Bangkok - Østens Venedig

Mellem de mange skyskraberne finder man små oaser, gemt væk fra vejen, hvor folk bor i simple huse side om side med store moderne huse og butikker. Bangkok er kontrasternes by og den viser sig fra sin bedste side både dag og nat.

Programmet byder på cykeltur gennem Bangkoks gader, hvor du ad snorklede veje møder et anderledes Bangkok. Du oplever rismarkerne afløser astfaltjunglen, og duften af de mange frugtræer kildre i næsten.

Intet besøg i Bangkok uden et besøg på Grand Palace. I turen er inkluderet en spændende udflugt til det store kongepalads med de forgyldte stupaer, og den lille, men hellige smaragdbuddha. 

På blomstermarkedet oplever du en stor kontrast til det moderne Bangkok. Her ser du spændende frugter, anderledes grøntsager, og smukke blomster. Oplev Bangkok fra vandsiden, når du indtager klongerne i en long Tailbåd. Her bor folk helt ned til floden i huse bygget på pæle.

At rejse er også at opleve en anden madkultur. Under hver dag i programmet gives forslag til, hvor der er mulighed for at nyde en god middag. Vi bestiller naturligvis gerne bord til dig, så du er sikre på der er plads. Ellers byder Bangkok på en utømmelig kilde af gode restauranter – billige, som de lidt dyrere.

Rejsen kan bestilles som den er, eller den kan skræddersyes helt efter dine ønsker.

Alt dette er inkluderet i rejsen:

 • Flybillet tur/retur København – Bangkok 
 • Alle skatter og afgifter
 • Mad på flyet
 • Transfer tur/retur lufthavn - hotel
 • 6 nætter i Bangkok på Rembrandt hotel****
 • 6 x morgenmad (dag 3-8)
 • 1 x frokost (dag 4)
 • 1 x middag (dag 2)
 • Cykeltur i Bangkok
 • Byrundtur i Bangkok
 • Besøg på Blomstermarkedet i China Town
 • Besøg på Grand Palace
 • Sejltur på klongerne
 • Spadseretur i China Town
 • Engelsktalende guide på udflugterne og transferen

 

Ej inkluderet  i rejsen:

 • Drikkepenge til guide og Chauffør
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider, som ikke er nævnt
 • Udgifter af privat karakter

 

Program dag 1 - 3

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Københavns lufthavn flyver du mod Thailand og ankommer næste dag.

Måltider: mad på flyet

Dag 2: Ankomst til Bangkok

Du ankommer tidligt til Bangkok, og efter du har fået din bagage møder du chauførren, som kører dig direkte til dit hotel, som ligger centralt på Sukhumvit Road, og tæt på Skytrain og metro.

Tæt på hotellet findes Emporium, som regnes for et af de finere varehuse i Bangkok. Her finder du de fineste designer vare udstillet, og der er nok at se på. Frokosten kan du spise på deres food court, som findes på den øverste etage. Her deponere du en portion penge på et plastickort, og så er det bare at besøge de små stande, hvor der tilberedes lækker mad. Gå ombord i de mange spændende retter,  der er noget for enhver smag.

Resten af dagen er til egne eventyr.

Middagen nyder du på en lokal restaurant i kort gåafstand fra hotellet.

Måltider: Middag

Dag 3: Så tager vi cyklerne frem

I dag står den på en cykeltur i Bangkok. Du møder  guiden, som vil fortælle lidt mere om turens program. Herefter får du udleveret en cykel, og efter at have justeret sadlen, sat cykelhjelmen på hovedet, begiver du dig sammen med gruppen ud i Bangkoks trafik. I kører mellem bilerne, af små snørklede gader til vi kommer til Chao Phaya floden. Her vil en longtailbåd fragte jer  og cyklerne over på den anden side af floden. Efter i er kommet i land går turen af små veje, og stier, gennem frodige rismarker og jungle. Der gøres passende stops undervejs, så der er tid til rigtig nyde naturen, og det er svært at forestille sig, at det stadigvæk er i Bangkok.

Undervejs opleves  et smukt, anderledes og varieret landskab. Turen slutter omkring frokost og resten af eftermiddagen kan du bruge til at udforske Bangkok.  

Om aftenen kan du med fordel nyde en middag på restaurant ”The RR &´B”, som ligger på toppen af ”The Landmark Hotel”. Udover at være et af byens absolut bedste steakhouses, så er det også en restaurant, hvorfra man har en mageløs udsigt ud over byens Skyline. Vi bestiller gerne bord til dig.

Efter middagen kan du fortsætte ned i kælderen på ”The Landmark Hotel”, til ”The Huntmans pub”. Her spiller et orkester hver aften populærer toner.

 Måltider: Morgenmad

 

Program dag 4 - 7

Dag 4: Templer og marked

Efter en god morgenmad sætter du sammen med guiden, kursen mod floden, hvor dagen står på besøg på det store berømte tempel og palads, Grand Palace.

Men inden du ankommer til Grand Palace, besøger du blomstermarkedet, som ligger i China Town. Her sælges, udover blomster, også friske grøntsager, fisk og meget mere. Der er livlig aktivitet om morgenen, og du får et godt indblik i en Thaiers hverdag.

Herefter indtages Grand Palace, som fra 1782 til 1946 var kongebolig for den sidende monark. Du oplever det flotte vægmaleri, som omkrandser Templet. Maleriet fortæller historien om Ramakinen, som guiden levende fortæller om, inden du forsætter forbi de store pagoder, til du kommer til det allerhelligste, templet hvor den lille smargradbuddha sidder. Du tager skoene af, som er kutyme, og oplever den lille hellige budda på tæt hold.

Efter besøget forsætter du ud til palads delen, hvor du ser det kongelige gæstehus og selve paladset.

Glæd dig til en spændende sejltur på Chao Praya floden, hvor du fra båden oplever det lokale liv, som former sig langs floden og på de små kanaler, som også kaldes for klongerne. Det er ikke uden grund, at byen også kaldes for ”Østens Venedig”. Undervejs besøger du Wat Arun, hvor du går i land og betragter temples skønhed.

Undervejs på sejlturen stopper du for at nyde en frokost i et lokalt thaihus, som ligger langs floden.

Inden turen går tilbage til hotellet tager guiden dig med på en spændende spadserertur igennem China Towns små, og krogede gader. Her oplever du en verden for sig selv, men små butikker, spændende markeder og de mange dufte kildrer dig i næsen.

Du er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Resten af dagen og aftenen er til egne eventyr.

Aftenens middag kan med fordel nydes på restaurant ”The Mango Tree”, som er en anerkendt Thai restaurant, som har til huse i et gammelt teaktræshus på Silom Road. Restauranten ligger klemt inde mellem høje skyskrabere, som knejser på begge sider. Menuen består udelukkende gode thai retter, som er tilberedte at de fineste råvarer. Hvis du ønsker det, så bestiller vi gerne bord til dig. 

Efter middagen kan du besøge Patpong natmarked, som ligger i gåafstand fra restauranten. Her kan gøres en god handel, men det er vigtig, at du husker at prutte om prisen.

Måltider: Morgenmad og frokost

 

Dag 5: Shopping

Dagen kan du bruge som du vil, men hvad med at tage på indkøbstur i nogle af de mange indkøbscentre, som findes i Bangkok. For at nævne et par stykker, som er værd at besøge: Siam Paragon, Central World, MBK, Siam Center, Central Chit Lom og Silom Center. Hvert center byder på en palette af gode indkøbsmuligheder, og det er let at komme rundt til dem alle sammen, da de alle har en Skytrain station udenfor.

Om aftenen kan du med fordel spise middag på ”Oriental hotel”, som i 1881 blev grundlagt af en dansker, ved navn H.N. Andersen. Andersen var også grundlægger af det gamle ØK. Inden middagen kan du nyde en drink i hotellets bar ”The Bamboo Bar”, hvor mange rige og berømte gennem tiden er kommet. Hotellet har flere anderkendte restauranter, og vi bestiller gerne bord til dig på en af hotellets restauranter.

Måltider: Morgenmad

Dag 6 - 7: Massage og egne oplevelser

Hvis du ikke har nået at få en Thai massage endnu, så er der mulighed for det i dag. På næsten hvert gadehjørne findes en lille massage parlor, som byder på fod- og Thai massage. På mange af de store hoteller findes også en spaafdeling, hvor der blive budt på mange forskellige behandlinger. Noget som absolut kan anbefales.

Ellers kan dagene bruges på at tage på eventyr i denne herlig by. Det gøres let med enten Skytrain eller Metro.

Efter en lang dag, kan du med fordel tage en sundowner på ”The Dome”, som ligger på toppen af ”The Statetower”. Her kan du også nyde en middag på en af de højst beliggende udendørs serveringer i Thailand. Der kan godt være rift om pladserne, hvis du ønsker at spise middag, men vi bestiller gerne bord til dig i forvejen. Ellers er en drik på toppen også en god oplevelse.

Måltider: Morgenmad

 

Program dag 8 - 9

Dag 8: Egne oplevelser

Dagen kan du bruge som du vil. Kør en tur med Skytrainen eller Metroen, og stå af i et nyt kvarter og udforsk det. Besøg eventuelt China Town, eller nyd en frokost på en lokal restaurant.

Hvad med at nyde en afternoon tea på på ”Oriental hotel”? Her får du anvist plads i den originale, gamle hovedbygning, hvor du kan opleve en ortientalsk stemning, som hotellet har formået at bevare gennem tiden.

Middagen, kan du med fordel nyde på nogle af  de små, men gode restauranter, som ligger omkring hotellet.

Først på aftenen kører du til lufthavnen for at begynde rejsen mod Danmark.

Måltider: Morgenmad

 

Dag 9: Hjemkomst til Danmark

Du ankommer til Danmark med en kuffert fuld af gode oplevelser.

Måltider: mad på flyet

Hotellet

Rembrandt hotel****

Flot beliggende hotel, som ligger centralt på Sukhumvit road og i kort gåafstand til Skytrain og Metro. Hotellet er holdt i flotte, lyse farver og er kendt for sin gode service. Overalt hersker en behagelig og god stemning.

Værelserne er lyse og med trægulv. Alle værelser har minibar, TV, Aircondition, sikkerhedsboks, gratis WIFI samt hårtørrer.

Badeværelserne er med badekar.

Læs mere om Rembrandt hotel

Det er muligt at tilkøbe andre hoteller i Bangkok end Rembrandt hotel. Spørg ved bestilling.

Praktisk information

Pas & Visum

Der kræves ikke visum til Thailand, når opholdet er under 30 dage. Ombord på flyet skal man udfylde et indrejsekort. Den ene halvdel afleverer man i paskontrollen og den anden beholder man sammen med sit pas indtil man skal hjem. Passet skal være gyldigt i mindst 6 mdr. ud over opholdet, og der skal være to blanke sider til stempler. Ved indrejsen får man et stempel i sit pas, og opholdet er tilladt fra stemples dato og 30 dage frem.

For yderligere information kontakt venligst Den Thailandske Ambassade på tlf.: 39 62 50 10.

Forsikring

Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der dækker ved f.eks. sygdom, stjålne eller ødelagte ejendele. Mondo Travel samarbejder med Gouda Rejseforsikring, som tilbyder gode rejseforsikringer. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

Når du færdes i Thailand, anbefales det at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapir. Enten i papirform eller tilgængeligt på telefon.

Vaccinationer

Kontakt din egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf.: 32 68 32 68) i god tid inden afrejse til Thailand. De vil kunne rådgive dig omkring hvilke vaccinationer du bør have. Tager du livsvigtig medicin, anbefales det, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

Valuta & Kreditkort

I Thailand hedder den lokale møntfod, Thailandske Bath. Du kan veksle penge hjemmefra eller hæve i automaterne i Thailand. Visa og MasterCard kan bruges i de større byer, på hoteller og restauranter. Vi anbefaler, at du medbringer mere end et kort, så er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort. Generelt er kriminalitet med kreditkort begrænset, men det er alligevel vigtigt, at du holder øje med dit kort.

Tidsforskel

Thailand er 6 timer foran. Når vi har sommertid, så er tidsforskellen 5 timer.

Transport

De køretøjer, som vi bruger i Thailand, er ikke af samme standard, som i Europa men alle har aircondition.

Drikkepenge

Det er kutyme at give drikkepenge i Thailand. Mange af dem, som arbejder i servicebranchen, har lave lønninger, så drikkepengene er en del af deres løn. Vær derfor opmærksom på denne skik. På restauranter, så regn med at give 10 % af regningens beløb i drikkepenge. Ligeledes bør der gives drikkepenge til chauffør og guider.

Sikkerhed

Der er generelt sikkert at færdes i Thailand. Kriminaliteten er lav men almindelig forsigtighed anbefales. Det er en god ide at udvise forsigtighed med ens værdiggenstande og penge. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Brug hotellers sikkerhedsboks til at opbevar penge, pas og kreditkort, eller opbevar dem tæt på kroppen.

Elektricitet

I Thailand er der 220 volt, men du har brug for en adapter, da de thailandske stik er anderledes end de danske.

Telefon og internet

Det er dyrt at bruge sin mobiltelefon i Thailand, og det er ligeledes dyrt, at ringe fra hotellerne. Husk at slå datarooming fra på mobiltelefonen. Køb evt. et telekort i Thailand, hvis du gerne vil kunne ringe hjem. De fleste hoteller har WIFI på værelserne og i receptionen, som man kan benyttes sig af mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste større byer. Skal du ringe til Danmark, skal du taste 001 45 inden telefonnummeret.

Mad og drikke

Du behøver ikke gå sulten i seng. Der findes restauranter og små gadekøkkener overalt. Thaierne elsker mad, og man får let det indtryk, at de spiser hele tiden. Det Thailandske køkken byder på en bred vifte af gode retter. Generelt er Thailandsk mad ofte meget stærkt – også stærkere end den thaimad man finder uden for Thailand. Mange af retterne består af ris og grøntsager og en smule kød. De fleste thaier spiser ikke så meget kød. Der findes en stort udbud af restauranter overalt. Prøv evt. et af de små gadekøkkener, hvor man vil få serveret en lokal ret til en billig penge. Vær dog opmærksom på hygiejnen, som kan variere. Generelt kan man sige, at hvis der sidder mange mennesker, så er maden god og man kan sagtens spiser der.

Thailand er fyldt med lækre frugter, og det er muligt at finde friskpressede juicer overalt. De fleste Thaier drikker øl, hvor de lokale mærker hedder Chang og Singha.

Drikkevand

Du bør ikke drikke vandet fra hanen, men køb vandet på flaske. På de fleste hoteller vil der være en gratis flaske vand på værelset. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Undgår også isterninger. Vand kan man købe overalt. På Thai hedder vand: ”Nam”. Koldt vand hedder ”nam jen”

Kultur

En rejse til Thailand byder på et møde med en anderledes kultur. Thaierne er utrolige venlige og gæstfrie, og alle bliver mødt med et stort smil. Bemærk, at Thaierne ikke giver hånd, men i stedet samler de håndfladerne foran ansigtet som i bøn og bukker let.

Thaierne bryder sig ikke om kærtegn i det offentlige rum, og de bryder sig ikke om høje stemmer og store armbevægelser. Fødderne betragtes som urene, så man bør ikke pege fodsålerne mod andre mennesker eller helligdomme. Man spiser ofte på gulvet i de private hjem. Derfor skal man tage skoene af, når man besøger et privat hjem. Det er så at sige spisebordet man går på.

Med god sund fornuft, så vil man have et problemfrit ophold i Thailand.

 

Bestil tilbud på rejsen til Bangkok

Fra Kr. 10.500 (pr. voksen)