Leipzig med tog

Tag med til det gamle DDR, når du besøger Leipzig. Vi har inkluderet en byrundtur i programmet, men ellers bliver der god tid til at nyde byen på egen hånd.

 

Leipzig ligger i delstaten Sachsen og med sine knap 60.000 indbyggere er Leipzig den største by i delstaten. Byen er kendt for at være en historisk handelsby og en dominerende DDR-fortid. Overalt vil du blive mindet om det gamle DDR, når du oplever de store, betonbyggerier som er store - rigtig store. Byen har bl.a. Europas største banegård og Augustusplaz er et godt eksempel på østtysk betonbyggeri fra 1960erne.

Men Leipzig er meget mere end DDR-beton, det er også en hyggelig og charmerende by, som har et centrum som ikke er større end at man sagtens kan gå rundt til de forskellige seværdigheder.

I turens program har vi inkluderet en byvandring, hvor du bliver kendt med byen. Turen slutter af med en god frokost og bagefter er du klar til at indtage Leipzig på egen hånd og der er meget at se på. Du kan bl.a. besøge det tidligere Stasi-hovedkvarter, som ligger i udkanten af byen. Du kan tage på indkøbstur i nogle af byens mange butikker eller du kan tage på museum.

Du har også mulighed for at deltage på en spædende udflugt til byen Halle, som ligger ca. 1 times kørsel Leipzig. Her oplever vi bl.a. den gamle by til fods og Marktkirche, hvor vi oplever Martin Luthers dødsmaske. Efter en god frokost bliver der tid på egen hånd, inden dagen slutter af på Händels musik museum.

Tag med på en spændende togrejse til det Leipzig og oplev resterne af det gamle DDR.

 

Programmet kan skræddersyes helt efter dine ønsker, og det kan være med eller uden udflugter.

Alt dette er inkluderet i rejsen:

 • Togbillet fra Danmark til Leipzig tur/retur
 • Pladsbillet på toget
 • Alle skatter og afgifter
 • 4 nætter i Leipzig på hotel Premier Inn Leipzig Oper ***+
 • 4 x morgenmad (dag 2-5)
 • 1 x frokost (dag 2)
 • Byrundtur i Dresden til fods
 • Engelsktalende lokalguide på udflugterne

 

Tilkøb:

 • Eneværelsestillæg                                     kr. 1.395,-
 • Heldags udflugt til Halle inkl. frokost   kr. 1.295,-

 

Ej inkluderet i rejsen:

 • Drikkepenge til guide, chauffør eller hotelpersonale
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider og drikkevarer, som ikke er nævnt
 • Udgifter af privat karakter

Program dag 1 - 2

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Du starter tidligt fra Danmark med at sætte kursen mod Tyskland og Leipzig.

Fra togets vinduer nyder du det varierende landskab som toget kører igennem. Nyd en god frokost i togets spisevogn, eller slap af med en god bog mens du kører ned gennem Tyskland.

Sidst på eftermiddagen ruller toget ind på hovedbanegården i Leipzig, og herfra er der en kort gåtur til dit centralt beliggende hotel.

Resten af dagen og aftenen er til egne eventyr. Nyd en spadseretur i byens centrum og mærk stemning. Find dig en god restaurant, hvor du kan nyde dig et måltid mad med et godt glas øl til.

Måltider: ingen

 

Dag 2: Byrundtur i Leipzig

Efter en god morgenmad mødes du med guiden, som tager dig med på en spændende formiddags byvandring i den gamle bydel af Leipzig. Mens guiden levende fortæller om det vi ser, lader du dig fortrylle af de mange, gamle bygninger. Undervejs på turen oplever vi Thomas kirke, hvor komponisten J.S. Back ligger begravet samt Nicolai kirke.

Turen slutter af med en god frokost på en lokal restaurant. Resten af eftermiddagen og aftenen er til egne eventyr. Spørg gerne guiden om forslag til gode oplevelser.

Måltider: morgenmad & frokost

Program dag 3 - 5

Dag 3: Fridag eller udflugt til Halle

Brug dagen som du vil i Leipzig, eller deltag på en spændende udflugt til Halle.

 

Ekstra arrangement: Udflugt til Halle med frokost: pris kr. 1.295,-

Dagen byder på en spændende udflugt til Halle, som ligger lidt nordvest for Leipzig.

Inden du ankommer til Halle besøger du mindesmærket for folkets slag. Mindemærket hylder slaget mod Napoleon, som blev besejret her i 1813. Mindesmærket er med sine 91 meter et af Europas højeste og kendt varetegn for Leipzig. 

Du forsætter mod Halle, hvor du nyder en dejlig frokost på en lokal restaurant.

Bagefter tager guiden tager dig med på en spændende byrundtur til byens seværdigheder. Turen bliver krydret med gode historie om byen og dens indbyggere.

Du besøger bl.a  Marktkiche, hvor du bl.a. kan se Martin Luthers originale dødsmaske og aftryk af hans hænder. Kirken er fra 1529 og den nyeste af byens middelalderkirker. Hvis vejret tillader det, har du mulighed for at komme op i kirkens to tårne via en trappe med 225 trin. Når du endelig er kommet op bliver du belønnet med en betagende udsigt udover Halle.

Der bliver tid på egen hånd inden dagen sluttes af med et besøg på Händels musikhus, som er et museum til ære for komponisten George Frideric Händel. Han var født i dette hus i 1685, og det huser i dag en flot udstilling som har relation til hans liv som komponist og til byen Halles musikalske historie.

Du er tilbage på dit hotel i Leipzig sidst på eftermiddagen og herefter er resten af dagen og aftenen til egne eventyr.

Måltider: morgenmad & (frokost hvis man deltager på udflugten)

 

Dag 4: Fridag i Leipzig

Brug dagen til at tage op opdagelse i Leipzig. Du kan f.eks. bruge dagen til at besøge nogle af byens museer, eller gå på indkøbstur i nogle af de mange butikker. Byens centrum er ikke større end at du sagtens kan gå rundt mellem de forskellige seværdigheder.

Spis en god frokost eller nyd et godt glas tysk øl på en af byens mange øl huse.

Måltider: morgenmad

 

Dag 5: Hjemrejse

Efter en god morgenmad tjekker du ud for at gå den korte vej til hovedbanegården i Leipzig Her venter toget, som sætter kursen nordpå mod Danmark.

Du ankommer til Danmark først på aftenen efter nogle spændende dage i Leipzig.

Måltider: morgenmad

Hotellet

Premier Inn Leipzig Oper ***+

Glæd dig til at bo centralt i Leipzig, i kort gåafstand fra banegården, butikker og seværdigheder. Hotellet er moderne og bekvemt og er kendt for sin centrale beliggenhed og gode service. Hotellet har en restaurant, hvor du nyder den inkluderede morgenmad men der serveres også gode tyske retter samt internationale retter til frokost og middag.

Værelserne er holdt i lyse, pæne farver. De er enkelt indrettet med aircondition, sikkerhedsboks, minibar, TV, gratis Wi-Fi og hårtørrer. Badeværelser er moderne og med brusenische.

 

Læs mere om hotellet her.

 

Lidt om selve togrejsen

Lidt om selve togrejsen.

Fra Danmark kører du med DSB til Hamborg. Her skifter du til Deutche bahn, som er Tysklands svar på DSB. Alt afhængig af hvor du står på i Danmark vil der være et eller to skift undervejs til Frankfurt. Rejsen er planlagt således, at der er god tid til at skifte tog, så du behøver ikke at være nervøs for, at du ikke når din videre forbindelse.

Pladsbillet på 2.klasse er inkluderet i rejsens pris.

At rejse med tog er en afslappende måde at lade sig transporterer på i forhold til fly. Du skal ikke stå i kø i lufthavnen, vente på din bagage eller stresse med at nå din gate til tiden. Du er heller ikke klemt inde på et sæde i et fly sammen med mange andre rejsende, men på toget kan du frit bevæge dig omkring og strække din ben; og så er udsigten fra togets vinduer mere spændende end fra vinduet i et fly.

Når du kommer frem til din destination, behøver du ikke stå i kø for at få din bagage eller vente på at få en taxi. Med toget kører du direkte ind til centrum af byen, hvorfra du let kan spadsere, med din bagage, til dit hotel. 

Selvom en togrejse tager længere tid end en flyrejse, så er togrejsen meget mere end bare transport fra A til B. Togrejsen er en stor del af hele den samlede rejseoplevelse, og så er det ikke nær så stressende som en flyrejse kan være. 

Togtider

Togtider - Udrejsen:

Afgang

Ankomst

København - Hamborg

07:24

12:04

Hamborg - Leipzig

12:34

15:42

     

Togtider - Hjemrejsen:

Afgang

Ankomst

Leipzig - Hamborg

08:18

12:24

Hamborg - København

12:53

17:40

 

Ret til ændringer i togtiderne forbeholdes. Ovenstående er tidstabellen for afrejse fra København, men der er også mulighed for at stå på toget i Odense, Fredericia, Kolding, Århus eller Ålborg. Spørg ved bestilling.

Bestil tilbud på togrejsen til Leipzig

Fra Kr. 4.995,- (pr. voksen)