15 dages rejse

Inkluderet i rejsen:

 • Flybillet København – Ho Chi Minh City Tur/retur
 • Alle skatter og afgifter
 • Alle transfers
 • 3 nætter i Ho Chi Minh City på Northern hotel****
 • 1 nat i Mekong deltaet på Bassac Cruise****
 • 8 nætter i Mui Ne på Blue Ocean Resort****
 • 12 x morgenmad (dag 3-14)
 • 4 x frokost (dag 3,4,5 & 6)
 • 2 x middag (dag 2 & 4)
 • Byrundtur i Ho Chi Mind City
 • Besøg på Tagterrassen på Rex hotel inkl. 1 drink
 • Besøg i Tay Ninh Kirken
 • Udflugt til Cu Chi tunellerne
 • Besøg ved Tra On flydende marked
 • Besøg ved Cai Rang flydende marked
 • Besøg på lokalt marked
 • Besøg på dragefrugt farm
 • Besøg en fiskesovs fabrik
 • Engelsktalende guide på udflugterne og transferen
 • Tilskud til rejsegarantifonden
 • Tilskud til udvidet ansvarsforsikring

Ej inkluderet i rejsen:

 • Drikkepenge til guide og Chauffør
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider, som ikke er nævnt

Fra Kr. 14.900 (pr. voksen)

Bestil tilbudDet Sydlige Vietnam

 

Besøg det sydlige Vietnam med besøg i metropolen Ho Chi Minh City, en spændende sejlads i Mekong deltaet og afslapning på et godt hotel i Mui Ne.

 

I Ho Chi Minh City møder du en moderne storby men under overfladen finder du den ægte Vietnamesiske stemning. Du får byens historie fortalt, når du sammen med guiden indtager byen. Du besøger de historiske bygninger og du lader dig fortrylle af den vietnamesiske charme.

 

Vi kan ikke komme uden om, at Vietnam krigen har sat sine spor. Ved Cu Chi tunneller hører du om Vietnamkrigen og du oplever, hvordan Vietcong førte krig fra de mere en 250 km underjordiske tunneller.

 

I Mekong deltaet, som også kaldes for Vietnams spisekammer, møder du en frodig natur, når du sejler på floderne og gennem de mange små kanaler. I programmet er der indlagt et minikrydstogt, så du får du mulighed for at komme helt tæt på naturen og de lokale.

 

Rejsen slutter af med nogle dejlig dage på stranden i Mui Ne. Her kan du slappe af, nyde poolen eller stranden.

 

Rejsen kan bestilles som den er, eller den kan skræddersyes helt efter dine ønsker.

Dag 1: Afrejse fra Danmark

 

Fra Københavns lufthavn flyver du mod Vietnam og ankommer næste dag.

 

Dag 2: Ankomst Ho Chi Minh

 

Du ankommer til Ho Chi Minh City og efter du har fået din bagage, møder du chaufføren som kører dig din ind til dit centralt beliggende hotel.
Efter du har fået dit værelse bliver der tid til at slappe af inden du møder guiden, som tager dig med på en byrundtur.

 

Turens første stop er genforeningspladset, som er bygget i 1960. Vi betragter paladset udefra inden turen fortsætter til Notre Dame-katedralen, som er bygget fra 1877-1883. Kirken betragter du udefra, inden du krydser gaden og kigger inden for i posthuset. Både posthuset og kirken er et levn fra kolonitiden. Du besøger krigsmuseet, hvor du får tid til at gå rundt på egen hånd. Museet fortæller historien om frihedskrigen mod Frankrig samt Vietnamkrigen, som herude hedder amerikanerkrigen.

 

Du besøger det centrale Ben Thanh Market, hvor der bliver tid på egen hånd til at gå på opdagelse. Bagefter følger du guiden på en spadsere tur gennem Le Cong Kieu gaden, hvor der bliver solgt antikviteter.

 

Dagen sluttes af med en drik på tagterrassen på det legendariske Rex Hotel. Det var herfra at journalisterne sad og rapporterede hjem omkring Vietnamkrigen. Nyd drinken, med en formidabel udsigt udover byen.

 

Aftenens middag nyder du på en god restaurant i gåafstand fra hotellet.

Måltider: Middag

 

Dag 3: Cu Chi tunnellerne og byrundtur

 

Efter en god natssøvn og en dejlig morgenmad kører du til Tay minh, som er hjemsted for Cao-Daisme, en religion som kombinerer kristendommen, buddhismen, taoismen og konfusismen. Du besøger den farvestrålende helligdom, og mens guiden levende fortæller om stedet, nyder du stedets skønhed. Inden du fortsætter mod dagens frokost, får du mulighed for at deltage i Tay Ninh kirkens andagt.

 

Efter en god frokost på en hyggelig restaurant, forsætter du mod Cu Chi tunnellerne, som ligger et par timers kørsel fra Ho Chi Minh City. Tunnellerne, som blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60, består af over 250 kilometer underjordiske tunneller, som du får mulighed for at komme ned i. Mens guiden levende fortæller om Vietnamkrigen, får du et godt indblik i de forhold, som Vietcong levede under.

 

Efter et spændende og bevægende besøg, kører du tilbage til Ho Chi Minh City, som du kommer til sidst på eftermiddagen. Herefter er resten af dagen og aftenen til egne eventyr og til at nyde den dejlige storby.

 

Måltider: morgenmad & frokost


Dag 4: Mekong Delta

 

Efter en god morgenmad tjekker du ud fra hotellet for at sætte kursen mod Mekong Deltaet. I Cai Be møder du skibet fra Bassac cruises, hvor du bliver budt velkommen af besætningen. Efter du har fået din kahyt nyder du en god frokost mens kaptajnen sætter kursen mod Cho Lach.

 

Undervejs oplever du et fascinerende landskab og den lokale trafik på floden. Skibet ligger til ved en lille landsby, hvor du går i land. Herfra spadsere du med guiden gennem byen og undervejs oplever du en orkidefarm og rismarker.

 

Med skibet forsætter du ned af Mang Thit floden og eftermiddagen nyder du fra soldækket. Skibet ligger til ved Phuoc Huu Pagoden i Tran On og mens du frisker dig op, dækker besætningen op til middagen.

 

Måltider: morgenmad, frokost & middag.

 


Dag 5: Mekong Delta

 

Du nyder morgenmaden mens kaptajnen letter anker og sætter kursen mod Tra On flydende marked, som du får mulighed for at besøge. Efter besøget på market forsætter du mod Can Tho, hvor du tjekker ud fra skibet. Herefter forsætter turen mod Ninh Kieu med en mindre båd, som sejler gennem det flydende marked, gennem små kanaler med flotte haver og marker på hver side.

 

Frokosten nyder du undervejs inden du i Ninh Kieu møder chaufføren, som kører dig tilbage til Ho Chi Minh City, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen.

Efter indtjekningen er aftenen til egne eventyr i den vidunderlige storby.

 

Måltider: morgenmad & frokost

 

Dag 6: Mod Mui Ne

 

Efter morgenmaden tjekker du ud og sammen med guiden kører du mod Mui Ne. Undervejs besøger du en dragefrugtsplantage og en fiskesauce fabrik. Undervejs nyder du en frokost inden du midt på eftermiddagen ankommer til Mui Ne, som skal være basen de næste par dage.

 

Efter indtjekningen er resten af dagen og aftenen på egen hånd. Find en hyggelig restaurant og nyd en god middag.

 

Måltider: morgenmad & frokost

 

Dag 7 - 13: Mui Ne badeferie

 

Dagene i Mui Ne kan du bruge som du vil. Slap af ved poolen eller på stranden. Nyd en kold øl i palmernes skygge eller spis en god frokost på en af de mange lokale restauranter. Mui Ne er som skabt til en afslappende ferie.

 

Måltider: morgenmad

 

Dag 14: Afrejse fra Vietnam

 

Efter morgenmaden tjekker du ud for at køre til lufthavnen. En spændende rejse er slut og turen går igen til Danmark.

 

Måltider: Morgenmad

 

Dag 15: Ankomst til Danmark

 

Dui lander tidligt om morgen i Danmark med en kuffert fuld af gode oplevelser

 

Måltider: Ingen

Ho Chi Minh City:

 

Northern Hotel****

 

Flot og nylig renoveret hotel, beliggende i den cetrale del af Ho Chi Mind City og i kort gå afstand til butikker og seværdigheder. Hotellet har restaurnat og bar samt en pool på toppen, hvorfra du har en flot udsigt udover byen. Hotel er kendt for dejlig atmosfære og gode serivce.

Værelserne er lyse og pæne og med enten enkelt senge eller dobbelt seng. Alle værelser har aircondition, TV, minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer og gratis WIFI. Badeværelser har enten badekar eller bruseniche.

 


Læs mere om Northern Hotel

 

Mekong deltaet:

 

Bassac Cruise****

 

Glæd dig til at sejle med en ombygget rispram, som er udstyret med alle tænkelige faciliteter. Skibet er charmerende og der hersker en hyggelig stemning ombord.

Alle kahytter er enkelt indrette og har alle Aircondition. Badeværelserne er små, men har alle brusenice.

 

Læs mere om Bassac Cruise

 

Mui Ne:

 

Blue Ocean Resort****

 

Flot hotel beliggende på stranden i Mai Ne og tæt på indkøbsmuligheder og restauranter. Hotellet har en stor, flot pool med liggestole, hvorfra der også er direkte adgang til stranden, som ligeledes har liggestole. Restauranten byder på gode, velsmagende retter, som er fremstillet af de fineste råvarer.

Alle værelser ligger i små bungalows ligger i hyggelige omgivelser og har enten udsigt til den tropiske have eller poolen. Værelserne er holdt i lyse farver og har alle Aircondition, TV, minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer og gratis WIFI. Badeværelserne har enten badekar eller bruseniche.

 

Læs mere om Blue Ocean Resort

 

Hotellisten er vejlende, og der tages forbehold for udsolgte hoteller. Skulle et eller flere hoteller være udsolgte, bliver du indkvarteret på hoteller af tilsvarende standard. Den endelige og bekræftede hotelliste tilsendes sammen med flybilleter og øvrige rejsedokumenter ca. 14 dage før afrejse.

 

Praktisk information Vietnam

 

Pas & Visum

 

Danske statsborgere får visum på ankomsten, hvis opholdet er under 15 nætter. Dette skal kunne dokumenteres ved at have en returbillet.

Er din rejse over 15 nætter er det nødvendigt med visum. Det kan søges online på https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu

 

Passet skal være gyldigt i mindst 6 mdr. fra indrejsedatoen. For yderligere information kontakt venligst den Vietnamesiske Ambassade på tlf.: 39 18 39 32.

 

Forsikring

 

Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der dækker ved f.eks. sygdom, stjålne eller ødelagte ejendele. Mondo Travel samarbejder med Gouda Rejseforsikring, som tilbyder gode rejseforsikringer. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

 

Når du færdes i Vietnam, anbefales det at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapir. Enten i papirform eller tilgængeligt på telefon.

 

Vaccinationer

 

Kontakt din egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf.: 32 68 32 68) i god tid inden afrejse til Vietnam. De vil kunne rådgive dig omkring hvilke vaccinationer du bør have. Tager du livsvigtig medicin, anbefales det, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

 

Valuta & Kreditkort

 

I Vietnam hedder den lokale møntfod vietnamesiske dong. Du kan købe dem i Danmark, men kursen svinger meget, så vent med at veksle til du kommer til Vietnam. Visa og MasterCard kan bruges i de større byer, på hoteller og restauranter. Du kan også hæve penge i banker og pengeautomater. Vi anbefaler, at du medbringer mere end et kort, så er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort. Generelt er kriminalitet med kreditkort begrænset, men det er alligevel vigtigt, at du holder øje med dit kort.

 

Du kan også medbringe amerikanske dollar, som du kan få vekslet i banker, vekselkontorer og hoteller. De kan med enkelte undtagelser bruges i det meste af Vietnam, men vi anbefaler, at man får hævet eller vekslet til vietnamesiske dong.

 


Tidsforskel

 

Vietnam er 6 timer foran. Når vi har sommertid, så er tidsforskellen 5 timer.

 

Transport

 

De køretøjer, som vi bruger i Vietnam, er ikke af samme standard, som i Europa men alle har aircondition. Vejnettet er heller ikke af samme standard, som i Europa, så det tager mange gange meget længere tid at tilbagelægge en strækning i Vietnam, end det ville gøre for samme strækning i Europa.

 


Drikkepenge

 

Det er kutyme at give drikkepenge i Vietnam. Mange af dem, som arbejder i servicebranchen, har lave lønninger, så drikkepengene er en del af deres løn. Vær derfor opmærksom på denne skik. På restauranter, så regn med at give 10 % af regningens beløb i drikkepenge. Ligeledes bør der gives drikkepenge til chauffør og guider.

 

Sikkerhed

 

Der er generelt sikkert at færdes i Vietnam. Kriminaliteten er lav men almindelig forsigtighed anbefales. Det er en god ide at udvise forsigtighed med ens værdiggenstande og penge. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Brug hotellers sikkerhedsboks til at opbevar penge, pas og kreditkort, eller opbevar dem tæt på kroppen.

 

Elektricitet

 

I Vietnam er der 220 volt og elstik som i Danmark.

 

Telefon og internet

 

Det er dyrt at bruge sin mobiltelefon i Vietnam, og det er ligeledes dyrt, at ringe fra hotellerne. Husk at slå datarooming fra på mobiltelefonen. Køb evt. et telekort i Vietnam, hvis du gerne vil kunne ringe hjem. De fleste hoteller har gratis WIFI på værelserne og i receptionen, som man kan benyttes sig af. Skal du ringe til Danmark, skal du taste 0045 inden telefonnummeret. Fra Danmark til Vietnam taste 0084.

 

Mad & Drikke

 

Vietnam byder på en masse gode kulinariske oplevelser. Maden i sig selv er sjældent stærkt krydret, men man får små skåle med sojasauce, chili, salt, peber, lime og Nuoc Nam, som er en fiskesauce, så kan man selv krydre sin mad.

 

I Vietnam drikker man øl. Du kan finde ølmærker såsom Huda og Halida, som er henholdsvis Tuborg og Carlsberg, som står bag. Andre ølmærker som kan nævnes, er Saigon Beer, 333 og Tiger Beer. I Vietnam producerer man kaffe af god kvalitet, som serveres meget stærk i små kopper. Prøv også deres is kaffe med kondenseret mælk, eller deres grønne te.

 

Drikkevand

 

Du bør ikke drikke vandet fra hanen, men køb vandet på flaske. På de fleste hoteller vil der være en gratis flaske vand på værelset. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Undgår også isterninger.


Kultur

 

Når man rejser i Vietnam, så er møder man en anden kultur, og der er ting, som man bør være opmærksom på.
Hvis man fornærmer en Vietnameser eller forårsager en akavet situation, så er de tilbøjelig til blot at smile. Ikke fordi de synes det er sjovt, men det er deres måde at takle situationen på.

 

En Vietnameser bryder sig ikke om at blive fotograferet, så spørg først. Det er forbudt at fotografere ved militære installationer og i lufthavnen. Ved besøg i templer er det vigtigt at udvise respekt for deres helligdom ved korrekt påklædning og opførsel. Skuldre og knæ skal være tildækket.

 

Ting tager tid i Vietnam – tag det med et smil. Bureaukratiet lever i bedste velgående.