fået dit værelse bliver der tid til at slappe af inden aftenens middag, som du nyder på den anderkendte restaurant The Gallery.

Restauranten ligger ved Ping floden og er egentlig et gallery, men ejeren har lavet den bagerste del af galleriet om til en restaurant, som med tiden har vundet mange priser for sin mad og indretning.

 

Efter middagen er der mulighed for at besøge Chiang Mais natmarked.


Måltider: morgenmad, frokost & middag

 

Dag 4: Chiang Mai – Nordens rose

 

Dagen starter tidligt med at du sammen med guiden besøger et af de nærliggende templer. Her får du mulighed for at se, hvordan munkene modtager mad fra de lokale, som tilgengæld får en velsignelse.

 

Dagens program forsætter med et besøg til Doi Suthep bjerget, hvor du besøger et af Chiang Mais kendste templer – Wat Doi Suthep. Fra templet er der en flot udsigt udover Chiang Mai by. Mens Guiden fortæller den spændende historie om templet, lader du dig fortrylle af stedets skønhed.

 

Bagefter besøger du et af Chiang Mais store markeder, hvor du får mulighed for at gå på egne eventyr mellem alle de farvestrålende boder, inden du fortsætter  til Wat Chedi Luang, som er et af de ældste templer i Chiang Mai.

 

Frokosten nyder du på en lokal restaurant, inden du om eftermiddagen skal se på nordthailandsk kunsthåndværk.

 

Eftermiddagen er til egne eventyr inden du om aftenen skal til en traditionel Khantoke middag.

 

Måltider: morgenmad, frokost & middag

 

Dag 5: Thaton

 

Efter morgenmaden tjekker du ud for at forsætter din eventyrrejse gennem Thailand. I dag skal du længere nordpå mod byen Thaton. Undervejs oplever du en betagende natur fra bilens vinduer. Du besøger Dara Pirom Palace museet, som fortæller historien om Chiang Mais kultur og historie.

 

Frokosten nyder du undervejs inden du om eftermiddagen besøger Chiang Dao grotten, som er fyldt med gamle buddha figurer. Sammen med guiden går du en spadseretur ind i grotten, som kun er sparsomt oplyst og som giver stedet en stemning af mystik.

 

Sidst på eftermiddagen ankommer du til dit hotel i Thaton, som ligger på grænsen ind til Burma. Middagen nyder du på hotellet.

 

Måltider: morgenmad, frokost & middag

 

Dag 6: Chiang Rai

 

Dagen begynder med et besøg ved Ban Lorcha, som er et bjerstamme besøgscenter. Her skal du hører om bjergstammerne, som findes i området og hvad der gøres for at forbedre deres levestandard.

Herfra forsætter turen til Ban Pha Tai, hvor du går ombord i en lille båd, som skal fragte dig et stykke på Kok floden. Fra båden oplever du et fantastisk landskab med højebjerge og uvejsom jungle. Undervejs passerer du forbi små landsbyer som kun består af små bambushytter.  Mens du sejler lader du dig fortrylle af den skønne natur.

 

Du ankommer til Chiang Rai omkring frokost, som du nyder på hotellet du skal bo på. Bagefter besøger du det hvide og noget særprægende tempel Wat Rong Khun. Templet er ganske nyt og designet af kunstneren Chalermchai Kositpipat. Templet ligner et hvilket som helt andet tempel, bortset fra, at det er holdt helt i hvidt og tegningerne på væggene er meget moderne og nutidige.

 

Inden turen går tilbage til hotellet besøger du det lokale marked.

 

Middagen nyder du på hotellet.

 

Måltider: morgenmad, frokost & middag

 

Dag 7: Farvel til Nordthailand

 

Efter morgenmaden tjekker du ud. Inden du kører til lufthavnen, besøger du den gyldne trekant. Her mødes landene Thailand, Burma og Laos. Sammen med guiden tager du en sejltur på Mekong floden, hvor du sejler på grænsen mellem de tre lande. Undervejs nyder du en picknick frokost i det fri.

 

Herefter går turen til lufthavnen, hvor du flyver med Thai Airways eftermiddagsafgang til Bangkok.

 

Måltider: morgenmad & frokost

Phitsanuloke:

 

Amarin Lagoon Hotel***

 

Stort, flot hotel med alle tænkelige faciliteter beliggende centralt Phitsanuloke. Hotellet har restaurant, som serverer både thai og internationaleretter samt bar, hvor der er underholdning om aftenen. Nyd en svalende dukkert i den store pool, hvor der også er mulighed for at nyde en drink i poolbaren. Hotellet er holdt i lyse farver og er kendt for sin behagelige atmosfære og gode service.

 

Værelserne er holdt i lyse farver. Alle værelser har aircondition, TV, minibar, gratis WIFI og hårtørrer. Badeværelserne er lyse og har enten badekar eller bruseniche.

 

Læs mere om Amarin Lagoon Hotel

 


Sukhothai:

 

Legendha Sukhothai Resort***

 

Glæde dig til at bo på en spændende hotel, som er udformet som en lille Thai landsby. Værelserne ligger enten i hovedbygningen eller i små bungalows, som ligger i en lille have omgivet af træer, buske og en lille sø. Hotellet har restaurant og en lækker pool, hvor der man kan nyde en svalende dukkert. Hotellet ligger centralt i den gamle del af Sukhothai by og tæt på alle seværdighederne.

 

Alle værelser er hyggelige og holdt i klassisk thailands stil med trægulv og lyse farver. Alle værelser har aircondition, minibar, TV, hårtørrer og gratis WIFI. Badeværelserne har enten badekar eller bruseniche.

 

Læs mere om Legendha Sukhothai Resort

 

 

Chiang Mai:

 

The Empress hotel****

 

Stort, flot hotel som er beliggende i centrum af Chiang Mai og i kort gå afstand til netmarkedet. Hotellet er holdt i pæne farver og er kendt for sin dejlige atmosfære samt gode service.

 

Alle værelser er store og holdt i varme farver. Alle værelser har Aircondition, minibar, TV, sikkerhedsboks, Hårtørrer og gratis WIFI. Badeværelserne er lyse og har enten badekar eller bruseniche.

 

Læs mere om The Empress Hotel

 


Thatorn:

 

Mae Kok River Village Resort**+

 

Maekok River Village ligger idylisk ved flodbredden af Mae Kok floden. Fra hotellet er der en fascinerende udsigt udover dalen med træklædte bjerge i baggrunden. Hotellet består af en række små huse, som ligger i en lille oase. I midten findes en lækker pool, hvor man kan tage sig en svalende dukkert. Hotellet er kendt for sin gode beliggenhed og venlige service.

 

Alle værelser er holdt i lyse og varme farver. Der er udgang til møbleret balkon/terresse, som har udsigt til den frodige have. Alle værelser har Aircondition, TV, minibar, hårtørrer og gratis WIFI. Badeværelserne er lyse og har bruseniche.

 

Læs mere om Mae Kok River Village Resort

 


Chiang Rai:

 

The Legend Chiang Rai Boutique River Resort****

 

Nyd et ophold på et lækkert boutique hotel, beliggende tæt på Mae Kok floden, i frodige opgivelser og holdt i den karakteristiske Nordthailandske byggestil. Overalt på hotellet er der varm og imødekommende atmosfære, som hotellet er kendt for. Hotellet ligger omgivet af en dejlig par med en lækker pool i midten: her man man slappe af på en liggestol og nyde en kold drink.

 

Alle værelser er holdt i samme stil, som resten af hotellet. Fra den møblerede balkon er der udsigt til den frodige have. Alle værelser har aircondition, TV, myggenet over sengen, minibar, sikkerhedsboks, samt hårtørrer. Badeværelser er store og har bruseniche.

 

Læs mere om The Legend Chiang Rai Boutique River Resort

 

Hotellisten er vejlende, og der tages forbehold for udsolgte hoteller. Skulle et eller flere hoteller være udsolgte, bliver du indkvarteret på hoteller af tilsvarende standard. Den endelige og bekræftede hotelliste tilsendes sammen med flybilleter og øvrige rejsedokumenter ca. 14 dage før afrejse

Praktisk information Thailand

 

Pas & Visum

 

Der kræves ikke visum til Thailand, når opholdet er under 30 dage. Ombord på flyet skal man udfylde et indrejsekort. Den ene halvdel afleverer man i paskontrollen og den anden beholder man sammen med sit pas indtil man skal hjem. Passet skal være gyldigt i mindst 6 mdr. ud over opholdet, og der skal være to blanke sider til stempler. Ved indrejsen får man et stempel i sit pas, og opholdet er tilladt fra stemples dato og 30 dage frem.

 

For yderligere information kontakt venligst Den Thailandske Ambassade på tlf.: 39 62 50 10.

 

Forsikring

 

Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der dækker ved f.eks. sygdom, stjålne eller ødelagte ejendele. Mondo Travel samarbejder med Gouda Rejseforsikring, som tilbyder gode rejseforsikringer. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

Når du færdes i Thailand, anbefales det at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapir. Enten i papirform eller tilgængeligt på telefon.

 


Vaccinationer

 

Kontakt din egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf.: 32 68 32 68) i god tid inden afrejse til Thailand. De vil kunne rådgive dig omkring hvilke vaccinationer du bør have. Tager du livsvigtig medicin, anbefales det, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

 


Valuta & Kreditkort

 

I Thailand hedder den lokale møntfod, Thailandske Bath. Du kan veksle penge hjemmefra eller hæve i automaterne i Thailand. Visa og MasterCard kan bruges i de større byer, på hoteller og restauranter. Vi anbefaler, at du medbringer mere end et kort, så er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort. Generelt er kriminalitet med kreditkort begrænset, men det er alligevel vigtigt, at du holder øje med dit kort.

 


Tidsforskel

 

Thailand er 6 timer foran. Når vi har sommertid, så er tidsforskellen 5 timer.

 


Transport

 

De køretøjer, som vi bruger i Thailand, er ikke af samme standard, som i Europa men alle har aircondition.

 

Drikkepenge

 

Det er kutyme at give drikkepenge i Thailand. Mange af dem, som arbejder i servicebranchen, har lave lønninger, så drikkepengene er en del af deres løn. Vær derfor opmærksom på denne skik. På restauranter, så regn med at give 10 % af regningens beløb i drikkepenge. Ligeledes bør der gives drikkepenge til chauffør og guider.

 

Sikkerhed

 

Der er generelt sikkert at færdes i Thailand. Kriminaliteten er lav men almindelig forsigtighed anbefales. Det er en god ide at udvise forsigtighed med ens værdiggenstande og penge. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Brug hotellers sikkerhedsboks til at opbevar penge, pas og kreditkort, eller opbevar dem tæt på kroppen.

 

Elektricitet

 

I Thailand er der 220 volt, men du har brug for en adapter, da de thailandske stik er anderledes end de danske.

 

Telefon og internet

 

Det er dyrt at bruge sin mobiltelefon i Thailand, og det er ligeledes dyrt, at ringe fra hotellerne. Husk at slå datarooming fra på mobiltelefonen. Køb evt. et telekort i Thailand, hvis du gerne vil kunne ringe hjem. De fleste hoteller har WIFI på værelserne og i receptionen, som man kan benyttes sig af mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste større byer. Skal du ringe til Danmark, skal du taste 001 45 inden telefonnummeret.

 


Mad og drikke

 

Du behøver ikke gå sulten i seng. Der findes restauranter og små gadekøkkener overalt. Thaierne elsker mad, og man får let det indtryk, at de spiser hele tiden. Det Thailandske køkken byder på en bred vifte af gode retter. Generelt er Thailandsk mad ofte meget stærkt – også stærkere end den thaimad man finder uden for Thailand. Mange af retterne består af ris og grøntsager og en smule kød. De fleste thaier spiser ikke så meget kød. Der findes en stort udbud af restauranter overalt. Prøv evt. et af de små gadekøkkener, hvor man vil få serveret en lokal ret til en billig penge. Vær dog opmærksom på hygiejnen, som kan variere. Generelt kan man sige, at hvis der sidder mange mennesker, så er maden god og man kan sagtens spiser der.

 

Thailand er fyldt med lækre frugter, og det er muligt at finde friskpressede juicer overalt. De fleste Thaier drikker øl, hvor de lokale mærker hedder Chang og Singha.

 

Drikkevand

 

Du bør ikke drikke vandet fra hanen, men køb vandet på flaske. På de fleste hoteller vil der være en gratis flaske vand på værelset. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Undgår også isterninger. Vand kan man købe overalt. På Thai hedder vand: ”Nam”. Koldt vand hedder ”nam jen”

 


Kultur

En rejse til Thailand byder på et møde med en anderledes kultur. Thaierne er utrolige venlige og gæstfrie, og alle bliver mødt med et stort smil. Bemærk, at Thaierne ikke giver hånd, men i stedet samler de håndfladerne foran ansigtet som i bøn og bukker let.

 

Thaierne bryder sig ikke om kærtegn i det offentlige rum, og de bryder sig ikke om høje stemmer og store armbevægelser. Fødderne betragtes som urene, så man bør ikke pege fodsålerne mod andre mennesker eller helligdomme. Man spiser ofte på gulvet i de private hjem. Derfor skal man tage skoene af, når man besøger et privat hjem. Det er så at sige spisebordet man går på.

 

Med god sund fornuft, så vil man have et problemfrit ophold i Thailand.