23 dages langtidsrejse

Inkluderet i rejsen:

 • Flybillet København – Ho Chi Minh
 • Flybillet Ho Chi Minh -Danang
 • Flybillet Danang - København
 • Alle skatter og afgifter
 • Alle transfers
 • 3 nætter i Ho Chi Minh City på Northern hotel ****
 • 17 nætter i Hoi An på Boutique Hoi An****
 • 22 x morgenmad (dag 3-22)
 • 2 x frokost (dag 3 & 4)
 • 1 x middag (dag 2)
 • Byrundtur i Ho Chi Minh
 • Besøg på Genforeningspaladset
 • Besøg på Tagterrassen på Rex hotel inkl 1 drink
 • Udflugt til Cu Chi tunellerne inkl. frokost
 • Heldagstur til Mekong deltaet inkl. Frokost
 • Cykeltur i Hoi An
 • Kokkeskole i Hoi An
 • Engelsktalende guide på udflugterne og transferen
 • Tilskud til rejsegarantifonden
 • Tilskud til udvidet ansvarsforsikring

 

Ej inkluderet i rejsen:

 • Drikkepenge til guide og Chauffør
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum til Vietnam (25USD)
 • Øvrige måltider, som ikke er nævnt
 • Udgifter af privat karakter

Ekstra arrangmenter, som kan tilkøbes hjemmefra:

 • Heldagstur til Hue
 • Halvdagstur My Son

 

 

Fra Kr. 18.400(pr. voksen)

Bestil tilbudVietnam – Langtidsrejse

 

Tag et par uger ud af kalenderen og rejs til skønne Hoi An. Programmet inkluderer et besøg i Ho Chi Minh City, ved Cu Chi tunnellerne og Mekong-deltaet.

 

Trænger du til at komme væk fra vinterkulden i Danmark? Tag tre uger ud af kalenderen, og rejs med til Vietnams mest charmerende by, Hoi An. Turen er krydret med et par gode og spændende udflugter, men mest af alt, så bliver der tid til afslapning på denne langtidsrejse til Vietnam.

 

Ho Chi Minh City byder dig velkommen og viser sig fra sin bedste side både dag og nat. Selvom byen er blevet en moderne metropol, så findes den Vietnamesisk charme og historie lige under overfladen. Oplev de mange gamle bygninger fra kolonitiden, og mærk historiens vingesus fra tagterrassen på det legendariske Rex hotel, hvorfra der er en mageløs udsigt over byen.

 

Ved Cu Chi tunnellerne fortælles en gribende historie fra Vietnamkrigen, og du oplever hvordan Vietcong boede under jorden og kæmpende for landes selvstændighed.

 

I syd med frodige frugtplantager og de mange rismarker, finder man Vietnams spisekammer. Med båd sejles der på de små kanaler, og der ligges til for at prøvesmage de mange spændende frugter, kokosslik, og risbrændevin.

 

Efter et par spændende dage med gode oplevelser går turen til Hoi An, hvor der slappes af på et lækkert hotel. Her er der hele 17 dage til at fordybe sig og nyde den charmerende by.

I Hoi An er der inkluderet et par udflugter, men der er også mulighed for at købe et par ekstra arrangementer.

 

Rejsen kan bestilles som den er, eller den kan skræddersyes helt efter dine ønsker.

Dag 1: Afrejse fra Danmark

 

Fra Københavns lufthavn flyves mod Vietnam, hvor du ankommer næste dag.

Måltider: mad på flyet

 

Dag 2: Ankomst Ho Chi Minh

 

Du ankommer om formiddagen til Ho Chi Minh City, og efter du har fået bagagen møder du chaufføren, som kører dig ind til det centralt beliggende hotel.

 

Selvom Ho Chi Minh City gennem tiden, er blevet en moderne metropol med moderne bygninger, og flotte butikker med velkendte mærkervarer, så har den alligevel bevaret sin charme. For bag facaden kan man stadigvæk opleve det ægte og vidunderlige Vietnam. Mange af de gamle bygninger, fra den franske kolonitid, er flot bevaret og præger generelt bybilledet. Ho Chi Minh City er en kontrasternes by, som bare venter på at blive udforsket.

 

Efter du er blevet frisket op tager guiden dig med på en lille byrundtur, så du kan blive kendt med området. Første stop er genforeningspladset, som er bygget i 1960, som du betragter udefra inden
turen fortsætter til Notre Dame-katedralen, som er bygget fra 1877-1883. Du ser kirken udefra, inden du kigger inden for i posthuset. Både posthuset og kirken er et levn fra kolonitiden. Turen fortsætter til krigsmuseet, som fortæller historien om frihedskrigen mod Frankrig samt Vietnamkrigen, som herude hedder amerikanerkrigen. Der bliver mulighed for at gå på egen hånd på museet og fordybe dig i de mange udstillede genstande.

 

Dagen sluttes af på bedste maner med en drik på tagterrassen på det legendariske Rex Hotel, hvorfra journalisterne sad og rapporterede hjem omkring Vietnamkrigen. Nyd drinken med en formidable udsigt udover byen.

 

Middagen nyder du på en hyggelig restaurant i kort gåafstand fra hotellet. Aftenens menu er sammensat, så du får smagt på noget at det bedste restauranten kan tilbud, samtidigt med at du får en god introduktion til det Vietnamesiske køkken.

 

Måltider: middag

 

Dag 3: Cu Chi tunnellerne

 

Efter en god natssøvn og en dejlig morgenmad kører du til Tay minh, som er hjemsted for Cao-Daisme, en religion som kombinerer kristendommen, buddhismen, taoismen og konfusismen. Du besøger den farvestrålende helligdom, og mens guiden levende fortæller om stedet, nyder du stedets skønhed. Inden du fortsætter mod dagens frokost, får du mulighed for at deltage i Tay Ninh kirkens andagt.

 

Efter en god frokost på en hyggelig restaurant, forsætter du mod Cu Chi tunnellerne, som ligger et par timers kørsel fra Ho Chi Minh City. Tunnellerne, som blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60, består af over 250 kilometer underjordiske tunneller, som du får mulighed for at komme ned i. Mens guiden levende fortæller om Vietnamkrigen, får du et godt indblik i de forhold, som Vietcong levede under.

 

Efter et spændende og bevægende besøg, kører du tilbage til Ho Chi Minh City, som du kommer til sidst på eftermiddagen. Herefter er resten af dagen til egne eventyr. Besøg eventuelt Ben Thanh markedet, som ligger i kort gåafstand fra hotellet. Her kan du opleve en ægte vietnamesisk markeds stemning.

 

Aftenen er på egen hånd til at nyde den dejlig storby.

 

Måltider: Morgenmad & frokost

 


Dag 4: Ho Chi Minh – udflugt til Mekong deltaet

 

I dag går turen til Mekong Deltaet, som også kaldes for Vietnams spisekammer. Sammen med guiden går turen til Ben Tre, som ligger godt 100 kilometer syd for Ho Chi Minh City. Undervejs oplever du hvordan vegetationen bliver mere og mere frodig, jo tættere du kommer på deltaet.

 

I Ban Tre leves livet, som i en hvilken som helst anden Vietnamesisk by. Du oplever hvordan de lokale laver deres egne mursten af ler, deres egne madrasser af siv, samt hvordan de lokale bruger kokosnødderne til slik og brændsel.

 

På turen oplever du en betagende natur med kokospalmerne, som svajer blidt for vinden og du hører bådene sejle på de mange små kanaler, som løber på kryds og tværs i deltaet. Sammen med guiden sejler du med en sampan, som er en lille robåd, på kanalerne som gennemskærer deltaet. Undervejs får du mulighed for at prøvesmage lokal frugt, kokosslik og måske en slangebrændevin

 

Mit i den frodige natur, under træernes skygge, nyder du en god frokost, mens du lader indtrykkene synke ind.

 

Turen går igen tilbage mod Ho Chi Min City, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen. Resten af dagen og aftenen er til egne egentyr.

 

Måltider: Morgenmad & frokost

 


Dag 5: Afrejse fra Ho Chi Minh

 

Efter morgenmaden tjekkes ud for at køre til lufthavnen for at flyve til Danang. Efter du har fået din bagage, møder du chaufføren, som kører dig til Hoi An, som skal være din base de næste par uger.

 

Byen er tidligere kendt som en travl handelshavn. Historien går helt tilbage til 1700-tallet, hvor havnen modtog handelskibe fra lande som Portugal, Holland, Kina og Japan. Her blev handlet med med te, sukker, peber, papir og silke for bare at nævne nogle af de mange varer. I takt med at skibene blev større forsvandt handel fra Hoi An, og rykkede til den større by Danang. I midten af 1800-tallet forsvandt handlen helt og Hoi An forsatte som en lille fiskerby indtil turismen kom i midten af 1990’erne.

 

Mange turister har Hoi An, som deres Vietnamesiske favorit-by, og det er ikke uden grund. Byen er malerisk, charmerende og med floden som omdrejningspunkt, så er der en historisk og god stemning. Byen er med på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og den har formået at bevare en helt unik og idylisk stemning, som mange bliver betaget af.

 

Efter du har fået dit værelse, tager guiden dig med på en lille orienteringstur, så du kan blive kendt med byen og området. På den hyggelige spadseretur oplever du bl.a. Hoi An’s farvestrålende lokale marked og den 400 år gamle japanske bro. Guiden fortæller levende om byens historie og bagefter står den blot på ren afslapning i lækre omgivelser.

 

Måltider: Morgenmad

 


Dag 6 - 21 Oplevelser i Hoi An

 

Dagene i Hoi An kan du bruge som du vil. Nyd den hyggelig by eller slap af på stranden med en god bog. Der er inkluderet en cykeltur samt en kokkeskole i rejsensprogram. Ved bestilling bestemtes hvilke dage turene afvikles på. Udover det, så har du mulighed for at tilkøbe et par ekstraarrangementer, som med fordel kan bestilles hjemmefra.

 

Måltider: Morgenmad

 

Indkluderede udflugter:

Cykeltur
Oplev et andet Vietnam fra sadlen på en cykel. Du kommer uden for Hoi An, væk fra trafikken og byens larm. Sammen med guiden cykler du gennem rismarker, hvor du ser vandbøflerne gå i marken sammen med bonden.

Du oplever frodige marker og de lokaler, som står i vejsiden og vinker til dig. Undervejs vil du opleve det ene betagende syn afløse det andet. Du krydser Thu Bon floden med den lokale færge. Når du kommer i land besøger du en lokal landsby, hvor du ser hvordan de laver mursten efter en gammel antik teknik, og du oplever hvordan de lokale laver måtter af siv.

Du nyder en kop kaffe i et lokalt hus inden turen går tilbage til Hoi An.

 

Kokkeskole
Formiddagen står i gastronomiens tegn. Du møder de andre deltager samt kokken på Hau Scout Cafe, hvor der bliver budt på en velkomstdrink, mens formiddagens program bliver gennemgået. Herefter besøger du Hoi An’s lokale marked, hvor der skal købes ind til dagens kokkeskole. Du oplever en masse spændende dufte, farvestrålende frugter og friske grøntsager. Overalt er der en travlhed, som kendetegner et rigtig marked.

 

Efter et spændende besøg på markedet går du ombord på en lille båd, som skal sejle dig til Red Bridge kokkeskole. Fra båden oplever du det lokale liv på den korte sejlads.

 

Inden kokkeskolen starter besøger du skolens urte- og grøntsags have. Her vil kokken fortælle dig omkring det Vietnamesiske køkken og de forskellige retter, som du skal være med til at tilberede og kokkeskolen går i gang. Du får først demonstreret de forskellige retter, som skal laves og herefter er det din tur til at prøve kræfter med råvarerne. Efter kokkeskolen nyder du, sammen med de andre deltager, frokosten som du selv har været med til at tilberede

 

Ekstra arrangementer:

 

Halvdagstur My Son
Deltag på en halvdagstur til My Son, som ligger ca. 40 km fra Hoi An. I oldtiden var det et religiøst center for det forhenværende Champa rige. Mens guiden levende fortæller om stedets historie oplever du tårne, bygninger og templer bygget i røde mursten. Alt sammen kan dateres tilbage til perioden fra 7-13 århundrede. Hele området ligger i en frodig grøn dal.

 

Heldagstur til Hue
Efter morgenmaden tjekker du ud for at begive dig ud på en spændende tur til den gamle kejserby Hue. Turen går via kysten over Hai Van passet og undervejs oplever du små landsbyer, frodige frugtplantager og det smukke landskab.

 

Efter ankomst til Hue går du ombord på en dragebåd og turen forsætter med en afslappende sejltur på parfumefloden til Thien Mu Pagoden, hvor du går i land. Pagoden regnes for et af de ældste religiøse bygningsværker i Vietnam. Frokosten nyder du på en lokal restaurant inden du forsætter med bil til til Kai Dinh’s grav.

 

Byggeriet startede i 1920 og det tog 11 år at bygge dette fantastiske bygningsværk, som hylder Khai Dinh, som var den 12. kejser i Ngyen dynastiet. Gravenmonumentet er en blanding af arkitektur fra båden Vesten og Østen.

 

Dagens højdepunkt er citadellet, som blev bygget i 1804. Citadellet rummede både administrations bygninger og bolig for den siddende kejser. Citadellets opbygning minder meget om den forbudte by i Kina.

 

Efter en spændende dag kører du retur til Hoi An, som du kommer til sidst på eftermiddagen.

 


Dag 22: Afrejse fra Hoi An

 

Alle gode ting får en ende og i dag tages afsked med det fortryllede Hoi An. Du flyver fra Danang til Bangkok og videre mod Danmark.

 

Måltider: Morgenmad

 

Dag 23: Ankomst til Danmark

 

Du ankommer tidligt til København efter nogle dejlig og minderige dage i Vietnam

 

Måltider: mad på flyet

Ho Chi Min City:

 

Northern Hotel****

 

Flot og nylig renoveret hotel, beliggende i den cetrale del af Ho Chi Mind City og i kort gå afstand til butikker og seværdigheder. Hotellet har restaurnat og bar samt en pool på toppen, hvorfra du har en flot udsigt udover byen. Hotel er kendt for dejlig atmosfære og gode serivce.

Værelserne er lyse og pæne og med enten enkelt senge eller dobbelt seng. Alle værelser har aircondition, TV, minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer og gratis WIFI. Badeværelser har enten badekar eller bruseniche.

 


Læs mere om Northern Hotel

 


Hoi An:

 

Boutique Hoi An****

 

Flot og hyggeligt hotel beliggende direkte på stranden i Hoi An. Hotellet har en flot, tropisk have, hvor man kan nyde livet under de skyggefulde træer, samt en pool med liggestole.

Værelserne er flot indrettet i lyse farver og med stor møbleret balkon med udsigt til haven. Alle værelser har aircondition, TV, minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer og gratis WIFI. Badeværelserne er lyse og med enten badekar eller bruseniche.

 

Læs mere om Boutique Hoi An

 

 


Hotellisten er vejlende, og der tages forbehold for udsolgte hoteller. Skulle et eller flere hoteller være udsolgte, bliver du indkvarteret på hoteller af tilsvarende standard. Den endelige og bekræftede hotelliste tilsendes sammen med flybilleter og øvrige rejsedokumenter ca. 14 dage før afrejse.

 

Praktisk information Vietnam

 

Pas & Visum

 

Danske statsborgere får visum på ankomsten, hvis opholdet er under 15 nætter. Dette skal kunne dokumenteres ved at have en returbillet.

Er din rejse over 15 nætter er det nødvendigt med visum. Det kan søges online på https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu

 

Passet skal være gyldigt i mindst 6 mdr. fra indrejsedatoen. For yderligere information kontakt venligst den Vietnamesiske Ambassade på tlf.: 39 18 39 32.

 

Forsikring

 

Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der dækker ved f.eks. sygdom, stjålne eller ødelagte ejendele. Mondo Travel samarbejder med Gouda Rejseforsikring, som tilbyder gode rejseforsikringer. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

 

Når du færdes i Vietnam, anbefales det at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapir. Enten i papirform eller tilgængeligt på telefon.

 

Vaccinationer

 

Kontakt din egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf.: 32 68 32 68) i god tid inden afrejse til Vietnam. De vil kunne rådgive dig omkring hvilke vaccinationer du bør have. Tager du livsvigtig medicin, anbefales det, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

 

Valuta & Kreditkort

 

I Vietnam hedder den lokale møntfod vietnamesiske dong. Du kan købe dem i Danmark, men kursen svinger meget, så vent med at veksle til du kommer til Vietnam. Visa og MasterCard kan bruges i de større byer, på hoteller og restauranter. Du kan også hæve penge i banker og pengeautomater. Vi anbefaler, at du medbringer mere end et kort, så er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort. Generelt er kriminalitet med kreditkort begrænset, men det er alligevel vigtigt, at du holder øje med dit kort.

 

Du kan også medbringe amerikanske dollar, som du kan få vekslet i banker, vekselkontorer og hoteller. De kan med enkelte undtagelser bruges i det meste af Vietnam, men vi anbefaler, at man får hævet eller vekslet til vietnamesiske dong.

 


Tidsforskel

 

Vietnam er 6 timer foran. Når vi har sommertid, så er tidsforskellen 5 timer.

 

Transport

 

De køretøjer, som vi bruger i Vietnam, er ikke af samme standard, som i Europa men alle har aircondition. Vejnettet er heller ikke af samme standard, som i Europa, så det tager mange gange meget længere tid at tilbagelægge en strækning i Vietnam, end det ville gøre for samme strækning i Europa.

 


Drikkepenge

 

Det er kutyme at give drikkepenge i Vietnam. Mange af dem, som arbejder i servicebranchen, har lave lønninger, så drikkepengene er en del af deres løn. Vær derfor opmærksom på denne skik. På restauranter, så regn med at give 10 % af regningens beløb i drikkepenge. Ligeledes bør der gives drikkepenge til chauffør og guider.

 

Sikkerhed

 

Der er generelt sikkert at færdes i Vietnam. Kriminaliteten er lav men almindelig forsigtighed anbefales. Det er en god ide at udvise forsigtighed med ens værdiggenstande og penge. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Brug hotellers sikkerhedsboks til at opbevar penge, pas og kreditkort, eller opbevar dem tæt på kroppen.

 

Elektricitet

 

I Vietnam er der 220 volt og elstik som i Danmark.

 

Telefon og internet

 

Det er dyrt at bruge sin mobiltelefon i Vietnam, og det er ligeledes dyrt, at ringe fra hotellerne. Husk at slå datarooming fra på mobiltelefonen. Køb evt. et telekort i Vietnam, hvis du gerne vil kunne ringe hjem. De fleste hoteller har gratis WIFI på værelserne og i receptionen, som man kan benyttes sig af. Skal du ringe til Danmark, skal du taste 0045 inden telefonnummeret. Fra Danmark til Vietnam taste 0084.

 

Mad & Drikke

 

Vietnam byder på en masse gode kulinariske oplevelser. Maden i sig selv er sjældent stærkt krydret, men man får små skåle med sojasauce, chili, salt, peber, lime og Nuoc Nam, som er en fiskesauce, så kan man selv krydre sin mad.

 

I Vietnam drikker man øl. Du kan finde ølmærker såsom Huda og Halida, som er henholdsvis Tuborg og Carlsberg, som står bag. Andre ølmærker som kan nævnes, er Saigon Beer, 333 og Tiger Beer. I Vietnam producerer man kaffe af god kvalitet, som serveres meget stærk i små kopper. Prøv også deres is kaffe med kondenseret mælk, eller deres grønne te.

 

Drikkevand

 

Du bør ikke drikke vandet fra hanen, men køb vandet på flaske. På de fleste hoteller vil der være en gratis flaske vand på værelset. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Undgår også isterninger.


Kultur

 

Når man rejser i Vietnam, så er møder man en anden kultur, og der er ting, som man bør være opmærksom på.
Hvis man fornærmer en Vietnameser eller forårsager en akavet situation, så er de tilbøjelig til blot at smile. Ikke fordi de synes det er sjovt, men det er deres måde at takle situationen på.

 

En Vietnameser bryder sig ikke om at blive fotograferet, så spørg først. Det er forbudt at fotografere ved militære installationer og i lufthavnen. Ved besøg i templer er det vigtigt at udvise respekt for deres helligdom ved korrekt påklædning og opførsel. Skuldre og knæ skal være tildækket.

 

Ting tager tid i Vietnam – tag det med et smil. Bureaukratiet lever i bedste velgående.