5-dages togrejse

 • Udsolgt

Inkluderet i rejsen:

 • Togbillet fra Danmark til Leipzig tur/retur
 • Pladsbillet på toget
 • Alle skatter og afgifter
 • 4 nætter i Leipzig på hotel Best Western Hotel City Center***
 • 4 x morgenmad (dag 2-5)
 • 1 x frokost (dag 2)
 • Byrundtur i Dresden til fods
 • Engelsktalende lokalguide på udflugterne

 

Ej inkluderet i rejsen:

 • Drikkepenge til guide, chauffør eller hotelpersonale
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider og drikkevarer, som ikke er nævnt
 • Udgifter af privat karakter

Kr. 3.995,- (pr. voksen)

Bestil rejse 

Tag med til det gamle DDR, når du besøger Leipzig. Vi har inkluderet en spændende byvandring i programmet, så du kan blive godt kendt med byen.

 

Leipzig ligger i delstaten Sachsen og med sine knap 60.000 indbyggere er Leipzig den største by i delstaten. Byen er kendt for at være en historisk handelsby og en dominerende DDR-fortid. Overalt vil du blive mindet om det gamle DDR, når du oplever de store, betonbyggerier som er store - rigtig store. Byen har bl.a. Europas største banegård og Augustusplaz er et godt eksempel på østtysk betonbyggeri fra 1960erne.

 

Men Leipzig er meget mere end DDR-beton, det er også en hyggelig og charmerende by, som har et centrum som ikke er større end at man sagtens kan gå rundt til de forskellige seværdigheder.

 

I turens program har vi inkluderet en byvandring, hvor du bliver kendt med byen. Turen slutter af med en god frokost og bagefter er du klar til at indtage Leipzig på egen hånd og der er meget at se på.

 

Du kan bl.a. besøge det tidligere Stasi-hovedkvarter, som ligger i udkanten af byen. Du kan tage på indkøbstur i nogle af byens mange butikker eller du kan tage på museum.

Du kan også besøge Halle, som ligger ca. 1 times med tog fra Leipzig. Her kan du opleve Amtsgarten, som er flot barokhave og Marktkirche, hvor du kan opleve Martin Luthers dødsmaske.

Dag 1: Afrejse fra Danmark

 

Du starter tidligt fra Danmark med at sætte kursen mod Tyskland og Leipzig.

 

Fra togets vinduer nyder du det varierende landskab som toget kører igennem. Nyd en god frokost i togets spisevogn, eller slap af med en god bog mens du kører ned gennem Tyskland.

 

Sidst på eftermiddagen ruller toget ind på hovedbanegården i Leipzig, og herfra er der en kort gåtur til dit centralt beliggende hotel.

 

Resten af dagen og aftenen er til egne eventyr. Nyd en spadseretur i byens centrum og mærk stemning. Find dig en god restaurant, hvor du kan nyde dig et måltid mad med et godt glas øl til.

 

Måltider: ingen

 

Dag 2: Byrundtur i Leipzig

 

Efter en god morgenmad mødes du med guiden, som tager dig med på en spændende formiddags byvandring i den gamle bydel af Dresden. Mens guiden levende fortæller om det vi ser, lader du dig fortrylle af de mange, gamle bygninger.

 

Undervejs på turen oplever vi Thomas kirke, hvor komponisten J.S. Back ligger begravet samt Nicolai kirke. Turen slutter af med en god frokost på en lokal restaurant.

 

Resten af eftermiddagen og aftenen er til egne eventyr. Spørg gerne guiden om forslag til gode oplevelser.

 

Måltider: morgenmad & frokost

 


Dag 3: Fridag i Leipzig

 

Brug dagen til at tage op opdagelse i Leipzig. Du kan f.eks. bruge dagen til at besøge nogle af byens museer, eller gå på indkøbstur i nogle af de mange butikker. Byens centrum er ikke større end at du sagtens kan gå rundt mellem de forskellige seværdigheder.

 

Spis en god frokost eller nyd et godt glas tysk øl på en af byens mange øl huse.

 

Måltider: morgenmad

 

Dag 4: Oplevelser i Halle

 

Dagen kan du f.eks. bruge på en udflugt til byen Halle, som ligger ca. 1 time med tog fra Leipzig.

 

Byen er charmerende og kendt for den flotte Amtsgarten, som er en af de ældste haver i Halle. Haven er indrettet i forskellige temaer til bl.a. rododendron, roser og meget andet. I haven findes der gamle eksemplarer af sjældne træer og planter. Et rigtigt åndehul i den hyggelige by, som er et besøg værd.

 

Du kan også besøge Marktkiche, hvor du bl.a. kan se Martin Luthers originale dødsmaske og aftryk af hans hænder. Kirken er fra 1529 og den nyeste af byens middelalderkirker. Du har mulighed for at komme op i kirkens to tårne via en trappe med 225 trin. Når du endelig er kommet op bliver du belønnet med en betagende udsigt udover Halle.

 

Resten af eftermiddagen kan du gå på opdagelse i Halle, måske nyde dig en god frokost med et godt glas, tysk øl til, inden du tager tilbage til Leipzig igen.

 


Måltider: morgenmad

 


Dag 5: Hjemrejse

 

Efter en god morgenmad tjekker du ud for at gå den korte vej til hovedbanegården i Leipzig Her venter toget, som sætter kursen nordpå mod Danmark.

 

Du ankommer til Danmark først på aftenen efter nogle spændende dage i Leipzig.

 


Måltider: morgenmad

 

 

Best Western Hotel City Center***

 

Her bor du centralt tæt på banegården og den gamle bydel. Hotellet er holdt i pæne, lyse farver og er kendt for sin centrale beliggenhed og gode service. Hotellet har restaurant, hvor du nyder den inkluderede morgenmad og du kan nyde en drink i hotellets lobbybar, inden du skal ud at spise om aftenen.

 

Alle værelser er smagfuldt indrettet og har aircondition, TV, minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer og gratis Wi-Fi. Badeværelserne er med bruseniche.

 

Læs mere om hotellet her.

Fra Danmark kører du med DSB til Hamborg. Her skifter du til Deutsche Bahn, som er Tysklands svar på DSB. Alt afhængig af hvor du står på i Danmark vil der være et eller to skift undervejs til Leipzig. Rejsen er planlagt således, at der er god tid til at skifte tog, så du behøver ikke at være nervøs for, at du ikke når din videre forbindelse.

 

Pladsbillet på 2.klasse er inkluderet i rejsens pris, og du vil fortrinsvis blive placeret i togets åbne salonvogn, men du kan også få anvist plads i en 6-personers kupe. 

 

På de tyske tog er der en spisevogn med, som tilbyder et varieret menukort. Her kan du nyde et godt måltid mad eller en snack, mens du ser på at landskabet fra togets vinduer.

 

At rejse med tog er en afslappende måde at lade sig transporterer på i forhold til fly. Du skal ikke stå i kø i lufthavnen, vente på din bagage eller stresse med at nå din gate til tiden. Du er heller ikke klemt inde på et sæde i et fly sammen med mange andre rejsende, men på toget kan du frit bevæge dig omkring og strække din ben; og så er udsigten fra togets vinduer mere spændende end fra vinduet i et fly. 

 

Når du kommer frem til din destination, behøver du ikke stå i kø for at få din bagage eller vente på at få en taxi. Med toget kører du direkte ind til centrum af byen, hvorfra du let kan spadserer, med din bagage, til dit hotel. 

 

Selvom en togrejse tager længere tid end en flyrejse, så er togrejsen meget mere end bare transport fra A til B. Togrejsen er en stor del af hele den samlede rejseoplevelse, og så er det ikke nær så stressende som en flyrejse kan være.