Kinas højdepunkter

Oplev nogle af Kinas højdepunkter, på denne rejse fra Beijing til Shanghai. Undervejs bliver du mødt af store kulturskatte og en perlerække af gode oplevelser.

Glæd dig til nogle spændende dage i Beijing, som byder på gode oplevelser i særklasse. Du besøger dem Himmelske Fredsplads, hvor Mao’s Mausoleum dominerer den centrale del.

Du oplever en spændende og fascinerende rundvisning i den Forbudte by, hvor der i gamle dag kun var adgang for kejseren og hans hof. I dag er det flotte, pompøse bygninger åbne, så alle har mulighed for at komme ind betragte denne by midt i Beijing.

Alle kender den kinesiske mur – et enormt bygningsværk på mere end 6.000 km meter, som blev bygget for at beskytte sig mod fremmede magter. Gå på muren og mærk historiens vingesus og lad dig imponerer af dette enestående bygningsværk.

Ved himmelens Tempel lader du dig fortrylle af den flotte arkitektur, som pryder dette bygningsværk. Er du heldig, så oplever du måske de lokale lave morgengymnastik ved templet.

Med højhastighedstog går turen til Xian, hvor den store terrakottahær venter på at blive udforsket. Lad dig imponere af den enorme samling af soldater, heste og vogne - ja en hær i naturlig størrelse, blot udført i ler. Alt sammen noget, som blev lavet for at beskytte kejseren i dødsriget.

I Shanghai oplever en af Kinas største byer, som udover at være en vigtig handelsby også er et økonomisk magtcenter. Mellem alle de store bygninger af beton og stål oplever du det gamle Shanghai, med de små gader, markeder og små huse. Hvert hus synes at fortælle en historie, som går langt tilbage i tiden. Glæd dig til at opleve Yu-garden, som er en hyggelig have at gå tur i.

Turen har fast afgang fra Beijing hver mandag og torsdag det meste af året. Du rejser sammen med deltager fra andre lande og programmet følger en fast rute og kan ikke ændres. Turen kan også laves som en skræddersyet privat tur. Der er også mulighed for at tilkøbe ekstra dage i enten Beijing eller Shanghai. Spørg ved bestilling.

Alt dette er inkluderet i rejsen:

 • Flybillet København – Beijing
 • Flybillet Shanghai – København
 • Flybillet Xian – Shanghai
 • Togbillet Beijing - Xian
 • Alle skatter og afgifter
 • Alle transfers
 • 3 nætter i Beijing på Presidential hotel ****
 • 2 nætter i Xian på Tianya Gloria hotel ****
 • 2 nætter i Shanghai Ambassador hotel ****
 • 7 x morgenmad (dag 3-9)
 • 5 x frokost (dag 3,4,5,6 & 8)
 • Byrundtur i Beijing
 • Besøg på den Himmelske fredsplads
 • Rundvisning i den Forbudte By
 • Udflugt til den Kinesiske mur
 • Besøg ved Himmelens Tempel
 • Deltagelse i Te-ceremoni
 • Udflugt til Terrakottahæren
 • Besøg ved Qin Shu Huang mausolæum
 • Byrundtur i Shanghai
 • Besøg i Yu Garden
 • Spadseretur ved ”The Bund”
 • Besøg på Shanghai Museum
 • Spadseretur i det gamle franske kvarter
 • Engelsktalende guide på udflugterne og transferen

Program dag 1 - 3

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Københavns lufthavn flyver du mod Kina og ankommer næste dag.

Måltider: Mad på flyet

Dag 2: Ankomst til Beijing

Du ankommer til Beijing, og efter du har fået din bagage, møder du chaufføren, som kører dig ind til det centralt beliggende hotel. Resten af dagen og aftenen er til egne eventyr.

Velkommen til Beijing – det moderne Kinas hovedstad. Byen har ca. 7,6 millioner indbyggere og de bor på et område, som er ca. halvt så stort som Belgien. Beijing er Kinas politiske og kulturelle centrum, som det har været de sidst ca. 700 år, hvor det har været hovedstaden i dette enorme rige. Byen er en blanding af nyt og gammelt, og her finder du høje, moderne skyskraber stå side om side med gamle templer. Ind i mellem alt det hele finder du de små krogede gader, hvor folk lever som de har gjort igennem mange hundrede år. I midten af det hele, ligger den forbudte by, som var det politiske og økonomiske kraftcentret i det gamle rige. Det var her kejseren boede og sammen med sine embedsmænd styrede det store rige.

Gå på opdagelse i gaderne omkring hotellet og find dig en restaurant, hvor du kan nyde en god middag. Der er også mulighed for at spise på hotellet.

Måltider: ingen

 

Dag 3: Højdepunkter i Beijing

Glæd dig til en dag med en perlerække af gode oplevelser, når du sammen med guiden indtager den spændende metropol.

Dagen starter på den himmelske Fredsplads, som ligger i hjertet af byen. Midt på pladsen ligger Mao Zedongs mausoleum, hvor Mao er stedt til hvile i sin glassarkofag. Hver dag står mange mennesker i kø for at komme ind og se Mao’s balsamerede legeme. I den anden ende af pladsen ligger indgangen til den forbudte by, som tidligere var bolig for kejseren. Selve pladsen er stor og man mener, at der let kan samles 1 mio. mennesker. Turen forsætter til den forbudte by, hvorfra 24 kejsere regerede over det enorme rige. Inden du går ind, vil du opleve Formand Mao’s store billede, som hænger henover porten. Hele den forbudte by er et stort museum med flotte og velbevarede bygninger. Mens guiden fortæller, lader du dig fortrylle af stedets skønhed.

Uden for den forbudte by ligger kulhøjen, som er en menneskeskabt bakke, hvorfra kejserens hær kunne holde øje med fjender og onde ånder. Det er Beijings højeste punkt og i godt vejr er der en fremragende udsigt.

Efter en spændende formiddag, nyder du frokosten på en lokal restaurant i nærheden af den forbudte by, inden du om eftermiddagen besøger Sommerpaladset. Det er egentlig ikke noget palads men mere en stor park forbeholdt kejseren. Her opholdt meget af dynastiets hof sig flere måneder om året. Indenfor i paladset kan du opleve flere eksempler på den rigdom, som kejseren besad.

Efter besøget på sommerpaladset går turen tilbage til dit hotel og resten af dagen og aftenen til egne eventyr.

Måltider: Morgenmad & frokost

Program dag 4 - 5

Dag 4: Den kinesiske mur

Hvem har ikke drømt om at stå på den kinesiske mur? Dette 6.000 km lange og imponerende bygningsværk ligger på toppen af en højderyg og bugter sig over bjergtinderne. Murene er stejle, og de gjorde det næsten umuligt for fjender at forcere. Et imponerende bygningsværk, som helt sikkert også vil tage pusten fra dig.

Når du kommer frem til muren, vil du kunne se den sno og bugte sig gennem landskabet på toppen af højderyggen. I det fjerne kan du skimte de ensomme vagtposter, som ligger med jævne mellemrum på muren. Muren er restaureret på det stykke, som du besøger og du vil opleve at trappetrin er uens i dybde og højde og langs hele muren er der skydeskår. Gå en tur og nyd den fantastiske udsigt du har fra toppen af muren, hvor du rigtig kan se, den bugter sig gennem landskabet.

Der er også mulighed for at tage kabelbanen frem og tilbage mod betaling (Ca. 100 CNY).

Efter et fantastisk besøg nyder du en god frokost i nærheden af muren, inden turen går tilbage til Beijing igen, hvor resten af dagen og aftenen er til egne eventyr.

Måltider: Morgenmad & frokost

Dag 5: Himlens tempel og på vej til Xian

Efter morgenmaden tjekker du ud fra hotellet. Dagen starter med et besøg ved det himmelske Tempel. Det var her at kejseren aflagde et rituelt besøg to gange om året for at bede om en god høst. Mens guiden levendegør historien for dig, lader du dig fortrylle af templets flotte arkitektur og udsmykning. Der bliver tid til at gå rundt på egen hånd og opleve dette mesterværk af et tempel. Mens du går rundt, kan du være heldige at se kineserne lave morgengymnastik i området.

Kina er kendt for sin store produktion af te og inden frokost deltager du på en te-ceremoni. Du besøger et te-hus, hvor du får fortalt om de stolte traditioner inden for te produktion. Herefter følger en traditionel te-ceremoni, hvor du får lov til at smage på forskellige slags te.

Frokosten nyder du på en god restaurant, inden du kører til togstationen for at tage højhastighedstoget til Xian. Toget kører med en fart på op til 350 km i timen. Du sidder på noget som ligner flystole og der er gode faciliteter ombord. Det er en behagelig måde at rejse på og fra togets vinduer har du udsigt til Kinas landskaber, som suser forbi udenfor. Du ankommer til Xian sidst på eftermiddagen.

Xian var gennem århundrede den østlige endestation for Silkevejen. Det ses tydeligt i bybilledet, hvor bygningerne bære præg af, at byen engang havde velstand. Da silkeruten mistede sin betydning, faldt Xian hen i glemsel indtil 1974, da en af Kinas største kulturskatte dukkede op – nemlig Terrakottahæren. Dette fund satte Xian tilbage på verdenskortet og i dag er byen sammen med Terrakottahæren på UNESCOs verdensarvsliste.

Efter du har fået dit værelse, er resten af dagen og aftenen til egne eventyr i Xian.

Måltider: Morgenmad & frokost

Program dag 6

Dag 6: Terrakottahæren

Dagen byder på et spændende besøg ved Terrakottahæren, men inden da besøger du Banpo Museet. Det er en udgravning af en forhistoriske by, som er mere end 6.000 år gammel. Udgravningen giver et godt indblik i hvordan livet var dengang.

Dagens højdepunkt er besøget ved den berømte terrakottahær, som er en hær af soldater, heste og vogne lavet i ler og i naturlig størrelse. Hele hæren er begravet sammen med den første kejser af Qin-dynastiet. Hæren blev begravet sammen med kejseren for at beskytte ham i dødsriget. Den blev opdaget tilfældigt af en bonde, som var ved at udgrave en brønd på sin jord. Siden har arkæologer afdækket tusindvis af figurer - og der graves stadigvæk.

Inden frokosten, som du nyder på en lokal restaurant, besøger du Qin Shi Huangdis mausoleum, som var ham Terrakottahæren skulle beskytte i dødsriget.

Efter et spændende besøg ved Terrakottahæren, går turen tilbage til hotellet igen, hvor resten af dagen og aftenen er til egne eventyr. Hvis du har tid til det, så anbefaler vi, at du besøger den unikke bymur eller bare tager dig en spadseretur i gaderne omkring hotellet. Der er nok at se på.


Måltider: Morgenmad & frokost

Program dag 7 - 10

Dag 7: På vej mod Shanghai

Efter morgenmaden tjekker du ud for at køre til lufthavnen. Her skal du flyve mod Shanghai. Efter du har fået din bagage, møder du chaufføren, som kører dig til dit centralt beliggende hotel. Herefter er resten af dagen til egne eventyr i en af Kinas spændende storbyer.

Shanghai er Kinas største by med knap 25 mio., indbyggere. Den ligger ved Yangtze flodens udmunding i det Østkinesiske hav og dens placering har givet byen en strategisk betydning. Byens historien strækker sig ca. 1.000 år tilbage, hvor den allerede dengang var en vigtig handelsby.

Nyd en spadseretur i området omkring hotellet. Find dig en restaurant, hvor du kan nyde et godt måltid mad. Der er også mulighed for at spise på hotellet.

Måltider: Morgenmad

Dag 8: Byrundtur i Shanghai

En spændende dag venter, når du sammen med guiden tager på byrundtur i Shanghai. Du starter dagen med en spadseretur i Shanghais gamle kvarter, som ikke har ændret sig meget gennem de sidste mange år. Du vil opleve, at Shanghai er en kontrasternes by, som ses tydeligt i gadebilledet.

Turen forsætter til den smukke Yu Garden, som er en restaureret bydel, som ligner meget det gamle Kina, og som er hyggelig at spadsere i. Herinde besøger du et af Yu gardens te-huse, hvor der bliver mulighed for at prøvesmage forskellige te-sorter. Turen forsætter til ”The Bund”, som er en lang promenade, som ligger langs med Huangpu-floden. Her spadserer du en tur, mens du betragter floden og udsigten til Shanghai World Financial Center. En 101 etager høj skyskraber, som stod færdig i 2008 og er byens symbol på handel og kultur. Bygningen rummer et observatorium, hvorfra der er en betagende udsigt over byen.

Frokosten nyder du på en lokal restaurant inden du om eftermiddagen besøger Shanghai Museum, som huser noget af den fineste kinesiske kunst.

Sammen med guiden nyder du en spadseretur gennem det gamle franske kvarter – et levn fra kolonitiden. Her oplever du en bydel, som består af traditionelle, restaurerede Shikuman huse, som ligger langs smalle gader og gyder. Før i tiden var det private hjem for koloniherrerne men i dag er det forretninger, cafeer og restauranter. Spadsereturen tager dig også gennem Tianzifang, som er et kunstområde med gallerier, cafeer og værksteder.

Eftermiddagen og aftenen er til egne eventyr. Hvad med en aftentur på promenaden ved ”The Bund” eller besøg den livlige handelsgade Nanjing Road?

Måltider: Morgenmad & frokost

Dag 9: Afrejse fra Kina

Alt afhængig af afrejsetidspunkt er dagen til egne eventyr. Du kører til lufthavnen, hvor du flyver mod Danmark.

Måltider: Morgenmad

Dag 10: Ankomst til Danmark

Du ankommer til Danmark med en kuffert fuld af gode oplevelser.

Måltider: Mad på flyet

Hotellerne

Beijing:

Presidential hotel****

Stort, moderne hotel beliggende centralt i Beijing. Hotellet er holdt i lyse, varme farver og tilbyder en lang række facilitere, såsom flere restauranter, indendørs pool og wellness afdeling.

Alle værelser er lyse og alle har, Aircondition, TV, minibar, sikkerhedsboks og hårtørrer. Badeværelserne har badekar eller bruseniche.

Læs mere om Presidential Hotel

 

Xian:

Tianyu Gloria hotel****

Flot hotel, beliggende centralt i Xian, tæt på restauranter og forretninger. Hotellet ligger kun 15 minutters kørsel fra centrum og de større attraktioner i Xian. Hoteller hold i lyse, behagelige farver og er kendt for sin gode service.

Værelserne er pæne og alle har Aircondition, TV, minibar, sikkerhedsboks og hårtørrer. Badeværelserne har badekar eller bruseniche

Læs mere om Tuanyu Gloria Hotel

 

Shanghai:

Ambassador****

Lækkert hotel beliggende tæk på Shanghai Zhongshan park, restauranter og butikker. Hotellet er holdt i varme farver og har en Europæiske indretning. Hotellet har restauranter og pool.

Værelserne er holdt i lyse og pæne farver. Alle værelser har Aircondition, TV, minibar, sikkerhedsboks og hårtørrer. Badeværelserne har enten bruseniche og Jacuzzi.

Læs mere om Ambassador

 

Hotellisten er vejledende, og der tages forbehold for udsolgte hoteller. Skulle et eller flere hoteller være udsolgte, bliver du indkvarteret på hoteller af tilsvarende standard. Den endelige og bekræftede hotelliste tilsendes sammen med flybilletter og øvrige rejsedokumenter ca. 14 dage før afrejse.

Praktisk information

Pas & Visum

Der er visumpligt til Kina. Cirka 5-6 uger inden afrejse vil du modtage en officiel invitation fra vores agent i Kina, og det anbefales, at man senest ansøger om visum 1 måned inden afrejse.

Visum søges gennem det kinesiske Visa Application Service Center i København. Alle ansøgere skal på forhånd udfylde ansøgningsskema via centrets hjemmeside.

Udfyld, print og underskriv det online ansøgningsskema og medbring det til det kinesiske Visa Application Center i København, hvor du også skal afgive biometriske data. Tider til personligt fremmøde på centret bookes ligeledes via centrets hjemmeside. Husk at medbringe pas, rejsedokumenter (inkl. flybilletter), pasfoto, den officielle invitation samt betaling. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse.

Forsikring

Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der dækker ved f.eks. sygdom, stjålne eller ødelagte ejendele. Mondo Travel samarbejder med Gouda Rejseforsikring, som tilbyder gode rejseforsikringer. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

Når du færdes i Kina, anbefales det at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapir. Enten i papirform eller tilgængeligt på telefon.

Vaccinationer

Kontakt din egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf.: 32 68 32 68) i god tid inden afrejse til Kina. De vil kunne rådgive dig omkring hvilke vaccinationer du bør have. Tager du livsvigtig medicin, anbefales det, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

Valuta & Kreditkort

I Kina hedder den lokale møntfod Yuan. Det anbefales udelukkende at medbringe kinesiske Yuan, hvis man ønsker at veksle hjemmefra. Veksling via US-dollars kan ikke længere betale sig i Kina. Man kan hæve kontanter på sit kreditkort i de store banker, og der er også hæveautomater på de store hoteller og i shopping centre.

Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort. Generelt er kriminalitet med kreditkort begrænset, men det er alligevel vigtigt, at du holder øje med dit kort.

Tidsforskel

Kina er 7 timer foran. Når vi har sommertid, så er tidsforskellen 6 timer.

Transport

De køretøjer, som vi bruger i Kina, er ikke af samme standard, som i Europa men alle har aircondition. Vejnettet er heller ikke af samme standard, som i Europa, så det tager mange gange meget længere tid at tilbagelægge en strækning i Kina, end det ville gøre for samme strækning i Europa.

Drikkepenge

Det er kutyme at give drikkepenge i Kina. Mange af dem, som arbejder i servicebranchen, har lave lønninger, så drikkepengene er en del af deres løn. Vær derfor opmærksom på denne skik. På restauranter, så regn med at give 10 % af regningens beløb i drikkepenge. Ligeledes bør der gives drikkepenge til chauffør og guider.

Sikkerhed

Der er generelt sikkert at færdes i Kina. Kriminaliteten er lav men almindelig forsigtighed anbefales. Det er en god ide at udvise forsigtighed med ens værdiggenstande og penge. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Brug hotellers sikkerhedsboks til at opbevar penge, pas og kreditkort, eller opbevar dem tæt på kroppen.

Elektricitet

I Kina er der 220 volt og elstik som i Danmark.

Telefon og internet

Det er dyrt at bruge sin mobiltelefon i Kina, og det er ligeledes dyrt, at ringe fra hotellerne. Husk at slå datarooming fra på mobiltelefonen. Køb evt. et telekort i Kina, hvis du gerne vil kunne ringe hjem. De fleste hoteller har gratis WIFI på værelserne og i receptionen, som man kan benyttes sig af. Skal du ringe til Danmark, skal du taste 0045 inden telefonnummeret. Fra Danmark til Kina tastes 0086.

Mad & Drikke

Det kinesiske køkken består hovedsageligt af ris og/eller nudler, serveret med enten fisk, kylling, svine- eller oksekød og grøntsager. Det er let at finde gode spisesteder og mange steder er det utroligt billigt at spise. Selvom mange restauranter har kniv og gaffel, så er det en god ide at øve sig hjemmefra med spisepindende. Nogle restauranter har spisekort på engelsk eller med billeder af de forskellige retter. Til maden drikkes som regel øl eller te.

Drikkevand

Du bør ikke drikke vandet fra hanen, men køb vandet på flaske. På de fleste hoteller vil der være en gratis flaske vand på værelset. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Undgår også isterninger.

Kultur

Når man rejser i Kina, så er møder man en anden kultur, og der er ting, som man bør være opmærksom på.

Kineserne er gæstfrie og glade mennesker. Det kan godt være lidt nysgerrige men det er kun venligt ment. De vil gerne vide hvem du er.

Man skal være istand til at kontrollere sine følelser også hvis man føler sig dårligt behandlet. Det er vigtigt at huske, at man ikke placerer spisepindene lodret ned i risskålen, da det betyder død og ulykke. Ved besøg i templer er det vigtigt at udvise respekt for deres helligdom ved korrekt påklædning og opførsel. Skuldre og knæ skal være tildækket. Peg ikke med fødderne på en buddhafigur og spørg altid inden du fotograferer. Det er ikke alle steder det er tilladt og ikke alle kineser bryder sig om at blive fotograferet.

Med god sund fornuft og respekt kommer man langt i Kina.

Bestil tilbud på rejsen til Kina

Fra Kr. 14.995,- (pr. voksen)