Det Klassiske Vietnam

Vietnam byder på oplevelser i særklasse. På en rejse fra nord til syd får du det hele med, når bevæger dig gennem betagende natur og besøger de mange spændende seværdigheder, oplever du for alvor landets puls.

 

Du starter din rejse i byen Hanoi, som byder på et møde med en anderledes verden. Du suser gennem gaderne som passager i en Cyclotaxi, mens du oplever det hektiske bymiljø på helt tæt hold, hvor biler, scootere og fodgængere passerer hinanden på kryds og tværs. Der er også tid til at gå på opdagelse i Hanoi, hvor du kan finde dit personlige favoritsted i storbyen.

Efter et par dage i Hanoi stiger du ombord på et skib, der sejler på Halongbugten og bringer dig gennem de mange limstensformationer i bugten. Skibet ligger til, og der er tid til at opleve det centrale Vietnam i byen Hoi An, der i kontrast med Hanoi er en idyllisk og hyggelig by.

Det vietnamesiske køkken er kendt for masser af smag og friske grøntsager. På denne rejse får du muligheden for at komme i lære som vietnamesisk kok for en dag. Det giver dig muligheden for at bringe lidt af Vietnam frem igen, når du stå i dit eget køkken i Danmark.

I byen Ho Chi Minh City oplever du en vietnamesisk storbys mange facetter. Byen er en moderne metrolpol, men lidt under overfladen finder man den ægte vietnamesiske, lokale charme. Du kommer på byrundtur, hvor du stifter bekendskab byens farverige historie og kultur.

På et besøg ved Cu Chi-tunnellerne dykker du ned i historien om Vietnamkrigen og de vilkår, Viet Cong levede under.

Din rejse slutter helt i syd ved Mekongdeltaet (Vietnams frodige spisekammer) med rismarker, mangroveskove og endeløse frugtplantager. Der bliver mulighed for at smage kokosslik, slangebrændevin og mange andre spændende ting.

To uger i Vietnam: Rejsen er for dig, der vil have det hele med.

Rejsen kan gennemføres som beskrevet, eller den kan skræddersyes helt efter dine ønsker.

Alt dette er inkluderet i rejsen:

 • Flybillet København – Hanoi
 • Flybillet Hanoi - Danang
 • Flybillet Hue – Ho Chi Minh City
 • Flybillet Ho Chi Minh City - København
 • Alle skatter og afgifter
 • Alle transfers
 • 2 nætter i Hanoi på Hotel Quoc Hoa Hotel***
 • 1 nat i Hanlong bugten på Pelican Cruise***
 • 3 nætter i Hoi An på Royal Riverside Resort****
 • 2 nætter i Hue på Eldora Hotel****
 • 3 nætter i Ho Chi Min City på Silverland Hotel***
 • 11 x morgenmad 
 • 7 x frokost 
 • 4 x middag 
 • Cyclo tur i Hanoi
 • Byrundtur i Hanoi
 • Kokkeskole i Hoi An
 • Spadseretur i Hoi An
 • Udflugt til lokal by i Hue
 • Byrundtur i Hue
 • Sejltur på Parfumeflode
 • Byrundtur i Ho Chi Minh
 • Besøg på Tagterrassen på Rex hotel inkl. 1 drink
 • Besøg i Tay Ninh Kirken
 • Udflugt til Cu Chi tunellerne 
 • Heldagstur til Ban Tree i Mekong deltaet
 • Engelsktalende guide på udflugterne og transferen

 

Ej inkluderet  i rejsen:

 •  Drikkepenge til guide og Chauffør
 •  Rejseforsikring
 •  Afbestillingsforsikring
 •  Øvrige måltider, som ikke er nævnt

Program dag 1 - 3

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Københavns lufthavn flyver du mod Vietnam og ankommer næste dag.

Måltider: ingen

Dag 2: Ankomst til Hanoi

Du ankommer til Hanoi om formiddagen, og efter du har fået din bagage, møder du chaufføren, som kører dig ind til det centralt beliggende hotel. Der bliver tid til at blive frisket lidt op, inden du indtager Hanoi sammen med guiden. 

Turen foregår i en Cyclo, hvor du  sidder på første parket, når du kører gennem de små gader i den gamle del af Hanoi, som også kaldes for de 36 gader. Her finder du en masse små butikker, som sælger alt mellem himmel og jord. 

Biler tuder i deres horn, motorcyklerne drøner omkring dig på hver side,  men det er en stor del af charmen ved at besøge Hanois gamle kvarter. Overalt opleves den charmerede storby, med de gamle bygninger, som er et levn fra kolonitiden. 

Cycloturen  slutter ved den store sø – Hoan Kiem, som ligger midt i Hanoi. Herefter kan du bruge resten af dagen på egne oplevelser. Gå en tur rundt om søen eller sæt  dig på en cafe med en god kop kaffe, mens du betragter byens liv.

Aftenens middag nyder du på en hyggelig restaurant i kort gå afstand fra hotellet. Her får du mulighed for at smage nogle af de spændende retter fra det gode Vietnamesiske køkken.

Måltider: Middag

 Dag 3: Hanoi byrundtur

Sammen med vores kyndige guide, indtager du Hanoi. Dagen starter med et besøg ved Ho Chi Minhs Mausoleum, som du betragter udefra. Ho Chi Minh, eller onkel Ho, som han hedder blandt Vietnameserne, var en vietnamesisk politiker, der stod i spidsen for kampen for uafhængighed.

Han døde inden Vietnam krigen sluttede, men hans balsamerede legeme ligger i en glaskiste i det pompøse mausoleum. Bag mausolet ligger hans hus, som du besøger og det ses tydeligt at Ho Chi Minh levede meget beskedent, som var helt efter hans ånd. 

Inden du forlader Ho Chi Minh Complekset, besøger du den etbenede pagode, som regnes for et af de mest ikoniske templer i Vietnam. Templet står majestætisk midt i et lille bassin fyldt med lotusblomster. Templet er godt 1.000 år gammelt, men er blevet restaureret, da det blev delvist ødelagt i 1954 efter franskmændende blev drevet ud af Vietnam. 

Turen forsætter til det gamle litteraturtempel, som er viet til confucius. Med sine knap 1.000 år på bagen er det et af de få tilbageværende eksempler på vietnamesisk arkitektur. Templet er en lille oase midt i byen, med sine grønne træer og buske. Mens guiden levende fortæller om stedet, lader du dig fortrylle af stedets skønhed. 

Inden frokost besøges det spændende etnologiske Museum, som er dedikeret til de 54 etniske minoriteter, som lever i Vietnam.

Frokosten nyder du på en lokal restaurant, inden du tager til Hoan Kiem søen, som ligger i hjertet af byen. Her oplever du en fredfyldt oase med den rødmalede Solstrålebro, som spejler sig i søens vand. Mens du betrager søen, fortæller guiden legenden om kejseren, det magiske sværd og kæmpeskildpadden, og hvordan søen fik sit navn. Udflugten slutter ved søen, og resten af dagen er til egne eventyr.

Måltider: morgenmad & frokost

Program dag 4 - 7

Dag 4: Halong Bay Cruise

Der er tidlig afgang fra hotellet. Du sætter kursen nord på mod Halong bugten, hvor der vil være  passende stop undervejs, for at udforske området.  Du går ombord på det lækre skib og mens kaptajnen stævner ud mod nye eventyr, nyder du en dejlig frokost ombord. 

Halong bugten er et af Vietnams flotteste naturområdet med grønklædte kalkstensklipper, som stikker op af vandet. Nyd den smukke sejladsen og de betagende naturscener fra skibets dæk med en kølig drink i hånden.

Undervejs oplever du livet i en fiskerlandsby, og du går i land på nogle af de små øer for at udforske dem. Der bliver mulighed for at hoppe i vandet og snuppe en svømmetur i det turkisgrønne vand. Du har også mulighed for at leje en kayak.

Middagen nydes ombord, og skibet ligger til for natten.

Måltider: Morgenmad, frokost & middag

Dag 5: Halong – Danang – Hoi An

Start dagen med en forfriskende dukkert i det klare, varme vand. Efter morgenmaden sejles videre gennem de smukke klippeformationer, hvor det ene betagende syn afløser det andet. Inden båden ligger til i havnen, bliver der tid til et besøg i en af de mange grotter, hvor stalakitterne hænger ned fra loftet. 

Når du kommer i land, går turen tilbage til Hanoi  lufthavn med bil.  Du flyver med eftermiddagsafgangen fra Vietnam Airlines til Danang, hvor du møder chaufføren, som kører dig til den hyggelig by, Hoi An. 

Resten aftenen er på egen hånd til at udforske byen. Gå en tur i de små gader, som er oplyst af de mange farvestrålende lanterner, og nyd en middag på en hyggelig restaurant.

Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 6: Oplevelser i Hoi An

Formiddagen står i gastronomiens tegn. Du møder de andre deltager samt kokken på Hau Scout Cafe, hvor der bliver budt på en velkomstdrink, mens formiddagens program bliver gennemgået. Herefter besøger du Hoi An’s lokale marked, hvor der skal købes ind til dagens kokkeskole. Du oplever en masse spændende dufte, farvestrålende frugter og friske grøntsager. Overalt er der en travlhed, som kendetegner et rigtig marked.

Efter et spændende besøg på markedet går du ombord på en lille båd, som skal sejle dig til Red Bridge kokkeskole. Fra båden oplever du det lokale liv på den korte sejlads.

Inden kokkeskolen starter besøger du skolens urte- og grøntsags have. Her vil kokken fortælle dig omkring det Vietnamesiske køkken og de forskellige retter, som du skal være med til at tilberede og kokkeskolen går i gang. Du får først demonstreret de forskellige retter, som skal laves og herefter er det din tur til at prøve kræfter med råvarerne.  Efter kokkeskolen nyder du, sammen med de andre deltager, frokosten som du selv har været med til at tilberede.

Efter frokost tager du sammen med guiden på en eftermiddagsspadseretur i Hoi An. Byen er tidligere kendt som en travl handelshavn. Historien går helt tilbage til 1700-tallet, hvor havnen modtog handelskibe fra lande som Portugal, Holland, Kina og Japan. Her blev handlet med med te, sukker, peber, papir og silke for bare at nævne nogle af de mange varer.  I takt med at skibene blev større forsvandt handel fra Hoi An, og rykkede til den større by Danang.

I midten af 1800-tallet forsvandt handlen helt og Hoi An forsatte som en lille fiskerby indtil turismen kom i midten af 1990’erne.

Du besøger nogle af de gamle huse, og du gør et stop ved den 400 år gamle overdækkede japanske bro. 

Mange turister har Hoi An, som deres Vietnamesiske favorit-by, og det er ikke uden grund. Byen er malerisk, charmerende og med floden som omdrejningspunkt, er der en historisk og  god stemning. Byen er med på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og den har formået at bevare en helt unik og idylisk stemning, som mange bliver betaget af. 

Efter spadsererturen er resten af dagen og aftenen på egen hånd. Find dit eget yndlingssted, hvor du kan nyde en god middag på en hyggelig restaurant. Bagefter kan du slentre gennem de små gader, som er oplyst af mange farvestrålende lanterner, og som giver byen et romantisk skær.

Måltider: Morgenmad & frokost

Dag 7: Hoi An - afslapning

Dagen kan bruges til egne oplevelser. Slap af ved poolen eller pak strandtasken, og tag en tur på stranden. Der er også mulighed for at besøge Hoi Ans historiske centrum med de mange, gamle huse. Find dig en lille cafe og nyd en kaffe eller kold øl samtidigt med, at du oplever det lokale liv. Brug tiden på at nyde og udforske denne vidunderlige perle.

Måltider: Morgenmad

Program dag 8 - 10

Dag 8: Kejserbyen Hue

Efter morgenmaden tjekker du ud for at begive dig ud på en spændende tur til den gamle kejserby Hue. Turen går via kysten over Hai Van passet og undervejs oplever du små landsbyer, frodige frugtplantager og det smukke landskab. 

I Danang besøger du Cham Museet, som fortæller historien om dengang, da Vietnam var beboet af Cham folket. Gå på opdagelse i de mange rum og bliv klogere på en spændende periode i Vietnams historie. Bagefter spiser du frokost på en hyggelig restaurant inden turen forsætter mod Hue, som du kommer til midt på eftermiddagen.

Efter indtjek på hotellet bliver der tid til at slappe af inden guiden tager dig med på en lille køretur uden for Hue. Her ligger en lille, hyggelig lokal by, som du oplever på tæt hold. Du spadserer en tur i lokalområdet og du oplever små butikker, som producerer flot kunsthåndværk. Du oplever det lokale tempel og den unikke lokale stemning, som hersker i byen. Inden aftenens middag nyder du  solnedgangen over de frodige, grønne rismarker og blomsterhaver.

Aftenens middag kan ikke bliver mere lokal. Du bliver budt indenfor i et privat hjem, hvor du sammen med husets beboer, hjælper med at tilberede maden. Under middagen vil du lære mere om, hvordan de lokale lever og bor i Vietnam, og du vil få et godt indblik i det lokale liv.

Efter den hyggelige og hjemlige middag,  kører du tilbage til hotellet i Hue.

Måltider: Morgenmad, frokost & middag

Dag 9: Hue - Bytur

Efter en god morgenmad, starter du på en spændende bytur i Hue. Dagens første stop er ved det citadellet, som blev bygget i 1804. Citadellet rummede både administrations bygninger og bolig for den siddende kejser. Citadellets opbygning minder meget om den forbudte by i Kina.  

Du forsætter med en afslappende sejltur på parfumefloden til Thien Mu Pagoden, som regnes for et af de ældste religiøse bygningsværker i Vietnam. 

Herfra forsætter du med bil til til Kai Dinh’s grav. Byggeriet startede i 1920 og det tog 11 år at bygge dette fantastiske bygningsværk, som hylder Khai Dinh, som var den 12. kejser i Ngyen dynastiet. Gravenmonumentet er en blanding af arkitektur fra båden Vesten og Østen.

Inden frokost besøger du Bong Da Markedet, som byder på et utal af spændende og eksotiske frugter, mad og souvenier.

Efter en god frokost er resten af dagen og aftenen til egne eventyr.

Måltider: Morgenmad & frokost

Dag 10: Ho Chi Minh City inkl byrundtur

Efter morgenmaden tjekker du ud for at køre til lufthavnen. Her flyver du med Vietnam Airlines til Ho Chi Minh City. Efter ankomsten tager du direkte på byrundtur sammen med guiden. Turens første stop er genforeningspladset, som er bygget i 1960. Vi betragter paladset udefra inden turen fortsætter til Notre Dame-katedralen, som er bygget fra 1877-1883. Kirken betragter du udefra, inden du krydser gaden og  kigger inden for i posthuset.

Både posthuset og kirken er et levn fra kolonitiden. Du besøger krigsmuseet, hvor du får tid til at gå rundt på egen hånd. Museet fortæller historien om frihedskrigen mod Frankrig samt Vietnamkrigen, som herude hedder amerikanerkrigen. 

Dagen sluttes af med en drik på tagterrassen på det legendariske Rex Hotel. Det var herfra at journalisterne sad og rapporterede hjem omkring Vietnamkrigen. Nyd drinken, med en formidabel udsigt udover byen.

Aftenens middag nyder du på en god restaurant i gå afstand fra hotellet.

Måltider: Morgenmad & middag

Program dag 11 - 14

Dag 11: Cu Chi tunellerne

Efter en god nats søvn og en dejlig morgenmad kører du til Tay minh, som er hjemsted for Cao-Daisme, en religion som kombinerer kristendommen, buddhismen, taoismen og konfusismen. Du besøger den farvestrålende helligdom, og mens guiden levende fortæller om stedet, nyder du stedets skønhed. Inden du fortsætter mod dagens frokost, får du mulighed for at deltage i Tay Ninh kirkens andagt.

Efter en god frokost på en hyggelig restaurant,  forsætter du mod Cu Chi tunnellerne, som ligger et par timers kørsel fra Ho Chi Minh City. Tunnellerne, som blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60, består af over 250 kilometer underjordiske tunneller, som du får mulighed for at komme ned i. Mens guiden levende  fortæller om Vietnamkrigen,  får du et  godt indblik i de forhold, som Vietcong levede under.

Efter et spændende og bevægende besøg, kører du tilbage til Ho Chi Minh City, som du kommer til sidst på eftermiddagen. Herefter er resten af dagen til egne eventyr. Besøg eventuelt Ben Thanh markedet, som ligger i kort gåafstand fra hotellet. Her kan du opleve en ægte vietnamesisk markeds stemning.

Aftenen er på egen hånd til at nyde den dejlig storby.

Måltider: Morgenmad & frokost

Dag 12: Mekong Delta 

I dag går turen til Mekong Deltaet, som også kaldes for Vietnams spisekammer. Sammen med guiden går turen til Ben Tre, som ligger godt 100 kilometer syd for Ho Chi Minh City. Undervejs oplever du hvordan vegetationen bliver mere og mere frodig, jo tættere du kommer på deltaet. 

I Ban Tre leves livet, som i en hvilken som helst anden Vietnamesisk by. Du oplever hvordan de lokale laver deres egne mursten af ler, deres egne madresser af siv, samt hvordan de lokale bruger kokosnødderne til slik og brændsel.

På turen oplever du en betagende natur med kokospalmerne, som svajer blidt for vinden og du hører bådene sejle på de mange små kanaler, som løber på kryds og tværs i deltaet. Du får mulighed for at prøvesmage lokal frugt, kokosslik og måske en slangebrændevin

Mit i den frodige natur, under træernes skygge, nyder du en god frokost, mens du lader indtrykkene synke ind.

Turen går igen tilbage mod Ho Chi Minh City, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen. Resten af dagen og aftenen er til egne eventyr.

Måltider: Morgenmad & frokost

Dag 13: Afrejse fra Vietnam

Alle gode ting får en ende. Efter morgenmaden tjekker du ud for at køre til lufthavnen. En spændende rejse er slut og turen går igen til Danmark.

Måltider: Morgenmad

Dag 14: Ankomst til Danmark

Du lander tidligt om morgen i Danmark med en kuffert fuld af gode oplevelser

Måltider: Ingen

Hoteller

Hanoi:

Quoc Hoa Hotel***

Flot hotel beliggende i hjertet af Hanoi og i kort gå afstand til byens attraktioner, restauranter og butikker. Hotellet går under betegnelse boutiquehotel og renoveret for nylig.

Værelserne er indrettet i klassisk stil med parketgulv, minibar, hårtørrer, sikkerhedsboks, TV, Internet mod betaling samt aircondition. Badeværelserne er lyse og har enten badekar eller bruseniche.

Læs mere om Quoc Hoa Hotel

 

Halong:

Pelican Cruise***

Pelican Cruise er en lille flåde af nye skibe, der er indrettet i traditionel Vietnamesisk stil. Alle Kabinerne er indrettet med parketgulv og store vinduer, som gør, at du selv fra sengen har god udsigt.

Alle værelser er udstyret med aircondition, sikkerhedsboks, badekåbe og hårtørrer. Badeværelserne er lyse og med bruseniche.

Læs mere om Pelican Cruise

 

Hoi An:

Royal Riverside Resort****

Hotellet ligger i kort gåafstand fra den gamle bydel i Hoi An. Hotellet er smagfuldt og klassisk indrettet og er kendt for god service.

Værelserne er indrettet i lyse farver og alle har en flot udsigt til floden. På alle værelser findes minibar, TV, aircondition, badekåber, sikkerhedsboks, hårtørrer, gratis WiFi og balkon. Badeværelserne er lyse og har bruseniche.

Læs mere om Royal Riverside Resort

 

Hue: 

Eldora Hotel ****

Eldora er et flot boutiquehotel beliggende i den centrale del af Hue med kort afstand til byens seværdigheder. Indretningen er holdt i elegante og lyse farver.

Værelserne er holdt i lyse farver og har TV, aircondition, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi og hårtørrer. Badeværelserne er lyse med enten bruseniche eller badekar.

Læs mere om Eldora Hotel

 

Saigon:

Silverland Yen Hotel***

Hotellet er beliggende i den centrale del af Ho Chi Minh City, og de fleste af byens seværdigheder ligger derfor i kort gåafstand fra hoveddøren. Hotellet er nylig renoveret og fremstår i beroligende lyse farver. Hotellet er kendt for en behagelig atmosfære og god service.

Værelserne er med trægulv og holdt i lyse farver. Alle værelser har aircondition, TV, badekåbe, minibar, sikkerhedsboks, gratis WiFi og hårtørrer. Badeværelserne er med marmorfliser og badekar.

Læs mere om Silverland Yen Hotel

 

Hotellisten er vejlende, og der tages forbehold for udsolgte hoteller. Skulle et eller flere hoteller være udsolgte, bliver du indkvarteret på hoteller af tilsvarende standard. Den endelige og bekræftede hotelliste tilsendes sammen med flybilleter og øvrige rejsedokumenter ca. 14 dage før afrejse.

Bestil tilbud på rejsen det klassiske Vietnam

Fra Kr. 16.995,- (pr. voksen)