Grækenland - kør selv ferie

Kør gennem historien på denne kør-selv-ferie gennem det klassiske Grækenland. Her venter store oplevelser, når du besøger Mykene, Nafplion, Olympia, Delfi og Athen.

Oplev det fantastiske Grækenland, når du bevæger dig ud i det flotte og betagende landskab. Undervejs skal du opleve en masse oldtidsminder, men samtidig får du også mulighed for at stifte bekenskab med nutidens Grækenland.

Oplev et af antikkens flotteste teatre, som bruges den dag i dag og som er kendt for sin enestående arkustik. Oplev borgruinen Mykene, som fortæller en enestående historie fra gamle dage. Lad dig fortrylle af Nafplion - Grækenlands første hovedstad med de små, hyggelige gader og de imponerende borge, som knejser højt over byen, og oplev et imponerende landskab, som skifter fra lavland til bjerglandskab, når du kører gennem landbrugsområder og olivenlunde. Nyd en svømmetur i det lune vand ved landsbyen Tolo og spis en god, lokal frokost i den hyggelige by.

Turens højdepunkt er det magiske Olympia, hvor ilden til de Olympiske Lege bliver tændt og sendt ud til olympiader i hele verden. Oplev de antikke oldtidsminder, som bare står i kø for at blive udforsket, og dyk ned i kulturen og de kulinariske oplevelser. Overalt oplever du den Græske gæstfrihed på tæt hold, noget som landet er kendt for.

Rejsen starter og slutter i Athen, den pulserende metropol, som viser sig fra sin bedste side både dag og nat. Her skal du opleve Akropolis - byens vartegn, som knejser højt over byen. Gå på opdagelse på markedet omkring Monastiraki-torvet og nyd en middag i Plakaområdet med udsigt til Akropolis, som hver aften er flot oplyst.

Vi har skabt rammerne og ordnet alt det praktiske for en kør-selv-ferie gennem det klassiske Grækenland, men det er dig som bestemmer farten.

Programmet kan også skræddersyes helt efter dine ønsker.

Alt dette er inkluderet i prisen:

 •  Flybillet København– Athen tur/retur 
 • 1 stk bagage max 23. kg. 
 • Alle skatter og afgifter
 • 1 nat i Athen området på Athens Atrium hotel****
 • 2 nætter i Nafplion området på Park Hotel Nafplio***
 • 1 nat i Olympia området på hotel Neda***
 • 2 nætter i Delphi området på hotel Pan***
 • 1 nat i Athen området på hotel London***
 • 7 x morgenmad (dag 2-8)
 • Gratis Wifi på alle hoteller.
 • Gratis parkering ved alle hoteller
 • Billeje under hele rejsen (Kat. A: Renault Twingo 1.0 eller tilsvarende)
 • Obligatorisk bilforsikring (ekstra forsikring kan tilkøbes, info tilgår ved bestilling)

 

Tilkøb:

 • Eneværelsestillæg         Kr. 2.200,- pr. person.
 • Halvpension                   Kr. 800,- pr. person
 • Opgradering til Kat. C   Kr. 400,- pr. booking
 • Opgradering til Kat. D   Kr. 900,- pr. booking

 

 Ej inkluderet i prisen:

 • Vejskat
 • Benzin
 • Græsk turistskat (1,5 Euro pr. værelse pr. nat, som betales direkte til hotellerne)
 • Entre til seværdighederne
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Udgifter af privat karakter

Program dag 1 - 3

Dag 1: Ankomst til Athen

Efter ankomst til Athens lufthavn, og efter du har fået din bagage, får du udleveret bilen og er klar til at tage på eventyr. Nyd den første dag og aften i Athen ved at besøge markedet ved Monastiraki-torvet og spis middag i Plakaområdet. Her findes flere gode restauranter, hvoraf flere har udsigt til Akropolis, som hver aften er flot oplyst.

Måltider: ingen

Dag 2: På vej mod Nafplion

Du nyder en god morgenmad, tjekker ud og pakker bilen, men inden du sætter kursen ud af Athen for at tage på eventyr, kan du med fordel besøge Akropolis.

Kør til hovedindgangen til Akropolis (bemærk, at det kan være lidt udfordrende at finde en parkeringsplads tæt på indgangen) og gå via den smalle, snoede sti til toppen af klippen, hvor indgangen til det berømte Akropolis ligger. Akropolis er græsk og betyder høj by. På toppen af klippen ligger resterne af Parthenontemplet og vidner om en svunden tid, hvor stedet var et administrativt og religiøst centrum. Templet blev bygget 500 år før vores tidsregning i det, som kaldes for Grækenlands gyldne periode. Husk at beundre den flotte udsigt over byen. Herfra kan man virkelig se, hvor stor Athen er.

Kør nu ud af Athen og sæt kursen mod Nafplion. Undervejs kan du besøge Korinth kanalen, den 6,3 kilometer lange, menneskeskabte kanal, som det tog 13 år at udgrave. Oplev hvordan den borer den sig gennem klipperne, og da kanalen stod færdig i slutningen af 1800-tallet, blev den betragtet som et teknologisk vidunder.

Fortsæt herefter af små veje til du sidst på eftermiddagen ruller ind i Nafplion, som efter den græske revolution fra 1821-1828, blev Grækenlands første hovedstad. Byen er en charmerende storby med flotte bygninger, spændende butikker, restauranter og cafeer. Højt hævet over byen kan man se to venetianske fæstningsværker. Besøg f.eks den imponerende Palamidi-borg under dit ophold. Herfra har du en fantastisk udsigt over byen og over Den Argoliske Bugt.

Efter du har fået dit værelse kan du udforske byen og finde en hyggelig restaurant, hvor du kan nyde en god middag.

Måltider: Morgenmad

Dag 3: På opdagelse i Epidauros og Mykene

Efter morgenmaden kan du køre mod Epidauros. Her kan du besøge det berømte og antikke teater, som er opført i det 4. århundrede f.Kr. og er berømt for sin formidable akustik. Teatret har plads til 14.000 tilskuere og er et arkitektoniske mesterværk, som kun har været restaureret minimalt, siden det blev bygget. Hvert år bruges det fortsat til opførelser af antikke skuespil.

Efter besøget kører du ad små veje, gennem olivenlunde mod byen Mykene, som var en slags borg, beliggende på toppen af en klippe med en fantastisk udsigt over en stor slette. Mykenes historie strækker sig mere end 5.000 år tilbage i tiden, og borgen blev strategisk placeret, så det var let for kongen at forsvare den mod angreb udefra. Betragt de imponerede grave, som er udformet som gigantiske kuppelgrave og besøg det tilhørende museum, hvor der er udstillet flere af de spændende fund fra området.

Fortsæt herefter til badebyen Tolo, hvor du har mulighed for at nyde en forfriskende dukkert i det dejlige hav. Nyd eftermiddagen i den hyggelige by og du kan med fordel spise middag, inden du kører tilbage til hotellet i Nafplion igen.

Måltider: Morgenmad

Program dag 4 - 6

Dag 4: På vej mod Olympia

Du tjekker ud efter morgenmaden og dagens køretur byder på smukke scenerier, når du krydser det bjergrige Peloponnes. Du kan køre gennem Sparta og gør et stop i den hyggelige by Mistrás, som er en byzantinsk by, grundlagt omkring år 1260. De fleste af byens kirker og klostre er fra det 13. og 14. århundrede, og de er især kendt for deres helt fantastiske freskoer.

Besøg en af de flotte kirker, inden du fortsætter turen mod vest og kører forbi byen Kalamata.

Du er fremme i Olympia sidst på eftermiddag, og efter du har fået din værelse kan du udforske byen og finde en hyggelig restaurant, hvor du kan spise middag.

Måltider: Morgenmad

Dag 5: Oplevelser i Olympia

Efter en god nats søvn og en dejlig morgenmad, forsætter du ud på nye eventyr. I dag kan du besøge Olympia. Templet, er dedikeret til olympiadens fader Zeus, og det var her, de første Olympiske Lege blev afholdt omkring år 776 f.Kr.

Størstedelen af helligdommen blev revet ned i år 426 og derefter ødelagt ved et jordskælv i det 6. århundrede. Udgravningerne begyndte i 1875, og det er resultatet af de udgravninger, du ser i dag. Vidste du, at i 1896 genoptog man de moderne Olympiske Lege? Legene startede naturligvis i Athen, efter den olympiske ild var blevet tændt på Olympia. I dag tændes den olympiske ild stadigvæk på Olympia og sendes herfra ud til De Olympiske Lege rundt omkring i verden.

Fortsæt nu mod Patra, hvor du kan besøge den ortodokse kirke Agios Andreas, hvor apostlen Andreas ligger begravet. Kirken er et vigtigt pilgrimsmål for mange ortodokse kristne, og i kirken findes flere relikvier fra Skt. Andreas, som er opbevaret i et lille skrin. Her kan du blandt andet se et stykke af hans finger, toppen af hans kranie og en lille del af det kors, han blev korsfæstet på.

Fortsæt nu turen over den flotte Rio Antirio-bro og videre mod Delfi ad en imponerende kyst- og bjergvej. Undervejs kører du igennem flere store olivenlunde, inden du ankommer til dit hotel i Delfi.

Efter du har fået dit værelse og er blevet frisket lidt op, kan du gå på opdagelse i Delphi og finde en hyggelig restaurant, hvor du kan spise en god middag.

Måltider: Morgenmad

Dag 6: Oraklet i Delphi

Nyd morgemaden i fred og ro inden du tager fat på dagens program.

I dag kan du besøge det antikke Delfi. Når du kommer frem, så gå en tur gennem helligdommen til du kommer til Apollontemplet - viet til den græske gud Apollo, som blandet andet var gud for spådomme. Ifølge sagnet dræbet Apollon slangen Python, der herskede over Delfi. Herefter blev Delfi gjort til helligdom og man kunne herefter komme til templet og få et godt råd. Her sad spåkvinderne og formidlede hvad guden Apollon fortalte. Selve templet var bygget af sten og er blevet genopbygget flere gange, da både jordskælv og brand har hærget det. I dag er det kun søjler og dele af fundamentet, som står tilbage.

Besøg det interessante museum, hvor du finder en del af stedets vigtigste fund - herunder den berømte vognstyrer og Sfinxen fra Naxos.

Resten af eftermiddagen kan bruges til at køre en tur i området og måske finde et godt sted at spise frokost.

Du overnatter i Delphi.

Måltider: Morgenmad

Program dag 7 - 8

Dag 7: Athen

Efter en god morgenmad pakker du bilen og sætter kursen mod Athen. Undervejs oplever du det variede landskab fra bilens vinduer. Efter ankomst til Athen, tjekker du ind på dit hotel. Efter du har fået dit værelse kan du med fordel nyde en god frokost i området omkring hotellet.

Eftermiddagen kan du bruge til at udforske lidt mere af Athens seværdigheder. Start turen på Syntagmapladsen med parlamentsbygningen, hvor du finder Den Ukendte Soldats grav. Der går vagter ved graven døgnet rundt, og de er klædt i traditionelle dragter med kvast på skosnuderne. Besøg Panathinaiko Stadion, hvor De Olympiske Lege blev genoptaget i 1896 og besøg resterne af Zeustemplet og Hadrians triumfbue.

Foretag de sidste indkøb i de mange butikker, som ligger i byens centrum. Handelsgaden finder du lige over for Syntagmapladsen, og midt på gågaden finder du også en byzantisk kirke klemt inde mellem de mange butikker, som også er et besøg værd.

Nyd en middag i Plakaområdet med en flot udsigt til Akropolis.

Måltider: Morgenmad

Dag 8: Hjemrejse

Du tjekker ud efter morgenmaden og efter ankomst til Athen lufthavn afleverer du bilen. Husk, at få den tanket helt op, inden du afleverer den.

Inden længe sidder du i flyet på vej mod Danmark med mange gode oplevelser i bagagen.

Hotellerne

Athen området:

Athens Atrium hotel****

Her bor du centralt i Athen i et roligt kvarter nær Akropolis og Plakaområdet. Hotellet ligger også bare 10 minutter med offentlig transport fra byens livlige midte. Hotellet er flot og indbydende indrettet i moderne farver og er kendt for sin centrale beliggenhed og gode service. I hotellets restaurant nyder du den inkluderede morgenmad, men restauranten byder også på lækker mad til frokost og aften.

Alle værelser er smagfuldt indrettet i varme farver og der findes TV, minibar, sikkerhedsboks, gratis Wi-Fi og hårtørrer. Badeværelser er med brusebad og badekar.

Læs mere om hotellet her.

 

Nafplion området:

Park hotel Nafplio***

Glæd dig til at bo centralt i Nafplio i kort gå afstand til stranden og byens centrum. Hotellet har restaurant, hvor du nyder den inkluderede morgenmad, men restauranter byder også på gode retter til frokost og aftensmad.  Hotellet er enkelt, men rent og pænt

Alle værelser er enkelt indrettet med aircondition, TV, minibar og gratis Wi-FI. Badeværelserne er funktionelle med bruser eller karbad.

Læs mere om hotellet her.Olympia området:

Hotel Neda***

Hotellet ligger centralt beliggende i Olympia og i kort afstand til seværdigheder, restauranter og butikker. Hotellet har restaurant og en bar på toppen, hvorfra der er en flot udsigt. Hotellet har en lille hyggelig pool med bar, hvor der serveres snacks og drinks. Hotellet har gratis parkering.

Alle værelser er holdt i pæne farver og fra den møblerede balkon er der udsigt udover bjergene. Alle værelser har aircondition, TV, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi og hårtørrer. Badeværelserne er med badekar eller bruseniche.

Læs mere om hotellet her.

 


Delphi området:

 

Hotel Pan***

Hyggeligt hotel beliggende centralt i Delfi, hvor er der gratis parkering tilknyttet. Hotellet er pænt og kendt for sin gode service.

Alle værelser har aircondition, TV, sikkerhedsboks og gratis WiFi. Badeværelserne er med enten badekar eller bruseniche.

Læs mere om hotellet her.

 

Bemærk, at hotellisten er vejlendende. Den endelige hotelliste sendes sammen med flybilletter og vouchers ca. 14 dage før afrejse. Skulle et eller flere af hotellerne være udsolgt vil du blive indkvarteret på andet hotel af tilsvarende standard.

Lidt omkring billeje

Information gældende leje af bil gennem Mondo Travel

 

Inkluderet i prisen:

 • Ubegrænset kilometer (U.N.L.)
 • Tredjepartsforsikring (T.P.I.)
 • Selvrisikoreducering (F.D.W.) Gælder dog ikke dæk, spejle, ruder, dele af bilens undervogn og indvendige skader.
 • Tyveriforsikring
 • Airport Service Charge (ASC)
 • Vejhjælp
 • Afhentning og aflevering inden for stations åbningstider.
 • VAT 24%

 

Ej inkluderet men kan tilkøbes ved afhentning:

 • Benzin
 • Afhentning og aflevering uden for stations åbningstider: Ca. € 25 Euro pr. gang.
 • Autostol: € 5 pr. dag, betales på destinationen. Autostolen opfylder lokale sikkerhedskrav (men modsvarer nødvendigvis ikke skandinaviske krav). Kontakt os i forbindelse med din booking og oplys, hvis du ønsker autostol samt barnets alder.
 • GPS – Navigation System € 8,- pr. dag (max. € 105,- pr. leje)
 • Ekstra Chauffør : € 6,- pr. dag (max. € 105,- pr leje)
 • Personlig ulykkesforsikring (PAI), dækker assistance, reparation og lægeassistance for alle personer i bilen.: € 7,- per day
 • Vejskatter
 • Benzin : Når du modtager bilen er tanken fuld og den skal afleveres med fuld tank. Husk, at tjek betingelserne inden du skriver under på lejekontrakten.

 


Bemærk:

 • Er du ude for en ulykke eller laver skaden på bilen, så kontakt vores lokale samarbejdspartner, som hjælper dig. Nummeret oplyses ved bookningen.
 • Forsikringen dækker ikke, hvis skaden skyldes brud på færdselsreglerne, eller hvis føren af bilen har være påvirket af alkohol eller narkotika.
 • Åbningstider: mandag-søndag: 7-22

 

Betingelser:

 • Lejen er pr. 24 timer. Den 25. time er gratis. En ekstra dag vil blive lagt til lejen fra den 26. time.
 • Ved udlevering af bilen bliver der blokeret et beløb på dit kreditkort svarende til mellem € 700 og 
  € 1.200,-, alt afhænging af bilens kategori. Beløbet bliver frigivet når bilen afleveres.
 • Føren af bilen skal være 25+ år for at kunne indgå lejemål af bilen.
 • Bilen bliver leveret med fuld tank og skal derfor afleveres med fuld tank, ellers vil der blive pålagt en afgift på € 1,75 pr liter samt et fee på € 10 + moms.
 • Alle biler er forsikret:
  • mod skader på tredjepart (undtagen chauffør) og dødsfald op til € 1.000.000,- pr skadeslidte.
   materielle skader på tredjepart (undtagen køretøj) up to € 1.000.000,-
  • mod brand.

 

 • Forsikringen dækker ikke dæk, spejle, ruder, dele af undervognene samt indvendige skader.
 • Hvis bilen bliver beskadiget eller stjålet, som følge af chaufførens skødesløshed vil chaufføren blive draget til ansvar for bilens værdi på skadestidspunktet.
 • Skadeadministrationsafgift: I tilfælde af skade er det lejens ansvar at betale et ikke refunderpart fee på € 15 + moms til at dække administrationsomkostningerne.
 • Bøder som følge af overtrædelser af færdselsloven betales af lejer.
 • Administrations fee for bøder: Hvis lejer ikke betaler bøderne i forbindelse med overtrædelse af færdselsloven, vil bøde blive betalt af udlejer og regningen på bøden vil blive fremsendt til lejer med et administrations fee på € 20 + moms.
 • I tilfælde af lejer mister nøglen er lejer ansvarlig for en ny nøgle, som koster mellem € 80 - €200 + moms, altafhængig af bilmodel.
 • I tilfælde af lejer afleverer bilen i en sådan stand, at det kræver special rengøring vil lejer blive pålagt en afgift på € 80 + moms
 • Priser og betingelser kan ændres uden varsel.

Bestil tilbud på rejsen: Grækenland - kør selv ferie

Fra Kr. 8.995,- (pr. voksen)